• Anonym (Kaffedraken)

    Någon som kan något om Socialen och deras lägenheter o regler?

    Och ni har inte uppgett att ni varit sambo under hela den här tiden? Och han har försörjningsstöd? Då är det inte så konstigt att han inte får hyran betalad. Han har förmodligen inte rätt till kostnaden eftersom ni inte varit uppriktiga.
    Det ni kan göra är att kolla igenom beslutet där man tex avslagit hyran och överklaga det. Ni har uppenbarligen inte förstått hur det funkar så ni behöver kanske få hjälp av någon.

  • Anonym (Kaffedraken)

    kan inte förstå hur man skaffar barn, när båda är arbetslösa och har betalningsanmärkningar?. Kanske bättre att ordan upp ert liv innan ni sätter ett nytt i värlen för uppenbarligen kan ni inte ta hand om er själva ens. Tror inte soc kommer hjälpa er om ni har tur kan ni kanske få med tanke på att ni har ett barn på väg.

  • Anonym (Kaffedraken)

    BLIR så arg när jag läser detta!. det låter som om du förlitar dig på att alla andra ska hjälpa dig. Hur kan man ens sätta ett barn till världen i en sån sitts som ni sitter i?. Hur ska ni ens ha råd med ett barn om ni inte ens kan ha mat på bordet. Tänk lite.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Vad är ni sjukskrivna för, och vad ger socialen för anledning till att ni inte kan få bidrag längre?
    För att inte få bidrag måste man missköta sig på något sätt och inte hålla sig till reglerna. För att få soc har man vissa skyldigheter och dessa skyldigheter kan man ha även som sjukskriven! T ex att man blivit erbjuden arbetsträning men tackat nej.
    Så det mesta hänger nog på exakt vad ni är sjukskrivna för och vad ni gör för att bli friska igen.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Att man har behov av specialistvård som bara finns på större sjukhus betyder ju inte att man måste bo i Stockholm. Det finns gott om sjuka människor i mindre städer också... Kan inte ens eget landsting erbjuda den vård man behöver får man väl ta en sjukresa de gånger man måste få behandling, det brukar gå bussar eller taxibilar mellan mindre sjukhus och de större.

    Med de mycket knappa inkomster ni har kan jag inte se hur ni så envetet kan hålla er kvar i Stockholm? För en period i livet, medan ni ordnar upp saker och ting, får ni nog inse att det är dags att bli småstadsbor i en region skild från Hufvudstaden.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ledsen) skrev 2010-03-27 16:05:02 följande:
     Jag går dok om två månader över på Föräldrar penning, så då slipper jag dom...
    Kan du försörja både dig, killen och barnet på din fp då? För annars slipper du dem inte ändå, man måste söka bidrag som sambo.

    En sak som ni skulle kunna göra om det går: sök lägenhet i en annan del av stan, sök andrahand om det är svårt med första. Då hamnar ni på ett annat socialkontor.

    Eller, något man också kan göra och som antagligen funkar: BYT handläggare!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ledsen) skrev 2010-03-28 01:19:27 följande:
    man måste inte söka som sambo nej! Jag har redan diskuterat detta med min soc sek och går jag över på fp så får fortfarande min sambo söka enskilt. Vi får helt enkelt se vad dom sejer på måndag o vad vi kommer fram till. Jag kan gärna lämna sthlm för min del, jag är inte ens här ifrån. Men då jag springer på sjukhuset två till tre gånger i veckan då jag har ca 5olika läkare jag träffar så blir de väldigt jobbigt för mig att pendla fram o tillbaka...
    Måste man visst! Tro mig jag vet! Jag har en lön och vi måste ändå söka som sambo! Och du kommer vara tvungen att ta ut 7 dagar i veckan i FP, det räknar de med.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Dr Mupp skrev 2010-03-28 13:48:56 följande:
    Bor ni ihop och lever som sambos så ska ni söka tillsammans, så är reglerna. Om ni bor ihop och sökt enskilt så har du anledningen till avslaget.
    Precis, finns folk som bara är vänner och bor ihop men räknas som sambos i soc-värld så de måste söka ihop. Är man sambos så måste man söka ihop, i endel komuner kan man få söka enskillt i vissa speciella fall men de är sällan. bla. om en pluggar så kan den få csn-delen och sen söker man sjläv, men som sagt det är väldigt sällsynt.

    Vi har varit i en liknande situation, jag är sjuk och min sambo har varit sjuk men nu är han tillräckligt frisk för att börja gå på aktivitet, han har nu fått praktik och det ska förhoppningsvis leda till jobb. i alla fall, vi har behov av större lägenhet och med intyg från vården så fick vi det beviljat. Månaden efteråt så fick vi veta att vi väntade barn så det var precis i tid, så nu ska vi flytta till en större lägenhet. För i min komun så räcker det att soc garanterar att de tar hyran så länge som man går på bidrag för att man ska kunna få kontrakt, men bor man i sthlm så förstår jag att det kan vara svårare.

    Hoppas det löser sig för er tillslut.
Svar på tråden Någon som kan något om Socialen och deras lägenheter o regler?