• cicci85

    Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?

    Cillisen skrev 2010-03-12 19:06:44 följande:
    Varför skulle inte ngn av dem vara bra att ha som framåtvänd bilbarnstol? Vi har en Acta Graco Cosmic XTP. Letade precis reda på bruksanvisningen och den är ju bäst i test från 5mån-5-6år? den kan användas framåtvänd från 15-25kg.
    Annnan har en bra lista, hon kan säkert klistra in den snart

    tex så sitter bältet fel i en kombistol. Och det främsta är ju att om den är urvuxen bakåtvänd så är den även det framåtvänd och det finns ju ingen anledning att vända på stolen innan den är urvuxen. En stol bör ju användas bakåtvänd så länge som möjligt, med tanke på hur liten cosmic är så kan det ju inte va några problem att använda den bakåtvänd tills den är urvuxen...

    Britax kombistolar är godkända från 9 kg framåtvänt, bara för att en stol är godkänd så behöver den inte vara säker.
  • cicci85
    Cillisen skrev 2010-03-12 20:01:11 följande:
    cicci85: Då ses v i igen. Jag kollade i bruksanvisningen och enligt den så e XTP godkänd för bakåtvänd 0-25kg i framsäte och 0-18 kg i baksäte och 15-25 kg framåtvänd på alla platser i bilen med 3punktbälte. de kan ju inte rekomendera att ha den både framåt och bakåt och få utmärkelsen "Bäst i test av alla bilbarnstolar" om den inte är bra??Vår son är lång. Han kunde inte sitta i den bakåtvänd men framåt var det betydligt bättre...
    Japp, jag hänger i alla trådar som handlar om bilbarnstolar *nörd* {#lang_emotions_tongue_out}

    En kombistol är utmärkt bakåtvänd, men inte framåtvänd. I vissa tester kan en framåtvänd stol för en 10-kg bebis få bättre i test än en bakåtvänd, det beror på vad man mäter. Om man mäter krafterna i nacken som är det viktigaste, så är bakåtvänd alltid mycket bättre. 

    Förresten tror jag att alla bilbarnstolar har "fått bäst i test" av sina egna testare Har aldrig sett aktagraco få toppbetyg i ett oberoende test.

    var det för att bältena tryckte ner huvudstödet när den va bakåtvänd? Jag har ena ktagraco duoflex till lillen, men när min 4,5-åring åker i den klagar han på att det gör ont överallt.
  • cicci85
    Cillisen skrev 2010-03-12 22:26:13 följande:
    tinis77: Men jag förstår fortfarande inte varför det står i bruksanvisningarna att de är ok och godkänt? Leverantörerna kan ju inte rekomendera ngt som skulle vara farligt? Å så stora märken som Acta Graco mfl.
    När min son va 4 månader kunde jag helt lagligt och godkänt ha honom i en framåtvänd bilbarnstol. Graco, britax, maxicosi, alla har bilbarnstolar som är godkända från 9 kg framåt, livsfarligt, men godkänt.
    cii skrev 2010-03-12 23:26:12 följande:
    Finns det kanske någon som kan rekommendera en BAKÅTVÄND stol för äldre barn?Nu när lillasyster kommit tänkte jag köpa en ny bakåtvänd till storebror som är 3.(13 kg och 93 lång)Så får hon ta över hans Duoflex.
    Jag har en duoflex och tycker bebisar sitter väldigt dåligt i den, med tanke på ditt barns storlek så kommer han kunna använda duoflexen många år till. Skulle nog köpt en annan stol till den minsta, jag gillar Britax Secura och Britax Multi-tech.
  • cicci85
    Wavva skrev 2010-03-15 08:02:46 följande:
    Audi a3 och även Skoda Octavian med Akta Graco´n. Two Way funkar lite bättre men inte i Audin då sonen har knäna vid öron, sparkar och trycker så den kassa bilstolen flyttas hela tiden fast den är åtdragen så hårt det går.
    förstår inte hur han lyckas få knäna vid öronen? Hur lång är han egentligen MIn son har nästan raka ben... Monterar du TW med klacken utfälld?
  • cicci85
    Jojjo skrev 2010-03-15 11:01:21 följande:
    Oki, någon mer med erfarenhet av Zento?.....Enligt säljaren skulle Zenton absolut räcka tills vi kan byta till bältesstol.... Vad svårt det är när man inte är så insatt, tycker oxå att det är skumt att det inte är bra arr ha dem framåtvända i en kombistol, varför gör dom ens såna stolar då? Och ska man inte lita på vad säljaren säger? Det är ju liv det handlar om, borde de då rekommendera nåt som inte ärf bra?
    Den kommer att räcka till ni kan byta till bältesstol om du tänkt byta vid 4 år. Men om du vill ha ditt barn bakåtvänt så länge som möjligt, till 25kg, så är TW bättre, den är högre i ryggen och jag vet ingen som vuxit ur den på längden innan maxvikten är uppnådd.

    För några år sen var rekommendatioerna annorlunda, då behövde barn bara använda något skydd i bilen tills de va 7 år. Då var det bra med en kombistol som var bakåtvänd i 3 år och sen framåtvänd tills de kunde åka helt utan.

    Många säljare verkar dåligt utbildade och ointresserade. Det är ju inte farligt att ha en barn i en framåtvänd kombistol, enligt NTF är det ju bättre att ha en kombistol än bara kudde. Men det är ju bättre att ha en riktig bältesstol direkt när man vänder.
  • cicci85
    Jojjo skrev 2010-03-15 11:18:10 följande:
    Vi har absolut inte tänkt byta innan 4 iaf. Jag vet att det bästa är att sitta bakåt så länge det går  men vi åker myckert bil och långt så jag vill inte att sonen ska behöva siotta helöt ihoptryck för att kunna åka bakåt till 6-7 år men innan 4 vänder vi absolut inte!! Men gör vo bort oss om vi kör på Zenton tro?
    Jag skulle inte köpt zenton. Här är samma barn i TW och zento, det skiljer visserligen några månader på bilderna men jag tycker att TW ser mycket skönare ut! MIn son sitter i en TW och sitter jättebra. http://forum.nybaktmamma.com/showthread.php?t=524428
  • cicci85
    Wavva skrev 2010-03-15 11:38:26 följande:
    Eftersom stolen ska sitta mot baksätets ryggstöd och även ha sitt eget ryggstöd mot passagerarsätet fram så blir det så tokigt och trångt och ligger den int emot baksätets ryggstöd kan man ju inte dra åt den och hur bra sitter den då egentligen?
    Nej, det behöver inte sitta mot ryggstödet på baksätet. Om man fäller ut klacken och ställer stolen en bit ut på sätet blir det gott om plats för benen. Kolla i mitt galleri, ahr stolen monterad på två olika sätt. Den sitter väldigt stadigt när det står en bit utanför sätet.
  • cicci85
    tinis77 skrev 2010-03-15 14:07:35 följande:
    Det skulle jag oxå vilja veta. Gärna bild på barn med knäna vid öronen, skulle vara kul att se.
    Jag har en bild på min kusin i TW, hon är 9 år, han inte knäna ändå upp till öronen men halvvägs Hon väger 26 kg och åker framåtvänt sen länge.
  • cicci85
    Wavva skrev 2010-03-15 16:38:41 följande:
    Sitter stolen inte mot baksätets ryggstöd så blir den inte alls lika stadig, har provat- och enligt brux har jag för mig att den ska sitta mot baksätets ryggstöd för att ge stabilitet.
    Det rekommenderas bara att man har den monterad på sätet till ca 13 kg. För större barn funkar stolen bättre med klacken utfälld.
    Wavva skrev 2010-03-15 16:38:41 följande:
    Detta blev verkligen en sådan tjaffstråd som jag ville undvika. Hade en enkel fråga, enkelt svar är då köp hellre en billig bältesstol eller kolla bruxanvisningen så stolen ger så stort utrymme som möjligt.
    Tjafs? Diskussion tycker jag, alltid trevligt 
  • cicci85
    Wavva skrev 2010-03-16 06:53:10 följande:
    Angående den där kilen så kändes den livsfarlig. Har haft en men eftersom sätet var ganska mjukt så gled stolen runt på kilen hela tiden och satt ännu sämre.Nu känner jag att bilstolsmaffian sagt sitt och att jag redogört massa i onödan för hur det funkar för oss och vilken lösning vi nu valt. Men ni kanske borde stå utmed vägkanten och ha en skylt med texten "Dålig mamma!" så fort ni tycker barnet inte sitter korrekt i en bil.Over and out!
    Tråkigt att du känner så när du fått massa bra tips.
Svar på tråden Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?