• Äldre 15 Jul 20:40
    2099365 visningar
    7938 svar
    7938
    2099365

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    nyago skrev 2013-07-15 16:53:27 följande:
    Tack åter igen abuelita! 
    Jag tycker också att det låter väldigt logiskt. Åtminstone att en del av gifterna skulle kunna gå tillbaka igen och "bara" det är ju i så fall fantastiskt! (Hörde på radion för något år sen när de pratade om gifter som omger oss och som vi lagrar i kroppen att män inte någonsin kan göra sig av med dessa gifter men det kan däremot kvinnor genom att gifterna förs över till fostret under graviditet och kommer ut i bröstmjölken. Har ingen källa på om det här är sant men vi vet ju i alla fall att vi lever i en giftig miljö idag.) 
    Jag hoppas verkligen att det blir en kompikationsfri förlossning utan en massa blödningar efteråt eller annat som kan störa för det känns som att sånt kan framkalla stress, framför allt hos mig, och då är det lätt att påverkas så att man går med på att klippa tidigare än man tänkt egentligen. Är kanske lite orolig för hur min man reagerar på att vänta länge (ett par timmar) med att klippa också... Han är helt med på sen avnavling och kommer att vakta navelsträngen som en hök, men när moderkakan väl är ute så kan jag tänka mig att han tycker att det är lite obehagligt att behöva ha den fast hur länge som helst. Man kanske kan linda in den i en handduk så att man inte behöver se den? Så kan man ju utan problem vänta ett par timmar. Undra hur barnmorskorna reagerar på det... :)

    Så glad att du uppskattar mina tips

    .
    Jag läste faktiskt senast för ett par månader sedan, i en DN-artikel tror jag, att gifter går över till barnet via modersmjölken. 
    Men å andra sidan är mjölken full med stamceller och annat supernyttigt.  Så man kanske inte behöver oroa sig så mycket ändå?


    .
    Saxat ur Hilary Butler´s  blogginlägg  "On placentas, stem cells and breastmilk"  :
    .


    "Interestingly, in my 30 years of working with parents of children who have been damaged after vaccines, by far the worst damage I've ever seen, has been seen in formula-fed children. It's got to the point where, if a mother comes to me wanting help with a child with serious health issues showing up after vaccines, I can pretty much predict the answer to the question, "Is your baby breastfed?"
    .
    I can pretty much predict the answer to the question, "Was your baby born naturally?" 


    .
    Ja det är ju jättebra att linda in moderkakan i något så att känsliga personer slipper blir störda av att se den.  En handduk duger naturligtvis bra, men om man vill ha något som ser lite finare ut kan man fixa till något som liknar en Lotus Birth Placenta Bag


    .

    Ja nu ska vi hålla tummarna för att du får en helt komplikationsfri förslossning  . Och att du dessutom har turen att få en barnmorska som är helt öppen för Lotus birth. Som den här barnmorskan som var med vid en lotusfödsel 2007: 

     "Ingegerd var allt jag drömt en person kunde besitta. 25 års erfarenhet, forskar på ämnet vad kan gå fel i hemfödslar (vilket inte visar sig vara mycket) och hennes personlighet var lugn, jordad och mycket intuitiv och trygg i vem hon är och hennes färdighet."  (saxat ur Hemfödsel - En underbar upplevelse  )
    .

    .  


    Men har du  otur kan det i värsta fall bli en sån här barnmorska som jag diskuterade livräddning med intakt navelsträng med i en öppen bm-grupp på Facebook för några dagar sen.
    .
       Bl.a. så här kommenterade hon när hon hade tittat på 
    ">Delayed Cutting of the Umbilical Cord--Robin Lim, C.P.M, t2
      
     , en av flera länkar jag hade tipsat henne om  när hon bad om referenser :

    "såg ena videon...hon är helt ute o reser....hittepo som man skulle säga i Skåne. Men visst hon har ju rätt att "tro" precis som vilken annan religiös människa som helst. Men inte komma o säga att det är naturvetenskap.

    "Skulle vilja veta om vi naturligt ska dra omkring på en människa med ett uttjänt organ?? Är det ngt en apa skulle göra? Nä klokare än så är vi väl.. Jag vet att det finns lotusbirth. Men mycket som människor hittar på är ju aningens tokigt. Bindning mellan mamma o barn är så mkt annat än det man säger i videon. "
    .
    (det här är den barmorska från Malmö som var på Nyhetsmorgon i morse. se #7795)
    .

      
    Faktiskt första gången jag hört någon säga något negativt om Robin Lim. Hon är nämligen både älskad och beundrad av barnmorskor och förlossningsläkare världen över, och många står i kö för att få komma till hennes förlossningsklinik Bumi Sehat på Bali för att lära sig av deras viktiga kunskaper. Bl.a.är det 100% lyckad amning för de mammor och barn som fött/fötts där.  Främst tack vare omedelbar hud-mot-hud-kontakt och att de alltid väntar minst 3 timmar med avnavlingen.    
     
           

     

  • Äldre 15 Jul 20:58
    abuelita skrev 2013-07-15 20:40:23 följande:

    .Men har du  otur kan det i värsta fall bli en sån här barnmorska som jag diskuterade livräddning med intakt navelsträng med i en öppen bm-grupp på Facebook för några dagar sen.
    .
       Bl.a. så här kommenterade hon när hon hade tittat på 
    ">Delayed Cutting of the Umbilical Cord--Robin Lim, C.P.M, t2
       , en av flera länkar jag hade tipsat henne om  när hon bad om referenser :



    "såg ena videon...hon är helt ute o reser....hittepo som man skulle säga i Skåne. Men visst hon har ju rätt att "tro" precis som vilken annan religiös människa som helst. Men inte komma o säga att det är naturvetenskap.


    Skulle vilja veta om vi naturligt ska dra omkring på en människa med ett uttjänt organ?? Är det ngt en apa skulle göra? Nä klokare än så är vi väl.. Jag vet att det finns lotusbirth. Men mycket som människor hittar på är ju aningens tokigt."

  • Äldre 18 Jul 23:59

    Sedan 11:e juli har det rapporterats i USA, Storbritannien, Canada och många andra länder, om Cochranes nya metaanalys om avnavling.   Ska bli intressant att se om även Sverige kommer ta upp det här.
    .
    Det gäller dock att fortsätta varna blivande föräldrar så ingen tar för givet att förlossningsvården rättar sig efter nya rön.  Det brukar de nämligen inte göra.



    ">Researchers Say Umbilical Cords Being Cut too Early
    (1 min. video )  

  • Äldre 19 Jul 01:37

    Norska Facebook-gruppen Sen avnavling for alle nyfødte barn  status:

    .


     


    "Vitamin K gis rutinemessig til alle nyfødte i Norge. Samme dose til alle, uavhengig av fødselsvekt. Dette har vært gjort siden 50-tallet, omtrent siden tidlig avnavling ble innført i mange vestlige land. I debatten om avnavling har det i mange år vært hevdet at sen avnavling gir gulsott, selv om nyere forskning ikke viser noen klar sammenheng. Linken nedenfor peker på at gulsott kan skyldes K-vit. Artikkelen er fra 1955.

     
     Kommentarer?
    .


     "Alison, in 1955 , first pointed out a relationship between excessive doses of vitamin k and hyperbilirubinea in the human newborn."


    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1749-6632.1963.tb36986.x/abstract  "

  • Äldre 19 Jul 11:04

    NewsVoice, 19 juli, 2013
    .


    Here we go again: DN skriver om smittexperten Annika Linde som varnar för nytt mördarvirus


    .
    "Det lustiga med svenska myndigheter, som tex Läkemedelsverket, Smittskyddsinstitutet och Strålsäkerhetsmyndigheten är att de ofta uttrycker vad viktigt det är att befolkningen inte ska oroas i onödan och att oro kan vara mer skadligt än risken i sig, ändå oroar dessa Smittskyddsinstitutet ständigt befolkningen för potentiella ”world killers” och tryggheten som presenteras är alltid snuttefiltvacciner."

  • Äldre 19 Jul 11:07

    All text blir numera lutande.  Om det inte blir något mer knas med tråden så  kan man väl stå ut.   

  • Äldre 19 Jul 11:28

     Kommentar av "Stöd barnmorskornas kamp" (Facebook-grupp)
    :


    "Vi driver också frågan om alternativ till den högteknologiska sjukhusvården som på de flesta ställen är enda alternativet. Barnmorskeledda enheter är nästa steg. Hemfödslar för omföderskor i Stockholm är ett alternativ som många inte vet att de kan välja. De som är aktiva måste informera om detta, framförallt till MVC."

    .
    Låter hoppingivande att de driver frågan om alternativ till den högteknologiska sjukhusvården . 
    .
    Och bra tänk där, att de aktiva hembarnmorskorna ska informera om detta.
    I synnerhet nu när det råder totalkaos på sjukhusen är det ju väldigt viktigt att gravida får veta att denna möjlighet finns ( åtminstone i Stockholm).

  • Äldre 21 Jul 21:27
    lyckligmamma88 skrev 2013-07-21 19:02:14 följande:
    Jag tänkte på en sak för några dagar sedan när jag skummade igenom tråden. Läste inlägget om "life trolley" eller vad den hette och att vi ska ligga på att den köps in. Det jag tänkte på var att ofta så hänger det inte så mycket på läkare, bm osv utan snarare de som sitter väldigt mycket högre upp i ledningen. För dem så handlar tyvärr allting om att spara pengar även om det blir på bekostnad av patienternas säkerhet och sin personals hälsa som vi kan se mer och mer i tidningar och på nyheterna....

    Det är nog inte där skon klämmer.  Pulserande navelsträngar klampas ju även när det inte behövs någon livräddning. Trots att det är helt gratis att låta bli.
    .


     Hur mycket nya rön det än kommer, så fortgår detta fullkomliga vansinne. 
    .


    Vad ska man tro?

    .


    "It must be remembered that the first job of any conspiracy, whether it be in politics, crime or within a business office, is to convince everyone else that no conspiracy exists. The conspirators' success will be determined largely by their ability to do this."  - Gary Allen

  • Äldre 22 Jul 01:54
    abuelita skrev 2013-07-15 20:58:29 följande:

    "såg ena videon...hon är helt ute o reser....hittepo som man skulle säga i Skåne. Men visst hon har ju rätt att "tro" precis som vilken annan religiös människa som helst. Men inte komma o säga att det är naturvetenskap.
    Skulle vilja veta om vi naturligt ska dra omkring på en människa med ett uttjänt organ?? Är det ngt en apa skulle göra? Nä klokare än så är vi väl.. Jag vet att det finns lotusbirth. Men mycket som människor hittar på är ju aningens tokigt."
    hennes kommentar  handlar alltså om den här  intervjun med Robin Lim:  
    ">Delayed Cutting of the Umbilical Cord--Robin Lim, C.P.M, t2
     

    .
    Barnmorskan bakom ovanstående kommentar skrev ett eget inlägg i går i samma bm-grupp på Facebook , där hon undanbad sig diskussioner om avnavling ( Förvånad )
    .
    Jag ställde då  några frågor om k-vitaminet, som varken hon eller någon annan svarade på. 
    När det  senare blev en diskussion  om syntocinonsprutan ( den livmodersammandragande injektionen som ges på rutin till alla mödrar , oftast utan att man ens märker det) frågade jag om kvinnorna får någon chans att ge sitt godkännande innan de injiceras, så svarade hon på ett riktigt provocerande sätt att hon inte informerar kvinnorna innan hon ger dem injektionen .  och en annan bm skrev  att de har det så stressigt nu att de inte ens hinner med att ge basvård. 

    .  

    Då  kunde jag förstås inte låta bli att lägga in följande kommentar (som främst handlar om avnavling):
    .

    "Saxat ur FB-status i Stöd barnmorskornas kamp:   "Jag tar lite prover, ger lite mediciner som jag är ålagd som bm". 
    .  
    Ålagd? 
    .  
    "lite prover" = pH prov?
     "lite mediciner" = K-vitamin, syntocinon etc ?  
    .
    Är något av ovanstående evidensbaserat?  
    .
     Barnmorskornas kamp handlar alltså framför allt om att barnmorskor har det så stressigt att de inte ens  hinner med att  ge basvård.   Är barnmorskor verkligen ålagda att prioritera icke evidensbaserade rutiner framför att ägna sig åt den ädla barnmorskekonsten? 
     . 
     Dagens Medicin 2013-01-30, Överdiagnostik och skadliga rutiner i förlossningsvården:   
    .
    "Många rutiner i svensk förlossningsvård, som att ta prov från nyföddas navelsträng samt ge livmodersammandragande läkemedel till nyförlösta mödrar, är onödiga och ibland direkt skadliga,  skriver Ingela Wiklund."
    http://www.dagensmedicin.se/debatt/overdiagnostik-och-skadliga-rutiner-i-forlossningsvarden/
    .


    Jordemodern NR 3 • MARS • 2011     Farligt risktänkande inom förlossningsvården :   
    .
      ”Stamcellerna kan ha skyddande, preventiva och reparativa funktioner, inte bara i nyföddhetsperioden, utan även senare i livet. Varför ifrågasätter inte vi barnmorskor denna rutin! ” http://www.barnmorskeforbundet.se/images/content/documents/jordemodern/Jordemodern_03_2011_Sid1234243.pdf  
    .
    Jordemodern  Nr 7–8 • juli–augusti • 2012   -  Fatta rodret och sätt ut kursen!  
    .
    "Nu ligger bollen hos oss. Redskapet är evidens och det har vi så det räcker. Vi vet en hel del om  vad som är bra för kvinnor och barn. Nu måste vi ta till oss och använda de forskningsresultat som finns.  Att var och en och tillsammans, på arbetsplatser och som yrkesförbund, tar professionens ansvar." http://www.barnmorskeforbundet.se/images/content/documents/jordemodern/Jordemodern_2012/Jordemodern_7-8_2012_1-3Ordfor_Final.pdf


    --------------------------------------------------------------------------
    .

    Men strax efter det att jag lagt in min kommentar var hela inlägget plötsligt puts väck borta.  Obestämd 
  • Äldre 22 Jul 02:02

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över