Inlägg från: scooby |Visa alla inlägg
  • scooby

    Vi som älskar Villervalla- del 8!

    snusmumriken2 skrev 2010-03-14 08:08:10 följande:
    Vet att detta varit uppe förut men jag har inte hängt med i diskussionerna då Vad ska man ta för storlek på shorts?! Har ju förstått att de ska vara rätt små, men hur små? Sonen har 86 i vårens nya långa byxor med dragsko o de är lite för långa. Ska man köre med 86 på shortsen eller 92? det är ju ett tag kvar innan han ska ha dem...
    Jag köpte 98 till dottern som när jag köpte dom hade strl 86 på annat och är glad att jag inte köpte mindre! Med blöjja blir det ju tightare oxå... Finns bild i BT: www.familjeliv.se/Forum-3-96/m49764117-1.html

    Sonen finns det oxå bild på i gröna shorts, i strl 116. Han ligger i 110/116 storleksmässigt. Han är ju en riktig smalis så de är lite stora i midjan, men det går att dra åt. Sen beror det ju på om man vill att de ska vara lite längre eller kortare oxå. har ett par svarta i strl 110 från förra sommeren och de är lite på gränsen tycker jag, men funkar de med. Jag skulle ha kört på 110 på shorts om jag var du.

    Shortsen i BT var otvättade när jag fotade, så jag räknar med att de kommer krympa lite oxå...
    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby

    Fick oxå mitt paket från Villervalla idag! Jeansen var skitsnygga!! Blev oxå en t-shirt, 2 klänningar och en velour jacka. Lägger ut bilder inom kort =)


    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby
    önskar07 skrev 2010-03-17 10:39:15 följande:
    Hej på er. Jag skulle behöva er hjälp. Jag har tänkt att köpa en trikåklänning till min kompis dotter som fyller 1år i April. Nu drar kon stl 74. Hon sa själv när jag frågade om kläder att storlek 80 blir lagom att köpa. Men jag funderar på om jag kanske ska köpa stl. 86 tom. Det är ju mest i sommar hon kommer ha den. så vad tycker ni? Stl 80 eller 86? Tack på förhand!!
    Min dotter blev oxå 1 år i april förra året och jag hade 86 i VV under vår och sommar till henne. Det var liite stort på våren, men funkade då oxå. Sedan var storleken alldeles lagom under sommaren =)
    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby

    Här gick jeansen oxå hem hos maken! Vilka snygga jeans, nu gillar jag oxå Villervalla! sa han


    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby
    Karl Fazer skrev 2010-03-20 21:33:40 följande:
    Ser nu att hon blev ett år i april förra året, samma som min då Men är hon stor eller liten till växten?
    Sist vi vägde och mätte var i början av mars och då vägde hon 11,6 kg och var ca 83,5 cm lång. Villervalla är ungefär som Lindex i storlekarna tycker jag, dvs normal till lite små. Villervalla tenderar ju att krympa lite oxå. Jag har köpt 98 på klänningar, tröjor, shorts och jackor till henne nu från VV och strl 92 i tights.
    Finns kort i blidtråden =) Dock var kläderna otvättade när jag knäppte och multirand klänningen krympte rejält! Den är nu precis lika i storleken som velourklänningen i strl 92! Kanske hade jag kunnat dra i den lite till när den var blöt..?

    Se här, vilken skillnad! Den oranga är otvättad och multranden tvättad. Innan var de precis lika stora!
    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby
    Buttelina skrev 2010-03-21 19:57:23 följande:
    guud vad jag är trött på vv ojämna kvalitet
    Ja, köper man en klänning i strl 98 vill man ju gärna att den ska vara i den storleken efter tvätt oxå och inte en strl 92... Får försöka dra i den rejält efter nästa tvätt...
    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby
    AnnaA80 skrev 2010-04-17 21:33:38 följande:
    Hej, Jag undrar också hur hattarna är i storlek samt även jeansen (med mudd)... Har en 3 årig kille på ca en meter (104) i storlek annars... Skall jag beställa shortsen (trikå) i storlek 116? Tacksam för hjälp
    Jeansen med mudd känns normalstora tycker jag. Jag köpte strl 116 till sonen som har 110/116 i byxor även i andra märken. Dom är lite stora, men det är mudd så det gör inget. Dom är även ställbara i midjan. Såå fina dessutom!! När det gäller shortens beror det på, tror att 116 blir för stort... Jag köpte 116 till sonen att ha i sommar (han fyller 5 år i juni) och de är rätt så stora i midjan - men så är han en riktig smalis oxå
    Shortsen är inte så jättesmå tycker jag - men de kan bli det om det ska få plats en blöjja. Till dottern som pecis fyllt 2 år gick jag upp i storlek för att få plats med blöjjan.
    JessieS85 skrev 2010-04-17 20:09:17 följande:
    Vilken storlek på solhatten tror ni blir bäst om hon har 3-4år på toppmössan?
    Jag köpte strl 52/54 på solhatten till sonen förra sommaren, då var han 4 år. Den kan han även ha denna sommar. I och med att det är dragsko (iaf var det så på förra årets modell) så gör det inget om den är för stor =)
    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby
    Buttelina skrev 2010-04-29 16:28:57 följande:
    tänk på att kläderna krymper en hel del med

    Precis! Trikåkläderna krymper mycket tycker jag! Köpte två klänningar i strl 98 och de blev nästan som strl 92 efter tvätt... Sen är det ju viktigt att dra i kläderna ordentligt när de är blöta.


    Ser att det undras lite om jeansen, jag har inte caprimodellen, men de med mudd. De är normala i storleken tycker jag. Har strl 116 till sonen och de är större än jeans från tex HM.


    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby
    Amarena skrev 2010-07-11 14:46:49 följande:
    Hej allihop!

    Är det någon av er som har erfarenhet av jeansjackorna? Vad är det för skillnad på den ljusa och den mörka (om det är någon annan skillnad än bara färgen) Är det mjukt jeanstyg och hur är de i storlekarna?
    Tack för svar!
    Jag har själv inte köpt jackan, men jeans och dom är supermjuka! Så jag antar att jackan oxå är mjuk =) Skillnad på ljusa och mörka jackan var väl att mörka är fodrad, men inte ljusa om jag minns rätt. Såg att mörka inte finns på hemsidan nu, så den kanske dyker upp igen i höst...? Storleken på jeansen var iaf normala tycker jag. Jättefina!! 
    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby

    Inte heller jag är jätteimponerad, tyvärr... blev grymt besviken på nya stjärntröjorna (eller kanske man numera ska kalla dom prick eller cirkeltröjor??) Saknar de gamla stjärnmönstrena otroligt mycket!! Det var dom som fick mig att fastna för VV från början. Det som hittills varit finast i nya kollektionen är de med svarta ränder - speciellt den turkosa och gröna är jag sugen att köpa. Även den fodrade denimjackan är sjukt snygg!


    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
  • scooby
    lilja87 skrev 2010-09-07 11:23:16 följande:
    Hjälp Skrattande!!

    Vill ha de mörka muddjeansen till sonen men är lite osäker på storlek...han är ca. 97-98 cm. lång, 3 år gammal. Ska jag ta jeansen i stl. 104 eller 110? Jag vill ju inte behöva skicka tillbaka då jag bor utomlands.
    Min son är ca 110 cm lång och han har de ljusa muddjeansen i strl 116, de är ganska stora på honom.  Jeansen är  normala till lite stora i storleken tycker jag. Det är ställbar midja och  mudden i benen gör ju att de funkar fast de är lite stora =) Hoppas det hjälpte dig lite iaf.
    ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
Svar på tråden Vi som älskar Villervalla- del 8!