• nevadita

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    {#lang_emotions_sunny}
          vår fina tråd fortsätter!!
                                                   {#lang_emotions_sunny}
    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009
  • kajsamupp

    Ammiz: Hi hi, vad söt hon är och vad mycket hår hon har fortfarande.. K har skavt av det mesta av sin kalufs nu. Irriterad och smågnällig är K också. Jag tror att jag är för tråkig som inte kommer på något roligt att göra med henne, för när vi är borta och det händer en massa är hon oftast gladare..

    Turbo: Av längtan till dig är ju så underbar att man gråter direkt. Jag har en fin dikt som jag skulle ha velat läsa men inte vågade eftersom jag börjar lipa bara av att läsa sen och den handlar om längtan. Men det är ju ingen sång, men om någon vill läsa något så kanske den passar. Jag klistrade in den för typ en månad sedan men kan försöka göra det igen. Skoj att det går framåt med smakiskarna. Hur är Sagas fot?

    Monamona: Ja, jag blandade ut med bröstmjölk. Men idag gick det inte lika bra, provade både till lunch och middag och hon är helt förväntansfull till en början men sen när det väl kommer i mun så är det tydligen inte så gott ändå.. Vad är en bumbo?

    Nevadita: Jag gav typ 4-5 tsk, men jag tror inte så mycket slank ner i magen för det mesta åkte ut igen. Jag gav tills hon inte verkade intresserad och inte öppnade munnen längre, som ett tecken på att det fick vara nog..

    Ego: AAhrrgrgr, råkade lägga K i sängen någon minut för snabbt, så hon inte hade somnat helt. Och vips var hon klarvaken och flängde med huvudet fram och tillbaka som hon börjat göra (hon ser helt galen ut) samtidigt som hon log. Hmm, vad göra? Vagga, sjunga, hålla i famnen? Kan meddela att det inte funkade, hon kom inte alls till ro utan började ju såklart skrika och klaga en massa. Och jag orkar inte ha det så någon längre stund, så utvägen blev såklart att amma ett tredje bröst för att få henne att somna Nu måste vi bestämma vilken "metod" vi ska använda för att lära hennen somna själv och dessutom försöka hitta ett sätt att få henne att komma till ro utan att ammas.. Klurigt.

  • kajsamupp

    Turbo: Det kanske inte var så mycket längtan över dikten egentligen, men den är vacker. Om jag inte varit en sån lipsill skulle jag ha läst den. Men jag börjar ju gråta redan vid tanken på det.

    "Så kom du då till oss du älskade barn,
    och grep våra hjärtan med kraft.
    Med ens fick allting mera mening,
    långt mer än det någonsin haft.
     
    Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
    Du fångar all ömhet omkring,
    små fötter och fingrar, din hud och din doft
    så underbart skapat allting.
     
    Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
    och dela din glädje och sorg.
    När skuggorna hotar ditt solsken,
    så är vi din tryggade borg.
     
    Idag vill vi visa för vänner och släkt,
    den gåva vi fått att bevara;
    Ett barn att få älska och skydda från ont,
    en lycka för stor att förklara"

  • nevadita
    4 mån på fredag

    ja här är också en bebis som kan bli jäkligt frustrerad... hon vill så mycket men kan ju inte... 

    Hon är rolig på morgnarna, hon vaknar o sprallar runt i sin stora spjälis så ibland ligger hon på de mest underliga vis...(ofta tvärsöver med fötterna utanför!)
    så ligger hon o pratar/tjuter (glatt) o lägger sin filt eller bläckis över huvudet... kippar efter andan tills hon kommer på hur man tar bort igen o illtjuter av glädje... fast jag är dönoga med att kolla henne (på avstånd), får hon inte bort filten fort nog så studsar jag upp o tar hjälper henne. Nervig mamma

    åh, igår skrattade hon sånt där riktigt pärlande jublande högt skratt, det var nog första gången... ni vet när de skrattar så de tappar andan lite och nästan skriker
    underbart {#lang_emotions_heart} 

    hoppas att ni har det bra allihopa, solen skiner o det är varmt idag!

    kramar
    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • Ammiz

    Nevadita: fniss,  kan se det framför mig Mysigt med så mycket skratt!
    Megamuppen: jättefin dikt. Tårögd här med.
    S brukar också se till att hitta på saker. Från att vara någon som roats av hur överaktiverade bebisar är idag har hon blivit någon som tar med bebis på babymassage, babysång, mammagympa, babybad...

    Idag var en sådan dag då S var i det närmaste tårögd när jag gick hemifrån för att hon tycker att det är jobbigt att vara hemma ensam med frustrerad bebis. (Eller det jobbiga är nog egentligen hennes skuldkänslor, hon trodde att hon minsann alltid skulle vara lycklig, alltid vilja vara nära sitt barn, aldrig vara irriterad efter alla dessa år av intensiv längtan så hon får sådana skuldkänslor när hon tycker att Agnes är jobbig).

    Jag är inte så bra på att vara förstående för jag skulle lätt byta. Känner ju i hela kroppen på morgonen hur jag inte vill lämna bebisen, hur det är hos henne jag vill vara, att det är där jag borde vara och inte på jobbet så jag blir nog lite provocerad även om jag kan förstå egentligen och säkert kommer att känna så jag med i höst.

    Nix, färdigpausat.

  • kajsamupp

    Nevadita: Oj, rör hon sig så mycket i spjälsängen? Vi har i och för sig just flyttat över K dit men hon ligger än så länge still raklång på rygg där... Härligt med skratten! När man väl fått fram det där underbara ljudet är det väl värt ansträngningen, eller hur!

    Ammiz: Det är inte lätta känslor ni har att tampas med, någon av er. Nog för att livet fått en helt ny mening sen våra små poppade ut, men det raderar ju inte bort det jobbiga som en gång varit.. eller det jobbiga med att vara hemma med en krävande bebis och uppleva att man inte alltid orkar. Kram till er båda.

  • nevadita

    4 mån idag

    tvärsöversängen-bus! 16/4-10(klickbar bild)
    Såhär ser det ut om morgnarna...
    Tvärsöver sängen o en bit ner, med kudden över huvudet idag...
    lägger henne nästan vid det blå fästet till mobilen men där är hon inte på morgonen

    Hon brukar ligga o skutta rundor o prata en god stund, så jag hinner morna till mig lite.

    Igår var vi till BVC, 8300 g och 66,5 cm. Helamma funkar alldeles ypperligt här visst Smakisarna får vänta.
    Aka äntligen få börja i en föräldragrupp, första träffen är 27 april, sen kommer det att vara spädbarnsmassage en gång i månaden.
    Lava kommer att vara äldst.

    Fick veta igår att det i Tingelings värld (disney fairies) finns en älva som heter Lava hade ingen aning! Gissa om folk tror att vi har döpt henne efter älvan då!

    Massor av kramar till alla!{#lang_emotions_sunny}


    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • kajsamupp

    Nevadita: Härligt att vakna till en glad bebis som leker rövare i sin säng I natt upptäckte vi att K nästan lagt sig på sidan, men det är det mesta hon rört sig i sin säng än så länge.. Skönt att hon växer så det knakar!

    Här arbetar vi vidare med potatisgeggat. Hon fattar att jag fixar det åt henne och blir glad, tar några skedar men blir inte så värst upphetsad av smaken. Men lite går ner. Idag tröttnade hon dock snabbt och tyckte det var roligare att försöka äta upp hakklappen.

    Kramar!

  • Monismonis

    nevadita: hihi, vilken busig tjej!

    Jag har provat med gröt nu och hon tyckte den var godare än potatisen. Dvs hon grimaserar inte illa och låtsas att hon kräks. Men mest är det jag som äter gröten. Sen fick hon en kryddmått mosad banan idag och tyckte förstås att det var väldigt gott. Så, på en och samma dag har jag kringått alla rekommendationer kring smakportioner  Det är ju så roligt att se hennes reaktioner...

    megamuppen: Alva ligger också still i sängen. Förutom huvudet som hon kastar vilt i sidled för att hitta tutten.

  • nevadita
    Monamona:
    skitsamma, det är ju bara rekommendationer - huvudsaken att du gör nåt som funkar för dig Kul att det går bra!

     (potatis, ärligt, det kan inte vara gott alls )

    hu, glad att jag inte bor på Island med liten bebis

    Nu ska jag försöka nattamma Lava o hoppas på en bra natt.

    Kram till er alla, ha en underbar helg!!!
    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • Ammiz

    Helg, hurra!

    Hu, vart jätteorolig en stund idag. Agnes skrek förtvivlat på ett sätt som inte var likt henne, och gick inte att trösta ens med bröstet och i samband med detta hittade vi igen blod i en bajsblöja. Rusar lätt iväg i tankarna, nä fy. Efter ett tag somnade hon. Hon är förkyld för första gången, mest bara snorig men det har blivit lite dåligt med dagssömnen så förmodligen var hon bara väldigt trött, och  det kändes väl konstigt i kroppen.

    Efter 25 minuter i kön till sjukvårdsupplysningen hade jag lugnat ned mig rätt bra, bebisen sov och jag hade hunnit läsa runt om massor av bebisar som hade haft blod i avföringen och jag blev lugnad ytterligare av kvinnan på sjukvårdsupplysningen. Med största sannolikhet var det något sår, och förkylning gör det känsligare. För säkerhet skull ska vi kontakta någon barnspecialistmottagning på måndag för att utesluta allergi.

    Vi har också varit på BVC, och Agnes verkar ligga ungefär på samma kurva som Lava med 8445g och 68 cm (4,5 månad). Tycker redan att hon är tung att bära på... (ta itu med träningen kanske?).

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009