• Wavva

    Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?

    Undrar vilken av dessa som lämpar sig bäst att använda framåt? Vet att dessa egentligen inte är så bra framåtvända som en bältesstol...
    Bilstolarna finns redan och en ny bältesstol är inköpt till ena bilen, men den andra bilen som sonen åker i mkt sällan och endast kortare resor gäller detta. Britaxen är rätt gammal, sedan -04.
    OBS!!!!!!!!!!
    Sonen är 4 år snart och det är inte längre hållbart att ha honom bakåtvänd då han är stor- vi har väntat in i det längsta så jag undanber moralpredikan om detta... Jag vet! och Jag hade egentligen önskat han kunde åkat bakåt längre!
    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?
  • norgesessan

    Det är fortfarande lika godkänt som att vända en kombistol....Inget på spetsen alls...Godkänt är godkänt..


    Emil 25/1-03, Jonathan 26/9-05 och Isabelle 2/2-09.
  • Cillisen

    norgesessan: jag har varken ändrat mig eller hållt fast vid ngt. Jag blir bara chockad att man inte fått denna info innan. Det står ju helt annorlunda i bruksanvisningen och butikspersonal informerar att de e så bra med en kombistol som går att vända osv. Då e de skönt med lite kompetenta människor som kan informera oss som inte kan så mkt.

  • norgesessan

    Ja, man får verkligen läsa på mycket själv...Man borde ju kunda lita på personal som säljer stolar...
    Sen är rekomendationerna för klena med, många tror ju att 4 år = Automatisk vända...Att då åker man inte bakåtvänd mer, då är man stor pojke/flicka som får sitta framåt..
    Många har aldrig tittat på krocktest, och förstått vad som egentligen händer vid en krock, och det finns många som ALDRIG skulle krocka....


    Emil 25/1-03, Jonathan 26/9-05 och Isabelle 2/2-09.
  • cii

    Finns det kanske någon som kan rekommendera en BAKÅTVÄND stol för äldre barn?

    Nu när lillasyster kommit tänkte jag köpa en ny bakåtvänd till storebror som är 3.
    (13 kg och 93 lång)

    Så får hon ta över hans Duoflex.

  • Finesse
    cii skrev 2010-03-12 23:26:12 följande:
    Finns det kanske någon som kan rekommendera en BAKÅTVÄND stol för äldre barn? Nu när lillasyster kommit tänkte jag köpa en ny bakåtvänd till storebror som är 3. (13 kg och 93 lång) Så får hon ta över hans Duoflex.
    Britax Two-way eller Multi-tech.. det är dom med högsta ryggen på marknaden..
    Ebba 071228
  • norgesessan

    Vi har både two way och multitech, samt en graco till lillan.
    Vi började med en freeway till ettan (Utgått), sen fick tvåan cosmicen. Sen behövde freewayen kasseras, då fick ettan two wayen. När lillan skulle ta över cosmicen köpte vi multitechen eftersom vi då redan hade en two way. När ettan har växt ur ska han få en bältesstol. När tvåan växer ur multitechen får han ta över two wayen, som fungerar lite längre. Då tar lillan över multitechen.


    Emil 25/1-03, Jonathan 26/9-05 och Isabelle 2/2-09.
  • cicci85
    Cillisen skrev 2010-03-12 22:26:13 följande:
    tinis77: Men jag förstår fortfarande inte varför det står i bruksanvisningarna att de är ok och godkänt? Leverantörerna kan ju inte rekomendera ngt som skulle vara farligt? Å så stora märken som Acta Graco mfl.
    När min son va 4 månader kunde jag helt lagligt och godkänt ha honom i en framåtvänd bilbarnstol. Graco, britax, maxicosi, alla har bilbarnstolar som är godkända från 9 kg framåt, livsfarligt, men godkänt.
    cii skrev 2010-03-12 23:26:12 följande:
    Finns det kanske någon som kan rekommendera en BAKÅTVÄND stol för äldre barn?Nu när lillasyster kommit tänkte jag köpa en ny bakåtvänd till storebror som är 3.(13 kg och 93 lång)Så får hon ta över hans Duoflex.
    Jag har en duoflex och tycker bebisar sitter väldigt dåligt i den, med tanke på ditt barns storlek så kommer han kunna använda duoflexen många år till. Skulle nog köpt en annan stol till den minsta, jag gillar Britax Secura och Britax Multi-tech.
  • bara lilla jag
    Muppmamma skrev 2010-03-12 22:19:13 följande:
    NTF skriver så här: "Man brukar beräkna att en bilbarnstol har en livslängd på ungefär 10 år. Det bör dock inte vara äldre än ca 5 år då det tas i bruk av ett nytt barn." Källa: www.ntf.se/konsument/fraga2632.asp
    jo jag vet har redan skrivit det...
Svar på tråden Vändbar bilstol framåt Akta cosmic xtp eller Britax twoway?