• nevadita

    Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009

    {#lang_emotions_sunny}
          vår fina tråd fortsätter!!
                                                   {#lang_emotions_sunny}
    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009
  • ÖnskanS

    Ammiz: Nej, T blir aldrig hungrig så snabbt inpå amning längre. Går alltid absolut minst två timmar, men om hon får så tätt beror det nog inte på att hon är jättehungrig utan snarare att det passar att ge henne lite extra innan hon ska somna. Jag ger dock alltid från båda brösten, just för att vara säker på att hon verkligen får i sig tillräckligt så att hon inte bara blivit störd och slutat äta pga det. Mycket mera trugande numer när det är så mycket annat runtomkring som går att titta på =) Provade ge från ett bröst ett tag, men då kunde det ibland gå bara en timme tills hon blev hungrig så tycker jag får bättre rutin på det här sättet...

    T har också blivit lite personlighetsförändrad, eller blir det i princip från dag till dag nu =) Ena dagen är allt jättebra och hon flinar och skrattar hela dagen, nästa dag är det mycket gnäll... Vet inte riktigt vad det beror på. Ibland blir det bra av att lägga ner henne på ett täcke så att hon får sprattla fritt och prata, andra gånger fungerar det att mysa i soffan med en bok, ibland är det sova som gäller, ibland kan man busa med henne och så börjar hon skratta. Så det är lite trixande, inga klara knep som fungerar längre...

    T kan bli rädd för folk, framförallt skrikande bebisar, när hon är trött. Är hon bara mätt och pigg fungerar det oftast bra, men om detta felar tål hon inte mycket... Däremot sitter hon och studerar mycket om vi vistas bland mycket folk. Var på kalas igår och tog nog 1,5 tim innan hon öppnade munnen och bröjade "prata", behöver hinna bli varm i kläderna först. Men därefter fick vi inte tyst på henne och hon pratade och flinade mot alla vårt lilla charmtroll =) Hon kan även behöva pejla av med mig att det är ok innan hon börjar prata med nya, märkte det när vi hälsade på på mitt jobb i veckan. Så fort vi kom in till någon ny kollega som började prata med henne, kollade hon upp på mig och såg så att jag tyckte det kändes okej, sen pratade hon på.

    Nyss varit och nattat T för att mannen gick bet andra kvällen i rad, nästan alltid han som nattat innan... Så visst förändras de små liven hela tiden, lite jobbig känsla när man tycker att "nu borde vi veta hur hon fungerar", men så är allt upp och ner mot tidigare... Händer nog mycket i våra små bebisars huvuden för tillfället, mycket intryck som ska sorteras...

    Nu ska jag snart gå och lägga mig på min spikmatta, låg på den i morse och tycker att ryggen blev lite bättre direkt så ska försöka med det nu en tid har jag bestämt mig för!

  • Turbomamma

    Hej tjejer!

    Nevadita: Hjälp vad är det jag läser "håller henne så att hon ser TV:n"! Vad är det nu jag har missat? Mina bebbar kollar på tv hela dagarna typ, är det inte bra på nåt sätt?

    Vad jobbigt det låter att era bebbar börjar bli rädda för främlingar. Mina stackare får ju jämt sitta hos kompisar eller folk som är med. Man har ju bara 2 armar och det känns ju jättejobbigt om dom skulle bli rädda så att de bara vill sitta hos mig. Häromdagen när vi satt i ett fullsatt väntrum hos sjukgymnastet, jag satt o matade Karim o Saga låg i vagnen. Var så trångt så att jag inte ens kunda ha vagnen hos mig. Från börjar låg hon lugnt och pratade men sen blev det bara mer o mer missnöjd och till slut låg hon o storgrät Då blir man jätteledsen som tvillingmamma men tyvärr räcker man ju inte alltid till. Det slutade iaf med att jag väldigt snällt frågade mamman som satt brevid om hon kunde tänka sig att hålla lite. Det gjorde hon så gärna o Saga var så nöjd när hon fick komma upp men det känns ju lite sådär att behöva be främlingar om hjälp...

    Massa kramar till alla!

  • kajsamupp

    Ammiz: Skönt att transporten börjar gå bättre K började bli känslig för ljud för ett tag sedan efter att inte ha brytt sig alls.. Men bara vissa ljud och när hon ammar/ska sova.

    Nevadita: Inte klagar du, du berättar ju bara hur du upplever det.. och det måste man väl få göra! Och visst är det väl så att vi oftast kommer att ha lite lättare för att trösta/lugna eftersom vi har tutten Så är det hos oss också, även om det ofta går bra för J också. Sen kommer säkert en tid då den andra föräldern är den som är mest poppis och vi får titta avundsjukt på.

    ÖnskanS: Det där med skikande bebisar känner jag igen.. K börjar ofta gråta då men inte av rädsla utan för att det smittar.

    Ego: Idag har vi haft ett par vänner över på middag, med sig hade de sina två minsta sagt hyperaktiva söner på 3 och 5 år. Var lite rädd att K skulle bli rädd för dem och för ljudnivån, men hon fann sig snabbt och var på bra humör hela tiden. Glömde bort att bli hungrig och trött. När klockan började närma sig 20.00 fick vi förklara att nu skulle hon nattas och de behövde nog börja dra sig hemåt.. Först slocknade K vid bröstet, men när vi skulle byta till det andra (vilket var dumt av mig att göra) så vaknade hon till och blev klarvaken coh jätteglad! Hon pratade, åt och pratade om vartannat, men somnade inte. Gick med henne i vagnen en lång stund. Totalt tog det 2 h 30 min innan hon nu tillslut somnade! Jisses, så länge har det aldrig tagit. Något överstimulerad bebis, eller vad tror ni?

    Kram

  • kajsamupp

    Turbo: Alla bebisar blir nog inte rädd för främlingar.. Vi håller tummarna för att dina slipper sånt, för du behöver ju ha några fler famnar i närheten ibland. Tror säkert att de flesta gärna tar emot en söt bebis och så länge alla är nöjda är det väl bara bra Det där med tv var att någon hört om någon koppling till adhd för de små som tittar väldigt mycket på tv, men hur välgjord studien var vet jag ej eller om det är en vedertagen rekommendation. Alla bebisar verkar ju gilla att kolla på tv.. Men vi märker snabbt på K att hon blir distraherad så vi måste ofta slå av tvn för att hon ska kunna komma till ro när vi ammar/nattar henne.

  • nevadita

    Ang spädbarn o tv-tittande så är det MIN personliga åsikt att de inte ska titta aktivt på tv....
    har inga källor, bara sånt jag hört och läst lite varstans.

    Har dessutom mer än ett barn i bekantskapskretsen med diverse koncentrationsstörningar och de har haft tv:n som barnvakt åt dem när de satt i babysitter. Det betyder ju inte att det är därför.
    Men jag är en hönsmamma. Fattar inte hur man kan sätta en 4-månaders framför tv:n.

    MIN personliga åsikt är att allt det "flimmer" och de snabba rörelser, onaturliga ljud osv inte kan vara bra för någon i längden.
    Och spädbarn kan ju få för mycket intryck ganska snabbt.
    Nog är det viktigare att de känner igen mammas röst än TV-figurers...

    Detta är vad jag känner och tänker.
    Jag dömer inte den som vill ha tv:n som barnvakt.
    Har bara svårt att förstå det.

    KRAMAR!


    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • nevadita

    ...och jag HOPPAS att jag inte sårar någon osv med föregående inlägg, för det är så jag känner bara, vet hur lätt det är att bli missförstådd i forumen fast man inte menar nåt illa... jag uttrycker bara min åsikt.

    Vi har ofta tv:n på här hemma som lågt bakgrundsljud om vi inte lyssnar på musik, de rekommenderade det t o m på BB - att inte ha tyst dagtid. Men jag vill inte att det tar överhanden så att Lava hellre lyssnar efter tv/radio än på oss..

    ...Kan också tala om att min brorsdotter på tre år är väldigt social och aktiv och började prata tidigt - kan ju vara positiva effekter av hennes tv-konsumtion

    alla är ju olika TACK O LOV

    kram kram kram till er alla


    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura..♥..?:*¨¨*:?..
  • Ammiz

    Jag håller med dig här Nevadita. Har inga källor heller att styrka mina tankar med dock... men har också läst lite överallt att det inte ska vara bra, att det är för mycket intryck och tycker att det känns rimligt. Vi är noga med att Agnes inte ser på TV-n när den är på.

  • kajsamupp

    Nevadita och Ammiz: Håller med er om tvn. Intressant att de på BB sa att man inte ska ha tyst om dagarna. Det är just det vi har, knäpptyst! Jag kommer helt enkelt inte ihåg att slå på någon musik och tvn vill jag inte ha på under dagen för då blir jag bara sittandes. Inte undra på att hon blir lättstörd av ljud när hon är van att det är tyst.. Måste se till att börja väsnas lite mer känner jag:D

  • Monismonis

    megamuppen: Jag är imponerad! Vad gör du om dagarna om du inte tittar på tv? Själv sitter jag och tittar på allehanda skräpprogram mest hela dagen. Med lillan i famnen, bortvänd från tv:n och ljudet nästan av.

  • ÖnskanS

    TV-tittande: Är inte jättenoga med att T inte får titta på TV, sitter hon med oss i soffan en stund på kvällen händer det absolut att hon "ser" TV:n. Blir dock ingen längre stund oftast då hon lägger sig vid åtta och vi nästan aldrig knäpper på TV:n förrän strax därinnan. Skulle inte välja att ha den som barnvakt. Monamona, jag tittar inte heller på TV under dagarna, finns inte tid till det... Blir lite för rastlös att "bara vara hemma" så försöker ha något inbokat varje dag och det tar ju sin tid att göra sig iordning och ta sig iväg eller förbereda mat och fika här hemma om det ska komma besök =)

    Sen måste jag hålla med Megamuppen, här hemma är ofta ganska tyst! Men varför skulle det egentligen skada om det är tyst när man är hemma, måste väl vara nyttigt att bara kunna varva ner och ha det lugnt ibland? Gillar själv att ha tyst och lugnt runt mig ibland... Tror ändå inte att det lbir samma sak att ha TV:n på som alla andra plötsliga ljud, så det är nog svårt att träna bort på det sättet skulle jag tro...

    Igår hade vi en jätteledsen bebis kring tio-tiden så nu ska jag förbereda mig för att sova utifall att hon vaknar till samma tid ikväll igen, men hoppas inte det. Troligen vaknade hon av att hon drömde... Lyckades lugna henne med bröstet till slut...

Svar på tråden Vi som plussat efter IVF i mars/april 2009