• Äldre 29 Mar 21:56
    2098532 visningar
    7938 svar
    7938
    2098532

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    SchumiFerrari skrev 2010-03-29 20:26:12 följande:
    KOlla in den här tråden: www.familjeliv.se/Forum-3-149/m51652937-16.ht...Har lust att svara på något sätt till inlägg 159 men känner att jag har för dåligt på fötterna...
    Får också lust att svara lite där, men inser att det förmodligen skulle bli en väldigt lång diskussion, och det känner jag att jag inte har tid med nu.
    Bra att du håller ögonen öppna
  • Äldre 29 Mar 22:14

    Glädjande att höra tt ni känner er så trygga med era män och inte tycker att deras närvaro skulle vara minsta hämmande, utan tvärt om gärna vill ha dem med..

    Men håll med om att om man skulle råkat bli med barn med en sån här tjomme så skulle det allt vara skönt att slippa ha honom med när man föder barn ?  http://ss11i01.stream.ip-only.net/images/blog/images/entries/82/58/51/3161/118bdcc24a10f4be


    (har just lärt mig att det finns url- adresser till bilderna i mitt bloggarkiv, hoppas det funkar)

  • Äldre 29 Mar 22:25
    Ecorelle skrev 2010-03-29 21:29:30 följande:
    Jag har svarat på den men orkade verkligen inte läsa speciellt mycket. Det är klart att tex för tidigt födda barn hade dött om de varit födda där, men det är många komplikationer som sjukhusen och deras rutiner själva är ansvariga för, men det är det ju knappt någon som tror på. Det är nog det jag tycker är konstigast med Sverige och sjukhusförlossningar, först skapas så mycket stress hos kvinnan med många rutiner och diverse onaturliga saker som en värkstimulerande dropp, livmodersammandragande medel etc. att mycket kan gå galet, men sedan är kvinnorna otroligt tacksamma över att de födde på sjukhus trots klipp, sugklocka, akutsnitt eller en moderkaka som behövde opereras bort...
    Precis, de tror att allt det där hade hänt om de fött hemma och är därför så tacksamma att de då befann sig på sjukhus.  Det  är näst intill omöjligt att få dessa personer att förstå att det med all säkerhet  inte hade hänt om de fött hemma.
     
    Kom nu osökt att tänka på Munchausen Obsterics
    http://www.math.missouri.edu/~rich/MGM/birthUSA3.txt
  • Äldre 29 Mar 23:02
    abuelita skrev 2010-03-25 20:02:43 följande:
    Anna Karlssons doktorsavhandling  Hemmapapporna är livsfarliga för barnen, som är  uppe på nyheterna idag,  är verkligen MYCKET intressant och förtjänar att tas på fullaste allvar.”När jag talar med människor inom den svenska sjukvården och frågar om de märkt att barn under ett år far illa när de tas om hand av sina pappor, bekräftas mina misstankar.Sjukvårdspersonalen vet att jag har rätt och att jag har kommit något viktigt på spåren.Men varför undersöker inte forskarna sambandet mellan hemmapappor och barnolycksfall?Varför skriver inte kvinnliga läkare böcker och informerar föräldrar om riskerna?De svar jag fått på mina frågor är beklämmande:- Vi vågar inte!- Vi får inga forskningsanslag!- Vi vill inte bråka!- Vi vill att det ska vara sant att män och kvinnor är identiskt lika! ”¨www.expressen.se/debatt/1.1930217/hemmapappor...Jag har jobbat på barnsjukhus  i 8 år och  redan där misstänkte jag att det ligger något i det som Anna Karlsson kommit fram till ..Så här tror jag att det är: De pappor  som tar sitt fulla ansvar redan under graviditeten och  är  helt delaktiga och ansvarstagande under förlossningen och  bondingen (och får sig en dos av oxytocinet och endorfinerna som seglar omkring mellan mamma och barn)  är det inga problem med.  Snittpappor brukar ha väldig nära band med sina barn och känna fullt ansvar, vilket jag tror  beror på att det var de som bondade  med barnet medan mamman låg på uppvaket.Jag kan ta min svärson som exempel. Det var han som läste gravidböcker och berättade för min dotter vad som var viktigt att tänka på,   och  han var även fullt delaktig under förlossningen (jag var med och doulade).  Och han är verkligen den perfekta pappan. Jag har inte minsta tvivel  på att  barnbarnen är i lika trygga händer hos honom som hos min dotter. Frågan är  bara  vad som behövs för att papporna ska  känna  fullt ansvar redan under graviditeten?  Under de här dryga 2 åren som jag varit aktiv på Familjeliv  kan jag bara minnas att det varit  2 pappor som deltagit i mina trådar och tagit ansvar för att deras barn blivit sent avnavlade.  Cyberdansken och Niklas moderator.
    Jag skrev ju på bloggen också om det här. Och nu i kväll kom följande kommentar från Anna Carlsson, alltså hon som gjort den där avhandlingen:

    Anna Carlsson
    29 mars 2010, kl 22:20
    Det finns inga som helst samband mellan min avhandling och de hypoteser som Eva Sternberg driver! En dementi kommer i morgondagens Expressen!
    Min avhandling finner Du på:
    http://hdl.handle.net/2043/9999

    Ska verkligen bli mycket intressant att se hur debatten blir efter hennes dementi i morgon.
  • Äldre 29 Mar 23:26

    Googlade på k-vitamin+ hemförlossning och hamnade då i ett blogginlägg här på FL, om en  helt underbar hemförlossning. {#lang_emotions_sunny}

    Barnet hade alltså INTE fått k-vitamin, varken injektion eller oralt.


    http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b114555p1154026.html

  • Äldre 30 Mar 09:55
    vargaa skrev 2010-03-30 09:19:25 följande:
    Jag skulle inte lita på någon annan såsom jag litar på min sambo och dessutom anser jag att barnet är hans lika mycket som mitt och därmed har han lika mkt rätt att delta. Hur man sen vill att pappan ska agera är en annan sak. Jag har dock fullt förtroende för min sambo och vet att han kommer att vara det bästa stödet för mig. Han är den som känner mig bäst och det är han som varit med på andningsträning och som lyssnar när jag maler på om dykartekniken och önskemål om hur jag vill ha det. Ingen annan kan ge mig den tryggheten. Och som sagt är barnet hans lika mkt som mitt. Han har rätt att vara med när det kommer till världen.
    Det låter verkligen bra att ni verkar vara många här i tråden som är nöjda med männen och anser att de kommer  vara ett bra stöd för er när ni föder barn . 

    Jag håller dock inte med om att det är en pappas självskrivna rätt att närvara vid förlossningen. För om hans närvaro hämmar den födande kvinnan går det även ut över barnet, eftersom det kan göra att förlossningen blir mer långdragen och orsakar komplikationer.
    Däremot tycker jag att det är både barnets och pappans rätt att få träffa varandra så snart som möligt efter att barnet är fött.   Förlossningen är bara kvinnans och barnets, inte pappans, och det är bara hon som ska bestämma vilka som ska närvara.

    Jag känner en kvinna som tvingades ha sitt x med under förlossningen bara för att han ansåg det som sin rätt att närvara när hans barn föddes, trots att det nyligen  blivit slut mellan dem och han redan hade hunnit göra en annan kvinna med barn - hennes bästa väninna!!! 

    Hoppas även de som inte känner att deras män skulle vara ett bra stöd läser här, om det kan hjälpa dem på något sätt..
  • Äldre 30 Mar 10:04
    Emsingen76 skrev 2010-03-30 09:49:37 följande:
    Det tror jag absolut att man får för förlossningen men det är min man som är avig. Vi diskuterade saken inför förra förlossningen nämligen. Jag skall ta ett ordentligt snack med honom om vad han verkligen vill. Är det så att han inte vill vara med så är det ju bättre om min kompis följer med. Se om vi får tid att snacka ikväll...
    Jättebra att ni tar er ett ordentigt snack om det här, som förhoppningsvis undanröjer alla oklarheter och ni får veta vad den andre innerst inne känner. Jag önskar dig stort lycka till med det samtalet. {#lang_emotions_flower}
  • Äldre 30 Mar 10:18
    Emsingen76 skrev 2010-03-30 09:24:51 följande:
    Länk om K-vitamin:se.babycenter.com/baby/health/vitamink/.
    Det var en bra länk om k-vitamin du hittat. Den sparar jag .
  • Äldre 30 Mar 11:02
    vargaa skrev 2010-03-30 10:19:07 följande:
    Efter som att det är svårt att veta exakt när barnet kommer så skulle jag inte må bra av att hålla barnets pappa utanför sålänge han kunde anpassa sin närvaro. Tex att sitta i lugn och ro vid sidan av om det var vad jag önskade för att kunna ta mig igenom förlossningen på bästa sätt. Men det är förstås en svår fråga.
    Du tänker förstås  på din egen man nu, som jag förstått är en "riktig karl" ,  som alltså både är delaktig i förberedelserna inför förlossningen och tänker se till så att  önskemålen i förlossningsbrevet blir uppfyllda och att stödja dig på bästa sätt, men det är ju tyvärr inte alla som gravida som är lika lyckligt lottade. 

    De män som gör mest nytta om de inte närvarar, antingen beroende på att de inte själva vill vara med eller att kvinnan inte vill ha honom där, kan ju vänta utanför och komma in när barnet väl är fött (om mamman tycker det känns OK) Eller, om de har fler barn,  så kan han helt enkelt stanna hemma med dem, så slipper de ordna barnvakt,  och mamman kan välja någon annan person som stöd vid förlossningen. 
  • Äldre 30 Mar 13:11
    Fossa skrev 2010-03-30 13:03:56 följande:
    Här kommer en glädjande rapport från DS där jag födde i söndags! Jag hade skrivit i mitt förlossningsbrev att jag inte ville att navelsträngen skulle klampas förrän den hade slutat att pulsera. Jag hann beta av tre bm och ingen av dem höjde på ögonbrynen åt det. Jag fick dessutom själv ta barnet från mellan mina ben och lägga det till mitt bröst och känna att strängen slutat pulsera innan de klampade. De torkade inte ens av flickan utan lät oss bonda ifred i timmar Moderkakan släppte av sig själv redan inom tio minuter.En udda detalj var att navelsträngen var 120 cm lång och hade en äkta knut
    Jättegrattis Fossa!!! {#lang_emotions_flower}  Låter ju helt perfekt  det där   

    Det var värst vilken lång navelsträng !  Var det  bra pulsationer i den trots knuten?
Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över