• Ruggugglan

    Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010

    Den gamla tråden går snart i graven pga åldern, så nu startar jag en ny! Här kan vi som fick andra barnet i januari/februari i år prata om våra kids och annat som sker! Välkomna "gamla" som nya bekanta! {#lang_emotions_cheers} *höjer glaset*


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-11 08:41
    Den gamla tråden finns här www.familjeliv.se/Forum-11-232/m49567862.html
  • Svar på tråden Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010
  • Licens To Kiss

    Hoppar in.

    Min söta underbara lillgamla dotter har lugnat ner sig sen sonen kom. I början var hon ihärdig och var väldigt mycke mamma men nu har hon lugnat ner sig. Skönt för alla hehe

    Igår höll jag på i köket och hade sonen i babysittern i köket. Han somnade där så jag gick in till v-rummet i stället och de fick jag utskällning utav dottern för. Hon sa, du lämnade lillebror i köket i babysitter usch va du är elak. Jag sa då att "ska jag lyfta upp honom och han kanske vaknar" Du är elak får jag till svar.


    Älskar mina barn! Dotter född 2001-10-21 och Son född 2010-01-30
  • solstråle07
    Licens To Kiss skrev 2010-03-11 09:52:06 följande:
    Hoppar in.Min söta underbara lillgamla dotter har lugnat ner sig sen sonen kom. I början var hon ihärdig och var väldigt mycke mamma men nu har hon lugnat ner sig. Skönt för alla heheIgår höll jag på i köket och hade sonen i babysittern i köket. Han somnade där så jag gick in till v-rummet i stället och de fick jag utskällning utav dottern för. Hon sa, du lämnade lillebror i köket i babysitter usch va du är elak. Jag sa då att "ska jag lyfta upp honom och han kanske vaknar" Du är elak får jag till svar.
    Hihi.. Dom är för roliga..:)

    Första tiden gick det bra här hemma med storasyster, men sen förra veckan blev det mycket svartsjuka på lillebror & även oss föräldrar. Men nu denna vecka har hon varit jättegullig mot sin lillebror. Hon är ju lite för hårdhänt många gånger & vill gärna ha sitt ansikte mitt i hans, när hon pratar med honom. Då blir han ju rädd, men nu har hon legat & gosat med honom, & pratat på bra avstånd. Då blir han glad & ligger & skrattar åt henne- vilket hon då tycker är kul! Vi har ju försökt förklarat det, men det är för svårt att förstå för henne verkar det som. Men nu kanske hon SER att han är ju roligare om man gör som mamma & pappa säger... Vem vet!!! Men sen har vi ju 3-års trotsen, och den finns ju där, även om hon inte har något syskon:(

    På morgonen idag sa hon att hon skulle leka med lillebror när han blivit större, & sparka fotboll & hålla handen....=)
  • miaan

    Hej på er!

    Tiden räcker inte längre till på samma sätt som innan, men nu sover båda tjejerna så jag passar på att kolla runt lite på datorn.

    Min man började jobba denna vecka och jag har varit väldigt orolig för hur det ska gå. Men på något sätt har det gått bra. Stora tjejen verkar förstå att hon inte längre kan få 100 % uppmärksamhet. Ett tag använde hon naglarna både mot sin syster och oss, men det har lugnat sig lite. Hon tycker väldigt mycket om sin syster och frågar efter henne, men det är inte lätt att klappa försiktigt och krama försiktigt när man är 1,5 år.

  • tusselisan

    Hallå tjejer! vad kul o hitta denna "nya" tråd {#lang_emotions_smile} idag fyller vår "Smillis" hela två månader...fattar inte att tiden går SÅ snabbt!!?? Storasyster e hemma från fs så här har varit fullt ös! Känner igen reaktionerna ni beskriver från storasyskonet ena dagen är lillasyster världens bästa o andra dan hmm inte SÅ poppis {#lang_emotions_wink}

    Just nu ligger bebisen raklång över mina ben så jag kan kolla runt lite här..men strax ska vi iväg o kolla cykel till stora tjejen o hämta paket från Me&I med fina sommarkläder..Me LIKE!!!
    Hej så länge!!

  • Licens To Kiss

    Jag har jämnfört lite i bvc-anteckningar. Sonen är längre och väger mer än dottern vid den här tidpunkten. Hoppas att han blir lång.


    Älskar mina barn! Dotter född 2001-10-21 och Son född 2010-01-30
  • Frida och Peter

    Åh jag kan inte komma på ett andranamn till sonen....har tom mars på mig.


    Nu är vi fyra i familjen, sex stycken med katterna
  • Kazeer

    Hittat hit!

    Jag är som en zombie nu ikväll. Var uppe och matade Oskar 2.45 i natt ... och sedan kunde jag inte somna om. Jag kände att det var inte ens lönt att försöka gå och lägga sig. Så nu är jag trött. Det blev inget sova av under dagen, eftersom Gustav var hemma från förskolan.

    Oskar sover i alla fall bra på nätterna. Han vaknar fortfarande var tredje timme och vill ha mat men sedan somnar han snabbt om i spjälsängen.


    Oskar 2010.01.02 ♥ Gustav 2007.03.08 ♥ ME+KZE 2002.03.28
  • solstråle07
    Kazeer skrev 2010-03-11 19:42:31 följande:
    Hittat hit!Jag är som en zombie nu ikväll. Var uppe och matade Oskar 2.45 i natt ... och sedan kunde jag inte somna om. Jag kände att det var inte ens lönt att försöka gå och lägga sig. Så nu är jag trött. Det blev inget sova av under dagen, eftersom Gustav var hemma från förskolan.Oskar sover i alla fall bra på nätterna. Han vaknar fortfarande var tredje timme och vill ha mat men sedan somnar han snabbt om i spjälsängen.
    Likadant här, Milo vaknar var tredje till fjärde timme & vill ha mat. Men somnar om direkt efter. Så skönt!!! Storasyster åt länge, men mer sällan. Hon sov 6-7 timmar på natten redan vid 2 veckors ålder=)
  • Kazeer
    solstråle07 skrev 2010-03-11 20:03:29 följande:
    Likadant här, Milo vaknar var tredje till fjärde timme & vill ha mat. Men somnar om direkt efter. Så skönt!!! Storasyster åt länge, men mer sällan. Hon sov 6-7 timmar på natten redan vid 2 veckors ålder=)
    Gustav började sova 6-timmars nätter, när han var 3,5 månad. Jag hoppas att Oskar gör så också. Det är inte så långt kvar då...

    I måndags var vi på Audiologiska avdelningen med Oskar. På hörseltesten som gjordes strax efter han var född, fick han "otydliga resultat". Men i måndags så fick han godkänt på båda öronen

    På lördag är han 10 veckor gammal. Han vägdes på BVC i tisdags och då stannad vågen på 3430 g och han är 50 cm lång.
    Oskar 2010.01.02 ♥ Gustav 2007.03.08 ♥ ME+KZE 2002.03.28
  • Ruggugglan

    Härligt att ni hittar hit!

    Här hemma är det förkylning efter förkylning som avverkas. Fick åka in till barnmottagningen igår med Charlie som har problem med mkt slem och svullen hals. Fick Mollipect utskrivet så vi kämpar med det. Han är inte särskilt förtjust i det. Men tro fasen det. Smakar ju inte alls som mjölken i mammas tutte! Jag är dock väldigt imponerad. Han tar det förvånadsvärt bra. Lugn och hyfsat pigg för att vara sjuk.

    Han är 2 månader gammal idag! Förstår inte vart tiden tar vägen..? Den rusar verkligen förbi. Var på BVC idag och han växer till sig bra. Väger 5890 gram och är 60,5 cm lång.

    Storasyster var trotsig ett tag, men det har lugnat ner sig avsevärt! Tack och lov ska jag väl säga. Inte lätt att hantera en trotsig 4åring när man är ensam och ammar! Det har funkat även om det varit svårt. Men nu är hon som sagt mkt lugnare och har lärt sig att sysselsätta sig de stunder lillebror äter.

    Hur är det med er andra. Ska ni döpa era små? Är syskonen döpta?

    Min dotter är döpt, och vi ska döpa lilleman nu den 10:e april. Varken jag eller sambon är troende, men det känns som att vi vill ge barnen möjligheten.


Svar på tråden Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010