• Cecci78

    Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?

    Cillisen skrev 2010-03-12 20:01:11 följande:
    cicci85: Då ses v i igen. Jag kollade i bruksanvisningen och enligt den så e XTP godkänd för bakåtvänd 0-25kg i framsäte och 0-18 kg i baksäte och 15-25 kg framåtvänd på alla platser i bilen med 3punktbälte. de kan ju inte rekomendera att ha den både framåt och bakåt och få utmärkelsen "Bäst i test av alla bilbarnstolar" om den inte är bra??Vår son är lång. Han kunde inte sitta i den bakåtvänd men framåt var det betydligt bättre...
    Men om han är för lång för den bakåtvänt så är han för lång även framåt för den. Huvudet får inte sticka upp mer över kanten när barnet sitter framåt än det får göra när det sitter bakåt.

    Ca 1/3 av huvudet kan sticka upp över kanten innan det är dags att byta stol.
  • Cecci78
    Wavva skrev 2010-03-13 07:00:12 följande:
    Sammanfattningsvis säger jag: - KOmbistolar ska inte användas framåt. - Måste barnet vändas framåt är alltid bältesstol säkrast. (oavsett märke tydligen) - Finns inget alternativ används kombistol endast med bilens eget bälte- inte internbältet! - I första hand för att slippa behöva vända barnet framåt ska stolen istället flyttas till framsätet (om den är i baksätet) - Prova bilstolen i bilen innan man bestämmer sig för modellen. Det SÄMSTA argumentet som de "rabiata" har i denna tråden är att om den är för liten bakåt så är den detsamma framåt... För det beror ju ibland på bilen och inte stolen om barnet sitter tajt. T.ex är det skitsvårt när barnet varken kommer i eller ur bilstolen varken med hjälp eller på egen hand. Alla föräldrar vill såklart alltid välja det säkraste för sina barn, men ibland blir man så besviken på tillverkarna att man vill att det som är godkänt ska vara säkert. Så här blev det för oss nu. (Vi köpte Britax Secura först- den blev för trång redan vid 3 års ålder då bytte vi till mammas stol som hon har till barnbarnen och som är en Akta Graco XTP- nu är den för tajt och därför har vi Britax kidsplus i ena bilen, vad vi ska ha till den andra bilen är inte bestämt ännu- blir nog en billig bältesstol.)
    Men det jag menar med att stolen är urväxt är att den är det på längden, alltså när huvudet sticker upp eller på vikten. Och då är det ju samma bakåt som framåt och så är det ju enligt instruktionsboken.

    Ja, jag är nog en av de rabiata, men hur de sitter med benen är inte av underordnad betydelse eftersom de kan sitta i skräddarställning i stolen och då behövs inte mycket benplats. Ok, har man en mycket liten bil och en 5-åring så vänder ju de flesta så klart.
  • Cecci78
    Jojjo skrev 2010-03-15 11:01:21 följande:
    Oki, någon mer med erfarenhet av Zento?.....Enligt säljaren skulle Zenton absolut räcka tills vi kan byta till bältesstol.... Vad svårt det är när man inte är så insatt, tycker oxå att det är skumt att det inte är bra arr ha dem framåtvända i en kombistol, varför gör dom ens såna stolar då? Och ska man inte lita på vad säljaren säger? Det är ju liv det handlar om, borde de då rekommendera nåt som inte ärf bra?
    Vi har den, köpte den till sonen när han var 3½ enbart för att de i butiken lovade att den var lika stor som Two Way, de hade inte någon Two Way hemma just då.

    Vi märkte ju sen att den inte alls fungerar lika länge som Two Way. Sonen satt i Zenton till han var runt 4 men då har han kort överkropp så huvudet var ok. Jag hade inte med den infon jag har nu köpt den. Nu har dock lillasyster den och storebror som nu är 5 år och 4 mån sitter bakåtvänt i Two Wayen vi ändå fick köpa sen (till rabatterat pris eftersom jag blev sur över att de sagt att Zenton var lika stor som Two Way).
  • Cecci78
    Wavva skrev 2010-03-15 19:56:49 följande:
    - Är andra ägaren på stolen tycker hela den stolen är konstig, får den inte att sitta så hårt som jag vill och med klacken nedanför sätet blir den ännu lustigare upplever jag. Jag kör hellre på Acta fast den är trängre, ska vara föräldraledig nu så det blir inte så mkt bilåkning iaf tror jag på ett tag.- Han har 116 i kläder!
    Då tror jag du behöver en kil under stolen, jag har bild på det i mitt galleri. Det är orginaltillbehör från Britax. Den ska inte vara så lutad för större barn och klacken bör vara över sätet, inte under stolen.
  • Cecci78
    Wavva skrev 2010-03-16 06:53:10 följande:
    Angående den där kilen så kändes den livsfarlig. Har haft en men eftersom sätet var ganska mjukt så gled stolen runt på kilen hela tiden och satt ännu sämre.Nu känner jag att bilstolsmaffian sagt sitt och att jag redogört massa i onödan för hur det funkar för oss och vilken lösning vi nu valt. Men ni kanske borde stå utmed vägkanten och ha en skylt med texten "Dålig mamma!" så fort ni tycker barnet inte sitter korrekt i en bil.Over and out!
    Då passade den inte i er bil för den ska sitta stadigt med kilen.
Svar på tråden Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?