Forum Föräldrar: Skolbarn - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi med barn födda år 2000!

  Fre 19 mar 2010 07:48 Läst 5520 gånger Totalt 55 svar
  Fre 19 mar 2010 07:48

  Här är en fortsättningstråd för oss som har barn födda-00. Jag har dock ingen aning om vilket nummer i ordningen denna är. {#lang_emotions_undecided} Alla är ju dock välkomna hit ... även om du inte varit med i någon tidigare tråd. Bara du har ett barn som är fött år 2000. {#lang_emotions_smile}  VÄLKOMNA!


  children holding hands playing game red rover animated gif
 • solfro­st
  Visa endast
  Fre 19 mar 2010 09:01 #1

  Hej! Jag sällar mig till er:)
  Jag har en dotter född  maj -00, sedan har jag även 2 småkillar och en bonus tjej.


  små barn små bekymmer...stora barn större bekymmer...
 • Fre 19 mar 2010 09:48 #2
  solfrost skrev 2010-03-19 09:01:44 följande:
  Hej! Jag sällar mig till er:)Jag har en dotter född  maj -00, sedan har jag även 2 småkillar och en bonus tjej.
  Vad kul. {#lang_emotions_smile} Hoppas tråden kan bli lite mer aktiv nu.

  Jag har ju Viktor, som är född i oktober-00 och så har han en lillasyster, Amanda, som är född i april-03.
 • solfro­st
  Visa endast
  Fre 19 mar 2010 11:10 #3

  Ja vi får väl se till att den är aktiv;)
  Pratar vi så hänger nog fler på?!

  Vi har en tjej på 19 och sedan är killarna 3 år och den andre 3 månader:)
  Vi bor i skåne och har gjort det i fem år, jag hoppas att vi snart kan/vill flytta hem till mina trakter som är Dalarna:)

  Just nu är jag hemma med den lille och har tänkt vara det till januari. Så det är inget fritids för våran -00. På både gott och ont, de flesta är ju på fritids.


  små barn små bekymmer...stora barn större bekymmer...
 • Fre 19 mar 2010 12:16 #4
  solfrost skrev 2010-03-19 11:10:44 följande:
  Ja vi får väl se till att den är aktiv;)Pratar vi så hänger nog fler på?!Vi har en tjej på 19 och sedan är killarna 3 år och den andre 3 månader:)Vi bor i skåne och har gjort det i fem år, jag hoppas att vi snart kan/vill flytta hem till mina trakter som är Dalarna:)Just nu är jag hemma med den lille och har tänkt vara det till januari. Så det är inget fritids för våran -00. På både gott och ont, de flesta är ju på fritids.
  Ja, vi får prata på lite.

  Viktor har inte gått på fritids sedan förra våren ... tror han slutade i månadsskiftet Februari/Mars.
  Vi bor på Åland, sedan 5,5 år tillbaka (kommer ursprungligen från Södertälje, hela familjen) och här får ingen gå på fritids efter att de slutat 2:a klass. Det är bara i vissa specialfall (där barnen har särskilda behov) som de beviljar fritids i 3:an. Fast Viktor fick sluta lite tidigare än sina kompisar eftersom min man sa upp sig från sitt jobb i början av förra året och var arbetslös hela våren.
  Nu flyttade vi ju i höstas också, och än så länge går Viktor kvar i sin gamla skola, trots att det är mycket längre dit än till den närmaste skolan. Så nu tar han buss till och från skolan helt själv. I början var väl det lite nervöst, men nu känner jag mig inget orolig alls.
  Ibland går han hem med kompisar efter skolan också (eftersom ju ingen går på fritids) och då brukar han alltid ringa mig när han kommit dit, så att jag vet var han är.
 • solfro­st
  Visa endast
  Fre 19 mar 2010 12:35 #5

  Ojdå vad det skiljer sig!
  Här har de fritids tills de fyller 12 tror jag att det är...
  Min -00 hade iaf inte fixat att vara hemma själv en hel em...Vi bor i lgh-hus. så vi har knappt några grannar.
  Det känns tryggt att ha henne på fRitids eller ihop med en kompis som har en vuxen hemma när jag jobbar:) Saga är väldigt påhittig om man säger så:)
  Åland, där ska vara mysigt:) Hur kom det sig att ni flyttade dit?


  små barn små bekymmer...stora barn större bekymmer...
 • Fre 19 mar 2010 13:36 #6
  solfrost skrev 2010-03-19 12:35:49 följande:
  Ojdå vad det skiljer sig!Här har de fritids tills de fyller 12 tror jag att det är...Min -00 hade iaf inte fixat att vara hemma själv en hel em...Vi bor i lgh-hus. så vi har knappt några grannar. Det känns tryggt att ha henne på fRitids eller ihop med en kompis som har en vuxen hemma när jag jobbar:) Saga är väldigt påhittig om man säger så:)Åland, där ska vara mysigt:) Hur kom det sig att ni flyttade dit?
  Vi hade varit hit på semester några gånger och tyckte det verkade vara så mysigt ... och så ville vi bort ifrån Södertälje. Vi ville inte att våra barn skulle växa upp där eftersom staden förändrats så oerhört mycket sedan jag och maken var små. Den delen däre jag själv växte upp var ju väldigt bra, men den delen maken växte upp, var sämre redan då ... fast nu är det oerhört mycket sämre där ... med skottlossningar, bränder och allmänna våldsamheter. Hua att ha en tonåring där nu. Det skulle jag INTE vilja. Så vi sökte oss bort ... och så råkade mannen hitta ett jobb i Mariehamn som passade honom perfekt ... och lönen var hyfsad. Dessutom kunde jag då få vara hemma ett tag till med dottern, som precis hade börjat på dagis och vantrivdes nåt enormt. Hon var då 1,5 år och på Åland kunde jag få hemvårdsstöd till hon var 3. Så det var jätte skönt.
  Vi har varit på väg att flytta några gånger, men så har saker hänt som gjort att vi stannat. Vi trivs ju så oerhört bra och VILL inte flytta härifrån, men det är ju färre jobb här. När mitt hemvårdsstöd tog slut, så blev jag ju arbetslös och när jag sökt jobb i 4-5 månader utan tur, så började vi fundera på att flytta så att jag skulle kunna plugga istället ... men då fick jag jobb ... precis ett sådant jobb jag ville ha ... så då blev vi ju kvar.
  Sen var ju maken arbetslös i våras och sökte jobb både här och i Stockholm ... men sen kom han in på högskolan här, så då blev det ju också att vi stannade. Dessutom har han börjat med politik här och är väldigt aktiv med det, så det vill han ju egentligen inte lämna heller.
  Det ÄR verkligen en otroligt bra uppväxtmiljö för barnen.

  Hur som helst ... Viktor är väldigt lugn och ordentlig av sig, så vi har egentligen aldrig tänkt att han inte skulle klara sig själv hemma längre stunder. Nu blir det ju inte så jätte länge ensam heller ... som tidigast slutar han 13 (kommer hem ca 13.45) och senast slutar han 15 (kommer hem ca 15.45). Mannen slutar skolan som senast 16.10 och då hämtar han först dottern på dagis (här går man på dagis till man börjar i 1:an) och jag slutar 16.30. Så det går ju rätt bra.
  Faktiskt så tror jag att dottern också skulle klara sig själv rätt bra ... fast vi har ändå ansökt om fritids för henne till hösten.

  När Viktor kommer hem på dagarna, så brukar han alltid ringa mig om ingen är hemma ... och sen brukar han göra sina läxor ... de han kan göra utan att behöva hjälp. Så det går rätt bra.
 • Fre 19 mar 2010 14:09 #7

  Oj, jösses, vad långt det blev.

 • solfro­st
  Visa endast
  Fre 19 mar 2010 15:39 #8
  {#lang_emotions_smile}Ja långt blev det, men det är väl roligt:)

  Saga är aktivare/påhittigare än de flesta i hennes ålder, så jag hoppas att jag får fritids längre än vad man får med:)
  Vi får väl se vad som händer i framtiden.

  Idag har jag fått feber:( + att maken jobbar dygn:( så det är bara att masa sig iväg på dotterns ridning med pojkarna i släptåg:) alvedon får bli min vän resten av dagen:)

  Ja det låter mysigt att bo där. Jag förstår att ni flyttade, vi flyttade från gbg till skåne för att få lugnare uppväxtmiljö...
  små barn små bekymmer...stora barn större bekymmer...
 • Queeni­e70
  Visa endast
  Fre 19 mar 2010 23:36 #9

  Min bil är född 2000....

 • solfro­st
  Visa endast
  Lör 20 mar 2010 08:12 #10
  Queenie70 skrev 2010-03-19 23:36:32 följande:
  Min bil är född 2000....
  se där ja:) sköter den sig bra?
  små barn små bekymmer...stora barn större bekymmer...
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll