• Wavva

    Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?

    Undrar vilken av dessa som lämpar sig bäst att använda framåt? Vet att dessa egentligen inte är så bra framåtvända som en bältesstol...
    Bilstolarna finns redan och en ny bältesstol är inköpt till ena bilen, men den andra bilen som sonen åker i mkt sällan och endast kortare resor gäller detta. Britaxen är rätt gammal, sedan -04.
    OBS!!!!!!!!!!
    Sonen är 4 år snart och det är inte längre hållbart att ha honom bakåtvänd då han är stor- vi har väntat in i det längsta så jag undanber moralpredikan om detta... Jag vet! och Jag hade egentligen önskat han kunde åkat bakåt längre!
    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?
  • Joico

    Jula har en bältesstol för typ 399:- tror jag. Den är klart bättre än en framåtvänd kombistol! Biltema har också en, för typ 299:- men Julas är nog bättre och skönare

  • bara lilla jag

    men alltså en two way ska ju vara säker åt båda hållen.. Men en stol över 5 år är aldrig säger på något vis.. Man bör överhuvudtaget inte använda en stol som är över 5 år..
       Nej man kan inte lita för mkt på en isofix.. Isofix är påväg bort från marknade då det kan räcka med att man tappar stolen i golvet en gång så kan det uppstå en spricka som kan få fatala konsekvenser.. Och nej det är inte bara vikten som avgör.. det är framförallt längden man ska kolla på.. Längden är viktigare.. Jag tycker att du ska åka till närmaste återförsäljare utav stolar och ett tips åk inte till Jula eller till mekonomen osv utan åk till en babyland butik eller babyproffsen eller någon som ska vara kunnig för där har personalen oftast fått ordentlig utbildning inom ämnet.. Du kommer väldigt långt på en two way.. Men då den är mer än 5 år gammal vad jag förstår och din son är 4 år så kanske ni ska överväga att köpa en bältesstol..Men det beror helt på längden på sonen och det där med längder och när man ska byta bör de veta i närmaste bilbarnstol återförsäljare.. Sen vet jag inte om jag förstog ditt inlägg riktigt.. Men för att svara på första frågan så är Britax den stol som är bäst..

  • mamsett

    Jag hade en britax tow way plus, var jätte nöjd vände den o körde så tills jag fick se en film om hur farligt det var. Åkte direkt till en barnaffär o prata med dem.
    Gör absolut inte som mig att sätt fast stolen m bältet o barnet i stolens bälte, livsfarligt.  Att det står att man kan göra så beror på att man i utlandet vänder när barnen e små.
    Jag köpte en akta graco för 699 kr den anser jag är jätte bra!!!!! skulle aldrig ge 1600kr, men vi e olika.
    Jag fråga om jag skulle ha britaxen till sonen i min mammas bil då hon har en JÄTTE gammal bältesstol som man köper billigt i en vanlig affär typ coop, biltema. Det kändes säkrare då den var nyare. Hon fick dock ej ge det rådet hon gjorde då hon skulle sagt att jag skulle köpa en ny bältesstol, men det hon sa var att den JÄTTE gammla bältesstolen var säkrare än Britax two way.
    Så mitt råd e om ni inte kör ofta köp en billig bältesstol till den bilen, en som ser ut som en bilkudde men har rygg-

    Angående det "bara lilla jag skriver" så gäller 5 år för babyskydd, bilstolaro bältesstol gäller 10år

  • Finesse
    bara lilla jag skrev 2010-03-10 17:30:25 följande:
    men alltså en two way ska ju vara säker åt båda hållen.. Men en stol över 5 år är aldrig säger på något vis.. Man bör överhuvudtaget inte använda en stol som är över 5 år..    Nej man kan inte lita för mkt på en isofix.. Isofix är påväg bort från marknade då det kan räcka med att man tappar stolen i golvet en gång så kan det uppstå en spricka som kan få fatala konsekvenser.. Och nej det är inte bara vikten som avgör.. det är framförallt längden man ska kolla på.. Längden är viktigare.. Jag tycker att du ska åka till närmaste återförsäljare utav stolar och ett tips åk inte till Jula eller till mekonomen osv utan åk till en babyland butik eller babyproffsen eller någon som ska vara kunnig för där har personalen oftast fått ordentlig utbildning inom ämnet.. Du kommer väldigt långt på en two way.. Men då den är mer än 5 år gammal vad jag förstår och din son är 4 år så kanske ni ska överväga att köpa en bältesstol..Men det beror helt på längden på sonen och det där med längder och när man ska byta bör de veta i närmaste bilbarnstol återförsäljare.. Sen vet jag inte om jag förstog ditt inlägg riktigt.. Men för att svara på första frågan så är Britax den stol som är bäst..
    Va!? isofix på väg bort? hur menar du nu? Isofix gör ju att stolen sitter fast i sätet hela tiden...

    Och visst vet jag att det är längden.. men jag menade på att om barnet väger 25 kg så är den ju ändå för tung för att åka i en bakåtvänd bilbarnstol.
    Ebba 071228
  • Joico
    bara lilla jag skrev 2010-03-10 17:30:25 följande:
    men alltså en two way ska ju vara säker åt båda hållen.. Men en stol över 5 år är aldrig säger på något vis.. Man bör överhuvudtaget inte använda en stol som är över 5 år..   Nej man kan inte lita för mkt på en isofix.. Isofix är påväg bort från marknade då det kan räcka med att man tappar stolen i golvet en gång så kan det uppstå en spricka som kan få fatala konsekvenser.. Och nej det är inte bara vikten som avgör.. det är framförallt längden man ska kolla på.. Längden är viktigare.. Jag tycker att du ska åka till närmaste återförsäljare utav stolar och ett tips åk inte till Jula eller till mekonomen osv utan åk till en babyland butik eller babyproffsen eller någon som ska vara kunnig för där har personalen oftast fått ordentlig utbildning inom ämnet.. Du kommer väldigt långt på en two way.. Men då den är mer än 5 år gammal vad jag förstår och din son är 4 år så kanske ni ska överväga att köpa en bältesstol..Men det beror helt på längden på sonen och det där med längder och när man ska byta bör de veta i närmaste bilbarnstol återförsäljare.. Sen vet jag inte om jag förstog ditt inlägg riktigt.. Men för att svara på första frågan så är Britax den stol som är bäst..
    Nu förstår jag inte riktigt vad du snackar om.. Var har du fått denna information ifrån? Isofix är relativt nytt och ett väldigt bra system som minskar risken för felmontering. Det har ingenting att göra med om man tappar stolen? Man får inte tappa någon stol, oavset om det är med Isofix eller vanlig montering med underförankringsband och bilens bälte. Isofix är ju ett fästsystem?

    Det är inte heller vikten eller längden som är viktigast vad gäller bilbarnstolar, utan åldern. Det är åldern som avgör det mesta. Förutsatt att barnet klarar sig inom bilstolens längd- och viktbegränsningar. Det är också helt OK att använda en stol som är 5år gammal, en bilbarnstol får max vara 10år gammal. Om stolen är sunkig, välanvänd eller sliten så är det däremot en bra idé att köpa en ny ändå.

    Kombistolar är godkända för att användas både framåtvänd och bakåtvänd, men det betyder inte att de funkar optimalt. En kombistol bör itne användas framåt, däremot funkar de utmärkt bakåtvänt.
  • Finesse
    Joico skrev 2010-03-10 18:10:21 följande:
     Det är inte heller vikten eller längden som är viktigast vad gäller bilbarnstolar, utan åldern. Det är åldern som avgör det mesta. Förutsatt att barnet klarar sig inom bilstolens längd- och viktbegränsningar.
    Fast egentligen så borde man väl isf säga att det är alla 3 grejorna som är lika viktiga.. Åldern, längden och vikten.

    Är ett barn bara 3 år.. men väger 25 kg och har huvudet överkanten så kan man ju inte säga att det är åldern som bestämmer. Då sitter ju ändå just det barnet säkrare framåtvänd än i en stol som är förliten.
    Ebba 071228
  • Joico
    Finesse skrev 2010-03-10 18:26:01 följande:
    Fast egentligen så borde man väl isf säga att det är alla 3 grejorna som är lika viktiga.. Åldern, längden och vikten.Är ett barn bara 3 år.. men väger 25 kg och har huvudet överkanten så kan man ju inte säga att det är åldern som bestämmer. Då sitter ju ändå just det barnet säkrare framåtvänd än i en stol som är förliten.
    Det är åldern som avgör det mesta. Förutsatt att barnet klarar sig inom bilstolens längd- och viktbegränsningar.
  • bara lilla jag

    ja förlåt jag blandar ihop det.. Blit matad med massa barnstolsinformation typ dagligen.. själva materialet som de flesta bilbarnstolar är gjorda i är påväg bort.. dem är jättebra sålänge stolen är felfri med minsta spricka så kan den bli helt värdelös.. Ja om du är första ägaren 10 år men inte om du är andra ägaren så max 5år..

    två skrikande barn srkiver mer sen

  • Finesse
    bara lilla jag skrev 2010-03-10 18:40:54 följande:
    ja förlåt jag blandar ihop det.. Blit matad med massa barnstolsinformation typ dagligen.. själva materialet som de flesta bilbarnstolar är gjorda i är påväg bort.. dem är jättebra sålänge stolen är felfri med minsta spricka så kan den bli helt värdelös.. Ja om du är första ägaren 10 år men inte om du är andra ägaren så max 5år.. två skrikande barn srkiver mer sen
    men hur menar du med isofix då?
    Ebba 071228
  • Wavva
    Joico skrev 2010-03-10 18:29:51 följande:
    Det är åldern som avgör det mesta. Förutsatt att barnet klarar sig inom bilstolens längd- och viktbegränsningar.
    Jag kan tänka mig att det har att göra med huvudets storlek förhållande till kroppen.
Svar på tråden Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?