Inlägg från: abuelita |Visa alla inlägg
  • abuelita

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över


    Det här tycker jag var ett väldigt bra blogginlägg om avnavling.


    .


    Sen avnavling
    .


    "För att sammanfatta min text då tycker jag att bevisen är tydliga och att vi borde sluta avnavla tidigt. Det hjälper mamman så att hon har mindre risk för stora blödningar. Det hjälper så att barnet inte är blodfattigt, trött, har låga järnnivåer och har lägre IQ och när barnet får allt sitt blod då får det också skydd mot sjukdomar."

    Läs mer....


     

  • abuelita

    Vaccin & Biverkningar, 3 september, 2013

    .


    Dansk läkare startar uppror mot hpv-vaccinet Gardasil -”etiskt oförsvarligt att fortsätta vaccinationen”
    .


    "Läkaren Stig Gerdes från Danmark har gett runt hundra doser av hpv-vaccinet i sin klinik men nu är det stopp. Han anser att det är oetiskt att fortsätta ge ett vaccin som kan ge så allvarliga biverkningar, något han själv observerat på sin klinik. Han uppmanar till att all användning ska upphöra tills man är helt säker på att vaccinet inte kan orsaka någon skada. Läs hans upprop nedan samt en förälders berättelse om dotterns biverkningar."
    Läs mer....

  • abuelita

    KURERA
    För friskvård och naturlig hälsa, 14 maj, 2013

    .


    Kolloidalt silver

    .


    "Många förfrågningar på inlägg om kolloidalt silver, självklart säger jag, för jag är redan övertygad om att silver är grymt bra, och den som tycker annat får behålla sina åsikter för sig själv. Känner man sig osäker på alternativa behandlingar, gör egen research, ta reda på myntets båda sidor, ifrågasätt allt och tänk själv. Det är svårt att ta till sig nytt när man blivit uppvuxen med att mediciner och läkare är enda alternativet, speciellt när ens föräldrar har så stor tillit till konventionell medicin.
    .


    Silver användes redan för 1200 år sedan av egyptierna, romarna, grekerna. De använde det för olika sjukdomar och för att hindra sina livsmedel och vätskor från att bli förstörda. Innan antibiotikans tid runt år 1930 någonting så använde läkare kolloidalt silver som sitt huvudsakliga ämne för att bekämpa bakterier."


    Läs mer...


     

  • abuelita

    Borrelia är tydligen inget att leka med, har jag nu börjat förstå. I synnerhet inte när man är gravid.   

    Det finns massor att läsa om detta.  Vet inte riktigt vad jag ska börja med.
    .


    Kanske det här:
    .

    Hemimammas Hem & Hälsa – Mammor smittar sina barn med Borrelia

    .


    Bota Borrelia – Offer för sjukdom, inte samhället
    .


    Kolloidalt Silver – botemedel mot Borrelia?
    .


    "KOLLOIDALT SILVER – Lägg det på minnet och läs på.


    Varför? Jag har egen erfarenhet av dess verkan. Det är skam att det inte tillåts bli allmän kunskap att när antibiotikan inte längre verkar, så har vi naturens mest potenta antibiotikum kvar.


    OCH DET GÄLLER ÄVEN DJUREN  "
    Läs mer.....


    .
     



    ">Lyme Disease, What is going on? (002)
      (6½ min. video på norska och engelska)

    .


    Borreliabloggen - om kronisk borrelia, info för patienter och läkare
    .


    Skeptikernas borreliakrig trappas upp
    .


    "När skeptiker som Reimer och Aavitsland så otroligt intensivt bloggar, twittrar och skriver debattartiklar där de väldigt hårt fördömer en behandling som hjälpt tusentals så uppstår ju frågan om varför? Är det så att dessa skeptikerföreningar lobbar åt läkemedelsindustrin och därigenom har dessa fått detta som uppgift? Det handlar kanske helt krasst om girighet."
    Läs mer...

  • abuelita


    Kan det verkligen vara så att ingen av dessa personer inser att barnet behöver det här blodet själv?

    Is umbilical blood banking a good investment in your child's future?


    .


    "As of 2012, some 20 percent of pregnant women in China opted to bank their newborns' cord blood, a tenfold increase from 2002, according to a September 2012 report in the Beijing News.
    .


    "I think cord blood banking is safe because the bank works with hospitals," said a woman surnamed Wang, who gave birth a month ago. "My friend was asked in the delivery room whether she wanted to bank the cord blood, soon after she gave birth, even though she hadn't signed a contract or previously expressed interest."
    Läs mer....

  • abuelita

    Varför rekommenderas hepatit B till barn???
    .


    1177  Stockholms läns landsting
    .


    Råd om vård Stockholms län
    .


    Vaccination mot hepatit B
    .


    "Hepatit B är en sjukdom som smittar via blod och när man har oskyddat sex. Vaccination mot hepatit B rekommenderas om man ska stanna längre än tre veckor i ett område där risken att smittas är större än i Sverige, till exempel Asien, Afrika eller Sydamerika, eller om man reser eller planerar flera resor till dessa områden.
    .
    Vaccination rekommenderas också om man har en sjukdom som gör att man kan behöva sjukvård och behandlas med sprutor på resmålet, eller om man riskerar att smittas med nålar som används vid till exempel tatuering och piercning. Man ska också vaccineras om man tror att man kommer att ha oskyddat sex med en ny partner på resmålet."
    .


    Barn och vaccination
    .
    Alla barn, även nyfödda, kan vaccineras med samma intervall som vuxna.
    Läs mer.....


    .
     
    Det här måste ju vara lika galet som att omskära pojkbebisar i HIV-preventivt syfte. Kan man verkligen inte vänta tills de kommer upp i sexuellt aktiv ålder?  (den dag det bevisats att omskärelse hjälper mot sexuellt överförbara sjukdomar)


     

  • abuelita

    Ju mer kritisk jag är till sjukvården och medicinindustrin  , och ju mer jag delar sånt här: "När skeptiker som Reimer och Aavitsland så otroligt intensivt bloggar, twittrar och skriver debattartiklar där de väldigt hårt fördömer en behandling som hjälpt tusentals så uppstår ju frågan om varför? Är det så att dessa skeptikerföreningar lobbar åt läkemedelsindustrin och därigenom har dessa fått detta som uppgift? Det handlar kanske helt krasst om girighet.",
    .
     desto fler mystiska fiender tycks jag få,  som på olika sätt vill djävlas med mig på diverse nätsidor  (tack och lov har det faktiskt varit lugnt länge här i tråden nu) . 


    Och de här filurerna tror tydligen att folk ska såga det som jag delar på nätet om de googlar på mitt namn och får upp  en radda med mystiska länkar om porrbrudar som heter Linda Morge .  
    .


    Jag tror dock inte det är någon med förståndet i behåll som låter sig påverkas av sånt trams.

    Dessutom är min fasta övertygelse att rättvisan förr eller senare  kommer att segra för oss som agerar i goda syften och står upp för de svaga.

  • abuelita
    Thessthemess skrev 2013-09-07 10:59:26 följande:
    Den här kanske redan har delats, men tycker den är viktig så om inte...

    tedxtalks.ted.com/video/Alan-Greene-at-TEDxBr...#.UirlisYSxb0.facebook

    Tack !  
    .


    Jo den har faktiskt delats här tidigare, men nu var det ett bra tag sen så det var verkligen på tiden att den delades igen.  Den är så viktigt så den behöver delas och spridas så mycket och ofta som möjligt.
    .


    Här är en nedkortad version  ( 4:22 min. ) för den som inte orkar titta på hela 18-minutersversionen.
    .  



    ">Why Delay Cord Clamping 

    .


    och på den här sidan finns en ännu kortare video (1:49 min. ) med Alan Greene:  The most important 90 seconds in EVERY pregnancy

  • abuelita
    abuelita skrev 2013-08-26 13:38:17 följande:

    Min översättning av Delayed Cord Clamping UKs status,  vilket är en kommentar av Robin Lim på den sidan.

    "Robin Lim: Som barnmorska i ett team i Indonesien, har vi förlöst över 5000 barn, som ALLA har blivit sent avnavlade. Inte en enda gång har det varit någon negativ effekt av denna sena avnavling (normalt 3 timmar eller mer) . Min känsla är att det är tack vare det här som vi kan skryta med 100% lyckad amning och att våra bebisar helt enkelt är mer medvetna/begåvade. Blod innehåller syre och järn= Hälsa och intelligens.  Man kan inte prata med mig om UNMDG #4 (FNs millennium mål nr 4: Minskad barnadödlighet) och samtidigt fortsätta att beröva barn upp till 1/3 av deras totala blodvolym, vilket inkluderar stamceller. Att låta de minsta invånarna i vår värld få behålla HELA sin blodmängd är en Mänsklig Rättighet.  
    TACK ~ Robin Lim CPM (Certified Professional Midwife ) executive director Bumi Sehat Foundation, Bali & Aceh, Indonesia. "



     


    Mer visdomsord från Robin Lim  Hjärta
    .



    ">An Interview With Ibu Robin Lim, By George Baker, August 2013
    (7:16 min. video)


     

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över