• saltabanditen

    Någon som kan något om Socialen och deras lägenheter o regler?

    I min kommun har soc inga lägenheter alls whatsoever.
    I de kommuner där soc trtots allt har det betalar de inte hyran till sig själv, de betalar till hyresvärden. Soc äger inte fastigheten direkt utan har skrivit kontrakt med fastighetsägaren.
    Hur sedan hyresbetalningarna går till kan säkert vara olika men om det är så att din pojkvän ska ha betalat direkt till hyresvärden och struntat i det är det självklart att han riskerar att bli av med kontraktet.

    Jag kan på sätt och vis förstå hur de resonerat. Enligt kontraktet ska han bo själv, vilket inte har skett(?)
    Ni väljer att skaffa barn och på så sätt förvärra situationen. Det sunda hade varit att först ordna eget boende utan soc inblandning och först därefter fundera på barn. Det är ju sådant man måste fundera på innan...

    Naturligtvis ska soc kunna förklara för er, så fortsätt att ringa och maila och under tiden bör ni göra allt för att hitta annat boende på egen hand. Tex 2:a hands lägenheter osv...

  • saltabanditen

    Men varför skyddade ni dig inte från graviditeter när läget är som det är???

    Hur var det där med att bara få bo en i lägenheten som du skrev i TS, och nu att det inte står i kontraktet. Är det så att han har en överenskommelse med soc att bo själv?

    Det din kille skulle ha gjort var att följa överenskommelsen(?) med soc och fortsatt bo ensam och du skulle aktivt ha sökt egen lägenhet redan från början för 2 år(?) sedan, tex via soc om läget var så allvarligt. Alltså att ni bägge tog ansvar för den uppkomna situationen då när du flydde.

    Hur är det med vänner, era föräldrar, kanske ni måste fundera på att splitta på er och flytta hem igen. Det skulle kunna vara ett alternativ.

  • saltabanditen
    MickeN1973 skrev 2010-03-21 16:29:37 följande:
    Det finns andra kommuner än din hemkommun.Det som hindrar att man får lägenhet är hyresrelaterade betalningsanmärkningar
    Det skiljer säkert men det är vanligare vad jag har hört iallafall att man inte får ha betalningsanmärkningar öht, fast inkomst osv.
    Det är ett väkänt problem så att TS har stora svårigheter betvivlar jag inte alls.

    #TS
    Då förstår jag bättre med normer och lägenheten...

    Om du riskerar att ställas på gatan kan det vara ett alternativ att ni särar på er ett tag, Surt, ja, men ändå bättre än att inte ha någon bostad alls, ellerhur?
    Det handlar alltså inte om vad du vill utan vad som är nödvändigt.

    Jag ser faktiskt inte att soc gör livet svårt för er utan att ni fattar fatala beslut som leder till ödesdigra konsekvenser.  Tex har ni haft flera år på er att ansöka om större lägenhet...

    Har du hört efter med din övriga släkt? Andra vänner?
    Ni måste vara aktiva och inte förvänta er att soc eller bostadsköerna löser allt...
    Och vara beredd på lösningar som kanske inte alls motsvarar det du vill...
    Och MickeN1973 gav ett utmärkt förslag, andra kommuner runt om i Sverige har ni hört efter där? Ni har varit sjukskrivna så länge 3 rep 6 år, handlar det då inte om sjukpension? Trodde man inte kunde vara sjukskriven så länge med dagens regler. I så fall är ni inte bundna till nuvarande kommun pga arbeten...
  • saltabanditen
    MickeN1973 skrev 2010-03-21 17:32:31 följande:
    Nu är det ju så många som inte har fast jobb, och betalningsanmärkningar är ju inget ovanligt.Jag tror att om man är ordentlig och skötsam, och har betalningsanmärkningar då kan man få lägenhet.Medans om man har socialaproblem och har betalningsanmärkningar då blir det genast svårare. 
    Det är ett välkänt faktum att många hyresvärdar har fast anställning, viss inkomstnivå (soc räknas inte) och inga betalningsanmärkningar som kriterier.
    Både här och i några andra kommuner jag känner till har de kommunala bolagen det.

    Det är rätt omdiskuterat bla i medierna att det slår ut människor...
Svar på tråden Någon som kan något om Socialen och deras lägenheter o regler?