Inlägg från: Turbomamma |Visa alla inlägg
  • Turbomamma

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    Hej tjejer!

    Jag har hittat hit iaf. Allt bra med både mig och bebisar men jag är inne i en lite trött period. Varit i U-a några dagar och att ha helansvar blir rätt jobbigt i längden. Igår svor jag ett antal gånger efter att ha släpat bebisar, bilstolar, halva vagnen (den ryms inte i hissen hos mina föräldrar), skötväska o packning till bilen. När hälften var inlastat lyckades det dessutom komma en taxi som träffade en vattenpöl så både jag o vagnen blev duschade. Som tur var satt bebisarna redan i bilen och som tur var för taxi uppsala hade jag inget batteri i mobilen annars hade jag ringt och krävt gratis taxi minst ett år!!!

    Var ute och sprang i morse och trist nog så håller inte mitt knä Blir så less, provar en gång får ont i typ 2 veckor, vilar och sen provar jag igen och sådär håller jag på. Så surt!

    Men nu ska jag laga middag till sambon som är ute på bebispromenad. Tror att detta är första gången som jag är hemma i lgh utan bebisar sen dom föddes. Sen ska jag gå på Kvarteret Skatan med ett par kompsiar. Ska bli så kul att komma ut även om jag inte har en aningn om vad det handlar om. Bara knät håller att gå på till tunnelbanan.

    KRamar till er alla!

  • Turbomamma

    Hej tjejer!

    Nevadita: Hjälp vad är det jag läser "håller henne så att hon ser TV:n"! Vad är det nu jag har missat? Mina bebbar kollar på tv hela dagarna typ, är det inte bra på nåt sätt?

    Vad jobbigt det låter att era bebbar börjar bli rädda för främlingar. Mina stackare får ju jämt sitta hos kompisar eller folk som är med. Man har ju bara 2 armar och det känns ju jättejobbigt om dom skulle bli rädda så att de bara vill sitta hos mig. Häromdagen när vi satt i ett fullsatt väntrum hos sjukgymnastet, jag satt o matade Karim o Saga låg i vagnen. Var så trångt så att jag inte ens kunda ha vagnen hos mig. Från börjar låg hon lugnt och pratade men sen blev det bara mer o mer missnöjd och till slut låg hon o storgrät Då blir man jätteledsen som tvillingmamma men tyvärr räcker man ju inte alltid till. Det slutade iaf med att jag väldigt snällt frågade mamman som satt brevid om hon kunde tänka sig att hålla lite. Det gjorde hon så gärna o Saga var så nöjd när hon fick komma upp men det känns ju lite sådär att behöva be främlingar om hjälp...

    Massa kramar till alla!

  • Turbomamma

    Nevadita: Nejdå oroa dig inte, jag tar inte illa upp! Du får vara så mycket hönsmamma du vill, du kan få hönsa lite åt mig också. Sen är det ju inte direkt så att jag sätter båda bebbsarna i babysitter framför tv:n och sen använder den som barnvakt. Men däremot så tittar dom ju gärna mot tv:n om de sitter i knät och jag kollar på nåt och det tror jag kanske är okej.

    På dagarna tittar jag däremot nästan aldrig på tv utan vi är nästan alltid ute på nåt. Är vi hemma har jag ofta lite musik på i bakgrunden eller så babblar jag med dom eller så jollrar dom med varandra. Så länge dom är lugna och nöjda känns det som om det borde vara okej.

    KRamar till alla!

  • Turbomamma

    Hej tjejer!

    Spännande att läsa om alla smakisar. Vi provade för ngr veckor sen men då blev det ingen succe. Sen provade vi igår igen o då åt faktiskt båda. Karim såg ju grymt missnöjd ut och spottade ut det mesta men det känns ändå som om vi var på väg åt rätt håll.

    En fråga, vi ska ha dop/namngivelse i maj och jag har en kompis med fantastisk röst som ska sjunga. Tyvärr har vi jättedålig fantasi vad gäller fina sånger. Funkar både på engelska och svenska men gärna en text som känns fin. Vi funderar på En vänlig grönska... Men om ni har några andra förslag så tar jag tacksamt emot. Får gärna vara någon kärlekstext eller nåt som anspelar på att längta efter något som man till slut får. Eller bara om längtan. Ja ni fattar säkert att det är väldigt öppet så spåna gärna o kommer nu på nåt får ni höra av er.

    Kramar till alla!

  • Turbomamma
    Monismonis skrev 2010-04-13 20:15:46 följande:
    Turbo: "Av längtan till dig" är ju väldigt fin... Åsa Jinder.
    Ja jag vet. Jag tänkte också på den men tydligen har min kompis (som längtat pojkvän såååå lääänge) bestämt att hon ska ha den på sitt kommande bröllop (inget datum satt men hon har iaf hittat mannen ). Men visst skulle txten även passa in på längtan till ett barn?
  • Turbomamma

    Tack för era musiktips och dikttips! Har inte riktigt tid och ork att bestämma nåt nu men jag ska ta tag i det snart.

    Megamuppen: Kan bara instämma, jättefin dikt men även jag skulle grina så mkt att ingen skulle höra vad jag sa och det kanske är lite synd...

    Ångest, ångest, ångest och massa strul inför veckan! Fossingen ska opereras på tisdag, vill inte att dagarna ska gå o samtidigt vill jag bara ha det överstökat. Lite extra struligt är att min mamma som brukar passa är på konferens hela veckan. Fick lite hopp idag med tanke på flyget men de hade bara ändrat resplan. Min pappa är strandsatt i Tyskland men kommer han hem så har han bokat grejer på landet. En annan som brukar hjälpa jobbar den dagen, nån ska åka bort och en är redan utomlands . Så om inte syrrans skola blir inställt eller nån annan plötsligt känner sig manad så måste vi ha båda bebbarna med oss till sjukhuset. Det funkar ju iufs men man får inte ta med syskon till uppvaket och rent egoistiskt hade det varit skönt för mig om sambon hade kunnat vara med också. Man kan nog känna sig rätt ensam om man sitter där med en väldigt ledsen bebis...

    Sen måste vi vara inlagda över natten och då strular det också för sambon kan inte vara ledig på onsdagen. Så antingen måste jag på nåt sätt få dom att acceptera att jag sover där med båda bebisarna eller så måste han köra upp lillkillen till mig på morgonen o sen skynda sig till jobbet...

    Jaja all logistik löser sig bara det går bra för lillpluttan! Bara foten blir rätt den här gången och hon slipper ha ont så ordnar sig allt.

    Kramar till er alla och ber om ursäkt om det blev mkt ego igen! Men ni får tänka på oss och hålla tummarna på tisdag. Usch vad jobbigt att se henne sövas och lämna henne på op.bordet. Jag får typ tårar i ögonen bara jag tänker på det....

  • Turbomamma

    Hej tjejer!

    Hinner inte kommentera eller skriva så mkt! Men Nevadita 8,3 kg! Jag är imponerad, då måste ha typ grädde i tuttarna. Mina bebbar väger 7 kg och 6,2 kg och jag tycker dom är stooora, iaf killen.

    Imorgon ska lillpluttan opereras... Har jätteångest och försöker mest tänka på nåt annat men usch vad jag bara vill ha morgondagen överstökat.  Ni  får hålla tummarna och tänka på oss lite extra imorgon, eller inte på oss utan på lilltjejen.
    Skriver mer o berättar när vi kommer hem men räknar med att vara inlagda i morgon natt.

  • Turbomamma

    Hej tjejer!

    Tack för alla er tummar! Vi är redan hemma, trots att de hade sagt att vi egentligen skulle varit inlagda till imorgon men Saga var rätt pigg och den enda smärtis hon skulle få var S. Alvedon o det kan jag lika gärna ge hemma som på sjukhuset.

    Dagen har varit jobbig gått över förväntan. Hon sövdes kl 8 imorse och det var tufft att lämna henne sovande med narkosmasken över ansiktet. Lilla pluttan var så hungrig så först försökte hon äta från masken genom att slicka på och runt den.  Efter några andetag gick slickningarna allt långsammare och hon somnade snabbt. Narkosläkaren hade förvarnat mig om att alla mammor grät när bebisar sövdes och det var inte långt ifrån tårar särskilt som alla var så snälla och det var såååå tufft att gå ut och lämna henne på operationsbordet.

    Själva operationen gick bra, hon hade rätt ont på uppvaket men fick morfin som hon däckade på. Nu gnäller hon lite ibland när man flyttar på henne men verkar annars ungefär som vanligt.

    Medan var på op satt vi och fikade en stund i kafeterian. Tyckte lite lagom synd om oss själva som måste gå igenom så mycket. På väg tillbaka mötte vi en mamma som vi pratade lite med, det visade sig att hennes båda pojkar var autistiska... Nyttigt med lite perspektiv på tillvaron och jag har sett många svårt sjuka barn när jag sprungit där med Saga. Tänk på det tjejer när ni har det kämpigt! Vi har iaf bebisar som andas utan respirator!

  • Turbomamma

    Tack tjejer, vad gulliga ni är. Kvällen och eftermiddagen har varit lugna. Saga är supertrött och hade lite ont en sväng. Men med lite mat och Supp Alvedon så har hon sovit gott. Men lite oroligt känns det inför natten, skulle helst vilja sitta och titta på henne typ hela tiden. Men jag är så trött efter att bara sovit 3 timmar inatt och varit på sjukhuset kl. 7 i morse så jag kommer väl sova som klubbad.

    Angående narkos, op och allt så kan jag ändå säga att det inte var lika jobbigt som jag förväntat mig. Var tufft att se henne somna men jag hade kanske ändå väntat mig att det skulle vara värre. Personalen på op. var verkligen helt otroligt bra En riktigt snäll Farbror doktor och en yngre ST-läkare och det kändes som om de hade full koll. Det var jobbigt på uppvaket när hon var helt slut, hes av intubering och skrek av smärta med förtvivlade kraftlösa skrik. Men dom var jättebra och gav henne smärtis direkt och sen sov hon helt däckad i min famn tills vi fick gå upp på avdelningen.

    Kramar till alla!

  • Turbomamma

    Hej tjejer!

    Vad många fina bebisar! Helt otroligt att dom börjar bli så stora...

    Monamona: Vi tog sprutor igår och Saga har haft lite ont i kroppen, tempade henne precis och hon har 38,5 så det är ju lite febrigt. På Karim märker jag inget speciellt möjligen att han är lite varmare än vanligt.

    Dagens ego: Kommer precis från Astrid Lindgren och äntligen ser fossingen bra ut! Doktorn var jättenöjd efter operationen så nu är det 3 veckor till med gips och sen skena. Ska bli så skönt att slippa ta sig till sjukhuset minst en gång i veckan, åh vad jag ska njuta då!

    Massa Turbo-kramar!

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009