• Äldre 5 Apr 20:48
    2099417 visningar
    7938 svar
    7938
    2099417

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    froggel skrev 2010-04-05 19:58:55 följande:
    Hej!Har föjt tråden nån vecka och även läst lite i den tidigare tråden och känner att det har varit otrligt matnyttigt. Jag har verkligen fått upp ögonen för massa saker jag inte ens visste pågick i samband med en förslossning. Har BF imorgon och inte riktigt bestämt mig var jag står i k-vitaminfrågan men sen avnavling är ett MÅSTE! Hittade lite info om vitamin-k.se.babycenter.com/baby/health/vitamink/men det här tyckte ja var mest intressant där de INTE rekommenderar intramuskulärt vitamin utan istället oralt. har inte läst de  artiklar som det bygger på.www.lio.se/upload/59076/Bl%C3%B6dningar%20hos...
    Hej Froggel! Roligt  att höra att du  fått upp ögonen för en massa saker tack vare att du följt den här tråden och även läst lite i den förra. 

    Jättebra länkar om K-vitamin du hittat!  De sparar jag.
  • Äldre 5 Apr 22:51

    Hittade just en ny video om Lotus Birth på Youtube 

    ">

  • Äldre 6 Apr 00:26
    Ms M skrev 2010-04-05 23:17:45 följande:
    Har inte läst alla inlägg men undrar: Varför gess denna K-vitamininjektion ? Jag visste in te ens att do m gett det. Gör dom  det överallt?
    Hej IzzaBizza!  Det är  inte helt lätt att svara på det, så jag föreslår att du läser igenom det vi tidigare  diskuterat om k-vitamin här i tråden.  Hoppas att du utifrån det kan bilda dig en egen uppfattning.

    På sidan 8 och 9 diskuterar vi k-vitamin, med start från inlägg 72.
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m51523086-8.html  

    Och Froggels länkar i inlägg  210 på den här sidan handlar också om k-vitamin.
  • Äldre 6 Apr 16:18
    Monsterpannkaka skrev 2010-04-06 13:38:34 följande:
    Abuelita: Gå in på Frivoltens sida och läs hennes förlossningsberättelse.. Man blir helt glad! (:
    Har gjort det nu
  • Äldre 6 Apr 17:03

    Hittade mer här om tidig prägling,  bl.a. om hur lustgas  och andra droger vid födseln påverkar oss även senare i livet.

    World Health Organization (Oct 2002). World Report on Violence and Health. Geneva.
    http://www.sbgi.edu/news/linkedfiles/secret_excerpt.pdf

  • Äldre 6 Apr 17:23
    abuelita skrev 2010-04-06 17:03:16 följande:
    Hittade mer här om tidig prägling,  bl.a. om hur lustgas  och andra droger vid födseln påverkar oss även senare i livet.World Health Organization (Oct 2002). World Report on Violence and Health. Geneva.www.sbgi.edu/news/linkedfiles/secret_excerpt....
    Lägg märke till det här: 
     
    “When we look at this drastic behaviour in people aged fifteen to twenty-four
    in European countries, we find the lowest rate of youth suicide in Holland. Holland is unique  where childbirth is concerned. In Holland, 82 percent of midwives work independently from the medical system. “
       



     
  • Äldre 6 Apr 21:48
  • Äldre 7 Apr 10:43

    ”Svenska forskare har hittat ett sätt att på ett tidigt stadium upptäcka vilka kvinnor som riskerar att drabbas av havandeskapsförgiftning. Med ett enkelt blod- eller urinprov kan man redan i vecka 14 förutspå vilka som är i farozonen”

    http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/nytt-test-avslojar-risk-for-gravida-1.1073668

  • Äldre 7 Apr 10:51
    SchumiFerrari skrev 2010-04-07 10:45:43 följande:
    Läser men skriver inte så mycket.. Har fullt upp just nu..
    Gott att veta att du fortfarande hänger med och läser här
  • Äldre 7 Apr 12:15

    Måste bara berätta; När jag närvarade vid min dotterdotters födelse  i april 07 kom hela tiden Karin Boyes dikt  Visst gör det ont när knoppar brister  in i mitt huvud.  Det slog mig då att den här vackra dikten, som jag lärde mig i skolan , säkert symboliserar  en förlossning.
    http://www.karinboye.se/verk/dikter/dikter/ja-visst-gor-det-ont.shtml

    Och nu i morse när jag filosoferade här i min trädgård, bland knoppar som snart ska brista,  fick jag plötsligt idén att googla på Karin Boye+födelsetrauma. 
    Fick nu upp detta :

    Barndomsupplevelserna tillmäts inom psykoanalysen stor betydelse, och säkert är det på grundval av sin egen analys som hon i flera noveller skildrar ensamma och olyckliga barn, som saknar närhet till sin mor. Här föreligger kanske ett samband med Otto Ranks teorier om det s. k. födelsetraumat, som innebär skilsmässa från modern. Liksom Rank betraktade hon sannolikt också födelsetraumat symboliskt, som en bild för hur människan avlägsnat sig från livets urkällor.
    http://www.karinboye.se/om/artiklar/barbro-gustafsson-sv.shtml

    Själv tror jag att det bara är barn som separeras från mamman direkt när de föds, och  får navelsträngen avklippt, som upplever den här separationsångesten, som präntas in för resten av livet. Det är därför jag är så angelägen om att bondingen ska få vara ostörd och att HLR med intakt navesträng måste införas på alla sjukhus.

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över