• Äldre 24 Mar 08:49
    2111070 visningar
    7938 svar
    7938
    2111070

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Jag lägger denna länk i favoriter nu


    Julia 040827 Albin 060320 Bebis Bf 100729
  • Äldre 24 Mar 18:46
    #25
    abuelita skrev 2010-03-24 13:50:47 följande:
    Hej  Förväntansfull!    Vad jättebra att du lagt den här tråden i dina favoriter nu så att du kan läsa på här  om hur du kan skydda dig från att samma hemska sak händer igen som när du födde förra gången.  Som du säkert redan sett så har både Libragirl (inlägg 11) och Ocean WOW (inlägg 15) varit med om ungefär samma  sak som du råkade ut för .
    Tack för mailet Ja mycket ska som sagt tas upp redan nu innan förl så att jag har allt på det klara. Och de ska banne mig göra som jag säger, om barnet inte är extremt livshotat. Men troligtvis går allt bra (det får man utgå ifrån.

    Och bm kan glömma att sätta klämma på min bebis navel och jag kan h*n på min mage lika väl. Det är mycket jag inte förstår i dagens förl vård.  

    Men jag undrar hur man ska få ut moderkakan på bästa sätt utan att dra. Akupunktur ser jag, och även sen avnavling kan bidra till att den lossna, men OM den inte ger sig? hur gör man då?? jag hade lite problem nämligen med detta under båda förl, dock inte så mycket med första barnet.

    det är tragiskt att andra ska behöva vara med om detta.....
    Julia 040827 Albin 060320 Bebis Bf 100729
  • Äldre 24 Mar 20:29
    #28
    abuelita skrev 2010-03-24 20:16:19 följande:
    Helt rätt, den här gången  ska de banne mej göra som du säger   Förhoppningsvis är det sen avnavling som gäller på ditt sjukhus nu. När du födde sist var det omedelbar klampning som gällde  på de allra flesta sjukhus, men jag tror faktiskt att det är tvärt om nu, alltså att de flesta sjukhus har sen avnavling.  Jag tror dock inte att övriga rutiner vid efterbördsskedet har förändrats. Så det är nog tyvärr vanligt att man inte får vara ifred med bebis, utan det är säkert både livmodersammmandaragande injektion (syntetiskt oxytocin)  på direkten, klämmande på magen och dragning i navelsträngen. Och säkert babblar de och petar  och gjejar och har sig med bebis helt i onödan, så att bondingen blir störd, vilket innebär att  frigörandet av kroppens eget oxytocin hämmas, vilket i sin tur bl.a. resulterar i att moderkakan få svårare att lossna.   Så det gäller att garderar sig, bl.a. genom att skriva i förlossningsbrevet att ni ska få var helt ostörda under efterbördskedet så länge allt ser normalt ut.Ju mer ostörda ni får vara desto fortare söker sig bebis till bröstet och börjar suga, vilket skyndar på figörandet av kroppens eget oxytocin (Michel Odent kallar det för "kärlekshormonet")  och livmodern drar därmed ihop sig naturligt så att moderkakan lossnar. Men om bebis dröjer med att söka sig till bröstet kan man stimulera bröstvårtorna själv (kan man även göra om man blir värksvag under förlossningen)Har du läst inlägg 21 om hur Michel Odent tycker att man ska förhålla sig vid efterbördsskedet, och stycket om moderkakan i inlägg 1?
    ja jag har läst detta nu. super bra! Massa bra info och jag ska verkligen ta med detta i min födelseplan när det e dags att skriva.
    Julia 040827 Albin 060320 Bebis Bf 100729
Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över