• abuelita

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Här  tar vi upp viktig information som mvc- och förlossningspersonal inte brukar ta upp, främst avnavlingsfrågan.
    Det här är en fortsättningstråd, men både nya och gamla besökare  är hjärtligt välkomna att ställa frågor  och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Kom ihåg att ingen fråga  är för "dum", och det gör inte heller något om en fråga redan varit uppe här flera gånger; Nya besökare tillkommer ständigt och då slipper de leta och behöver dessutom inte känna sig dumma om andra ställer lika "dumma" frågor som de själva undrar över.
    Ni som vill fortsätta tro att man kan lita helt och fullt på att sjukvården kan sin sak i alla lägen och inte undanhåller någon viktig information kan dock hoppa över den här tråden.


    Fyller på med info här så snart jag hinner. Under  tiden rekommenderar jag den gamla tråden och länkarna i den.
     www.familjeliv.se/Forum-2-13/m49525723.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-23 05:51
    Här kommer nu trådpresentationen (själv tycker jag att alla bifogade länkar är superviktiga och rekommenderar er därför att läsa dem) och i inlägg nr 1 har jag lagt in en hel radda med viktig information.

    Inom obstetriken har man länge haft för vana att börja med interventioner utan att först undersöka om det är skadligt eller ej. Det är först när man upptäckt att det är skadligt som man slutar med det (i bästa fall). Vilket Marsden Wagner, som under 15 år var chef WHOs mödra- och barnavårdsenhet, pratar om på det här klippet ur Business of Being Born



    Även tidig avnavling är en intervention som man börjat med inom obstetriken utan att först kolla upp om det var ofarligt. Och trots att det gjorts, och fortfarande görs, ett otal internationella avnavlingsstudier som alla visar att det är skadligt, så forstätter man ändå, ofattbart nog, med det på de flesta sjukhus i världen.

    Vid tidig avnavling (inom 20 sekunder efter födseln) blir ca 30-50% av barnets totala blodvolym kvar i moderkakan, vilket alltså innebär att barnet utsätts för en mycket kraftig blodförlust (vuxna blodgivare får inte lämna mer än 10% åt gången, högst 4 ggr per år) samtidigt som det går miste om syreförsörjningen från navelsträngen medan lungorna gör sig redo att ta över andningen, och även de viktiga stamcellerna i moderkaksblodet, som ska skydda mot sjukdomar under livet, ja kanske t.o.m. reparera vissa skador. Vilket stamcellsforskarna däremot har kommit på! Därför är detta blod så eftertraktat. Se min tråd om donation av navelsträngsblod www.familjeliv.se/Forum-2-115/m49012210-1.html
    (inte bara Göteborg, utan även sjukhusen i Stockholm och Skåne har nu börjat/ska börja med insamling av navelsträngblod)

    Och utan några undersökningar för att fastställa den optimala dosen av K-vitamin, och utan forskning för att undersöka om ökade koagulationsfaktorer faktiskt kan orsaka olika problem för en nyfödd (polycytemi t.ex.?), gjorde läkarna som rutinpraxis att injicera alla nyfödda med en dos av K-vitamin 20.000 gånger den normala nivån för en nyfödd. Denna praxis har förblivit i stort sett oförändrad sedan 1944, utan adekvat uppföljd forskning .

    Annat som ges rutinmässigt, utan att man får information om det i förväg och alltså inte själv kan sätta sig in i vad det här innebär, är livmodersammandragande medel.
    Läs min översättning av ett utdrag ur Michel Odents "Putting an End to Women's Global Slaughter: Bleeding to Death" blogg.aftonbladet.se/15613/2010/02/vill-ni-veta-varfor-nyforlosta-modrar-kan-forbloda-mam

    Interventionskaskaden vid barnafödande måste ifrågasättas! Läs Ulla Waldenströms artikel i Läkartidningen www.lakartidningen.se/includes/07printArticle.php

    En svensk studie på Karolinska 1990, som av någon anledning tydligen inte har publicerats för allmänheten eller nått ut till ansvariga inom och över förlossningsvården (annars skulle man väl vara mer försiktig med lustgas?) visar bl.a. att om mamman fått lustgas under förlossningen är det 5 ½ ggr större risk att barnet senare i livet blir amfetaminmissbrukare jämfört med syskon som inte blivit utsatta för lustgas vid födseln.
    Här är en artikel om den studien i British Medical Journal (nitrious oxide är lustgas) www.bmj.com/cgi/content/abstract/301/6760/1067

    Det smusslas verkligen bakom ryggen på intet ont anande blivande föräldrar. Man får inte heller någon information om att barnet ?somnar? i magen av EDA, att värkstimulerande dropp är en vanlig orsak till att barnen blir medtagna och föds med syrebrist. Läs Adams Familys tråd om värkstimulerande dropp (hennes son blev cp-skadad p.g.a. felaktigt använt vs-dropp) www.familjeliv.se/Forum-2-13/m45275145.html

    Men viktigast av allt är ändå att medtagna barn måste livräddas (neonatal HLR) med intakt navelsträng. Läs mitt blogginlägg ?Är neonatal HLR verkligen genomtänkt ???? :
    blogg.aftonbladet.se/15613/2010/03/ar-neonatal-hlr-verkligen-genomtankt-mam

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-23 16:52
    I inlägg 7 finns nu mer viktig information. Och missa inte inlägg 2 där Anna65 berättar om GBS !!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-24 14:59
    Glömde ju något jätteviktigt bland det jätteviktiga, nämligen doulaeffekten:

    ?Effekten av en stödjande doula har mätts i flera internationella vetenskapliga studier och visar på mycket goda resultat.

    Med en doula minskar:
    · antalet kejsarsnitt med 50%
    · förlossningens längd med 25%
    · behovet av medicinsk smärtlindring med 30%
    · önskemål om ryggbedövning med 60%
    Av studierna framgår också att föräldrar som haft stöd av doula är mer delaktiga i förlossningen och känner sig mer tillfreds med sin upplevelse.?
    www.doulakompaniet.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-28 15:20
    Mer intressant om k-vitamin, och den ?naturliga? viktminskningen under den första levnadsveckan, som tydligen inte är så naturlig. Start i inlägg 72 på den här sidan:
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m51523086-8.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-27 14:08
    Var inte rädda att be om att få byta bm om ni känner att era personligheter inte klaffar. Prata igenom denna eventuella situation redan hemma så ni vet hur ni ska agera och vem som ska säga vad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-21 09:08

    Eftersom BB-personal tyvärr ibland är väldigt dåligt pålästa vad gäller amning så är det viktigt att vara ordentligt påläst själv. Ta gärna hjälp av Amningshjälpen www.amningshjalpen.se/

    I inlägg 917, www.familjeliv.se/Forum-2-13/m51523086-92.html berättar Chakito om hur hon fick kämpa för att slippa undan BB-personalens okunskap.

    ----------------------------------------

    Och här, i Linda Karlströms blogg Obesprutat, i Alternativjournalen, finns mer bra info om K-vitamin, och även om avnavling .
    www.alternativjournalen.se/obesprutat

    Särskilt det här tycker jag är jädrans bra skrivet:

    "Det är ALDRIG varken barnläkare eller barnmorska eller en hel hög med vitrockar som bestämmer vilka ingrepp som görs på ditt friska barn!!!! Eller sjuka heller för den delen. Oberoende av om det handlar om blodtransfusion, operation, vaccination eller sen avnavling är det föräldrarna som bestämmer! Allt annat är mot lagen. Ååååå jag blir så arg! Ursäkta men jag eldar lite nu. Hur kan det ha gått så här snett, att vårdpersonalen tror att barnen som föds fram på sjukhuset är deras egendom att förvalta i läkemedelsbolagens intresse? Och denna evinnerliga okunskap sedan. Att de liksom inte tycks fatta att det inte är upp till dem att bestämma! De gör sig själva till åtlöje, åtminstone i mina ögon. "

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-05 18:24
    Några nya bloggar om avnavling som jag rekommenderar:

    Viktig information till alla gravida!

    beckahbitch.blogg.se/2010/july/viktig-information-till-alla-gravida.html

    Tidig avnavling kontra Barnens Rättigheter

    blogg.aftonbladet.se/parisiska/2010/08/tidig-avnavling-kontra-barnens-rattigheter

    Läkareden kontra tidig avnavling

    blogg.aftonbladet.se/parisiska/2010/08/lakareden-kontra-tidig-avnavling

    Are Doctors Causing Infant Brain Damage By Clamping The Umbilical Cord Prematurley?

    medicalmisdiagnosisresearch.wordpress.com/2010/07/31/are-doctors-causing-infant-brain-damage-by-clamping-the-umbilical-cord-prematurely/

    Hemimammas kamp ? Kampen för att låta barnen få en chans att leva, mot alla odds.

    blogg.aftonbladet.se/hemimamma/2010/08/hemimammas-kamp-kampen-for-att-lata-barnen-fa-en-chans-att-leva-mot-alla-odds

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-11 14:43
    I det här blogginlägget har jag, Abuelita, försökt sammanfatta det viktigaste om avnavling.
    blogg.aftonbladet.se/15613/2010/07/varfor-tidig-avnavling-ar-skadligt-mam

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-18 11:08
    Examensarbete ? Magisternivå, om barnmorskors förhållningssätt kring tidig och sen avnavling
    bada.hb.se/bitstream/2320/7819/1/M2011_5.pdf

    50 minuter långt föredrag om avnavling, av den amerikanska obstetrikern Nicholas Fogelson- Delayed Cord Clamping Grand Rounds
    academicobgyn.com/2011/01/30/delayed-cord-clamping-grand-rounds/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-12 17:24
    ?Naturligt? kejsarsnitt.




    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-02-10 23:40
    #7263, som handlar om vattenförlossning, är så viktigt att jag nu kopierar in det här:

    "Hej alla ni som läser och skriver här. Jag har just fått veta att ni finns och att barnet som dog i samband med hemförlossning i vatten 1993 just har diskuterats. Det var min dotter. Det finns mycket att berätta om det, men det som är viktigt för många här om jag förstått saken rätt - är att Sofia inte hade ngt vatten i lungorna och inte några bakterier. Hon dog alltså inte pga att hon fötts i vatten. Hon drog inget andetag alls. För den som vill läsa mer finns boken "I dina spår" där jag berättat det viktigaste. Jag har dessvärre skrivit felaktigt att vattenfödslar förbjöds efter Sofias död i boken. Det blev aldrig förbjudet enligt lag, men rekommendationerna var starka och kvinnor tilläts inte att föda i vatten efter det. Jag heter Kristina Grahn. Och jag vet inte hur detta inlägg placeras, och misstänker att det kommer på fel ställe. Men ändå - på önskan av trådstartaren har jag nu gett mig in i samtalet"

    Länk till boken "I dina spår"
    www.adlibris.com/se/product.aspx

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-22 14:09
    Samlade inlägg av en mamma som fött sina 4 barn (varav ett tvillingpar) hemma. De två första helt oassisterat och den sista, tvillingfödseln, med doula närvarande . Helt komplikationsfritt. Alla 4 barnen sent avnavlade.
    Fantastiskt och underbart!
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m51523086-1.html&searchField=3&searchRange=5&searchSort=1&searchLocation=2&doSearch=S%F6k&searchDisplay=2&ts=1
  • Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över
  • lyckligmamma88

    Jag tänkte på en sak för några dagar sedan när jag skummade igenom tråden. Läste inlägget om "life trolley" eller vad den hette och att vi ska ligga på att den köps in. Det jag tänkte på var att ofta så hänger det inte så mycket på läkare, bm osv utan snarare de som sitter väldigt mycket högre upp i ledningen. För dem så handlar tyvärr allting om att spara pengar även om det blir på bekostnad av patienternas säkerhet och sin personals hälsa som vi kan se mer och mer i tidningar och på nyheterna....

  • abuelita
    lyckligmamma88 skrev 2013-07-21 19:02:14 följande:
    Jag tänkte på en sak för några dagar sedan när jag skummade igenom tråden. Läste inlägget om "life trolley" eller vad den hette och att vi ska ligga på att den köps in. Det jag tänkte på var att ofta så hänger det inte så mycket på läkare, bm osv utan snarare de som sitter väldigt mycket högre upp i ledningen. För dem så handlar tyvärr allting om att spara pengar även om det blir på bekostnad av patienternas säkerhet och sin personals hälsa som vi kan se mer och mer i tidningar och på nyheterna....

    Det är nog inte där skon klämmer.  Pulserande navelsträngar klampas ju även när det inte behövs någon livräddning. Trots att det är helt gratis att låta bli.
    .


     Hur mycket nya rön det än kommer, så fortgår detta fullkomliga vansinne. 
    .


    Vad ska man tro?

    .


    "It must be remembered that the first job of any conspiracy, whether it be in politics, crime or within a business office, is to convince everyone else that no conspiracy exists. The conspirators' success will be determined largely by their ability to do this."  - Gary Allen

  • abuelita
    abuelita skrev 2013-07-15 20:58:29 följande:

    "såg ena videon...hon är helt ute o reser....hittepo som man skulle säga i Skåne. Men visst hon har ju rätt att "tro" precis som vilken annan religiös människa som helst. Men inte komma o säga att det är naturvetenskap.
    Skulle vilja veta om vi naturligt ska dra omkring på en människa med ett uttjänt organ?? Är det ngt en apa skulle göra? Nä klokare än så är vi väl.. Jag vet att det finns lotusbirth. Men mycket som människor hittar på är ju aningens tokigt."
    hennes kommentar  handlar alltså om den här  intervjun med Robin Lim:  
    ">Delayed Cutting of the Umbilical Cord--Robin Lim, C.P.M, t2
     

    .
    Barnmorskan bakom ovanstående kommentar skrev ett eget inlägg i går i samma bm-grupp på Facebook , där hon undanbad sig diskussioner om avnavling ( Förvånad )
    .
    Jag ställde då  några frågor om k-vitaminet, som varken hon eller någon annan svarade på. 
    När det  senare blev en diskussion  om syntocinonsprutan ( den livmodersammandragande injektionen som ges på rutin till alla mödrar , oftast utan att man ens märker det) frågade jag om kvinnorna får någon chans att ge sitt godkännande innan de injiceras, så svarade hon på ett riktigt provocerande sätt att hon inte informerar kvinnorna innan hon ger dem injektionen .  och en annan bm skrev  att de har det så stressigt nu att de inte ens hinner med att ge basvård. 

    .  

    Då  kunde jag förstås inte låta bli att lägga in följande kommentar (som främst handlar om avnavling):
    .

    "Saxat ur FB-status i Stöd barnmorskornas kamp:   "Jag tar lite prover, ger lite mediciner som jag är ålagd som bm". 
    .  
    Ålagd? 
    .  
    "lite prover" = pH prov?
     "lite mediciner" = K-vitamin, syntocinon etc ?  
    .
    Är något av ovanstående evidensbaserat?  
    .
     Barnmorskornas kamp handlar alltså framför allt om att barnmorskor har det så stressigt att de inte ens  hinner med att  ge basvård.   Är barnmorskor verkligen ålagda att prioritera icke evidensbaserade rutiner framför att ägna sig åt den ädla barnmorskekonsten? 
     . 
     Dagens Medicin 2013-01-30, Överdiagnostik och skadliga rutiner i förlossningsvården:   
    .
    "Många rutiner i svensk förlossningsvård, som att ta prov från nyföddas navelsträng samt ge livmodersammandragande läkemedel till nyförlösta mödrar, är onödiga och ibland direkt skadliga,  skriver Ingela Wiklund."
    http://www.dagensmedicin.se/debatt/overdiagnostik-och-skadliga-rutiner-i-forlossningsvarden/
    .


    Jordemodern NR 3 • MARS • 2011     Farligt risktänkande inom förlossningsvården :   
    .
      ”Stamcellerna kan ha skyddande, preventiva och reparativa funktioner, inte bara i nyföddhetsperioden, utan även senare i livet. Varför ifrågasätter inte vi barnmorskor denna rutin! ” http://www.barnmorskeforbundet.se/images/content/documents/jordemodern/Jordemodern_03_2011_Sid1234243.pdf  
    .
    Jordemodern  Nr 7–8 • juli–augusti • 2012   -  Fatta rodret och sätt ut kursen!  
    .
    "Nu ligger bollen hos oss. Redskapet är evidens och det har vi så det räcker. Vi vet en hel del om  vad som är bra för kvinnor och barn. Nu måste vi ta till oss och använda de forskningsresultat som finns.  Att var och en och tillsammans, på arbetsplatser och som yrkesförbund, tar professionens ansvar." http://www.barnmorskeforbundet.se/images/content/documents/jordemodern/Jordemodern_2012/Jordemodern_7-8_2012_1-3Ordfor_Final.pdf


    --------------------------------------------------------------------------
    .

    Men strax efter det att jag lagt in min kommentar var hela inlägget plötsligt puts väck borta.  Obestämd 
  • abuelita

    Konakion Novum, som innehåller vitamin K1 (fytomenadion),  ges rutinmässigt till  alla nyfödda.
    .


    " Konakion Novum ges antingen intravenöst (injektion i en ven) eller oralt (genom munnen)." ( Fass )


     


     .


    Kan det vara så att det är k-vitaminet som orsakar hyperbilirubinemi/  behandlingskrävande gulsot (eng. jaundice ) ?

    .


    Vitamin K:


    controversy? what controversy?  
    .
     Karin Rothville DipCBEd.

    .


    "Then, in the mid-1950’s, reports of increased jaundice and kernicterus (brain damage caused by high bilirubin levels) in infants given vitamin K prophylaxis began circulating. "
    .


    "In Britain, after the jaundice scare of the1950’s, many maternity units began to practice a selective policy, giving vitamin K only to babies at risk of haemorrhaging."
    .


    "New Ethicals Compendium also warns that the use of Konakion can cause jaundice and kernicterus in infants. (53 ) "
    .


     "As stated in the product information, (53) infants can suffer from jaundice or kernicterus (brain damage from a build-up of bile pigments in the brain) from Konakion. "


    Läs mer....


     

  • abuelita

    NEWS4 Tucson Arizona, Jul 22, 2013
     


    Study shows waiting to cut umbilical cord benefits newborns
    .


    "Dr. Hugh Miller, who delivers babies at Tucson Medical Center, says while the study is new, this is a method he's practiced for ten years.
    ...
    .


     "There's a small risk of jaundice in the child but that risk is easily managed and is much less of a risk than the anemia."
    Läs mer...

    .
    På tiden att någon påtalar att den eventuella risken för gulsot är mycket mindre än risken för anemi, och dessutom inte lika allvarlig. Plus att gulsot, till skillnad från anemi, är lätt att åtgärda.

  • abuelita
    abuelita skrev 2012-11-22 03:22:12 följande:

    SvD, 21 november 2012

    Färre brott när adhd-vuxna fick medicin

    "Vuxna med adhd begår färre brott när de får medicin, enligt en ny stor svensk studie. Nu vill forskare att den minskade risken för brottslighet tas med i bedömningen om medicinering. Men tidigare kriminella med tillståndet tycker att man överdriver läkemedlens betydelse. "
    Läs mer.....

    Himla bra för läkemedelsindustrin, och alla dess lakejer ,  att  det är så många barn som avnavlas tidigt , eftersom det kraftigt ökar risken för  järnbrist , och järnbrist ökar ju risken för adhd

    Då har de sina inkomster säkrade för många år framöver. 

    Tidig avnavling och vaccinationer -  finfina grejer..... tycker industrins lakejer.


    ">The shocking truth about what's really in vaccines: Mercury, MSG, Formaldehyde, Aluminum 

     

          

    SvD Nyheter, 10 december 2012
    .


    Järnbrist kan leda till adhd
    .


    "Man har trott att beteendeproblem senare i livet hos barn som föds med låg vikt orsakats av omständigheter vid förloss- ningen och de första levnads- dagarna. Men orsaken kan vara banalare en så, en enkel mineralbrist. Även en ganska mild järnbrist verkar vara kopplad till beteendeproblem, säger doktor Staffan Berglund, som lett studien tillsammans med Magnus Domellöf vid Umeå universitet i samarbete med Björn Westrup vid Karolinska institutet. "
    Läs mer....


    Inte ett ord om att sen avnavling skyddar mot järnbrist ?!  De kan väl ändå inte ha glömt det här, som publierades  bara ett år tidigare? :
    .


    Sen avnavling skyddar nyfödda mot järnbrist - Umeå universitet ,  2011-11-16
    .


    "Att vänta tre minuter med att sätta en klämma på navelsträngen hos friska nyfödda  förbättrar deras järnstatus vid fyra månaders ålder, visar Umeåforskaren Magnus Domellöf  och medarbetare i British Journal of Medicine."


     .
    .
       


    Någon här som har barn som går på ADHD-medicin? 
    .


    Vad ska man tro om det här? :
    .


    Långtidsstudie visar: ADHD-droger ger sämre skolprestationer
    .


    "Trots att användningen av amfetaminliknande preparat använts i över 50 år för att behandla överaktiva barn, har bara få långtidsstudier gjorts under denna tid. Vilket är märkligt. Nu har dock en långtidsstudie avslutats som följt utvecklingen av 15 000 barn i 14 år. Den visade att användning av drogen Ritalina (metylfenidat) lett till sämre skolprestationer."
    .


     "När en yoghurttillverkare i Sverige nyligen hävdade att deras yoghurtkultur var nyttig för tarmfloran, blev det ett ramaskri när det inte kunde bevisas. Något som knappast behöver bevisas, men de fick omedelbart sluta med detta påstående. Men att påstå att amfetamin skulle höja skolprestationer har gått bra i 50 år – utan bevis"
    .


    "En mer allvarlig aspekt är att ADHD-amfetamin förstör hjärnans dopaminfunktion. En färsk studie som presenterades i maj i år visar att personer med ADHD-diagnos hade normal hjärnaktivitet till att börja med, men fick tydliga skadliga hjärnförändringar efter ett års behandling med metylfenidat (Ritalin, Concerta, Adderall"
    Läs mer...

  • abuelita


    Det här var intressant!!
    .
     
    Autism, ADHD, ADD, dyslexi och andra hjärnrelaterade funktionsnedsättningar…tyvärr är det några faktorer som vården har missat…
    .


    "Jag är utbildad läkare (västerländsk läkare), neurolog och hjärnkirurg. Därefter fick jag familj och min förste son diagnostiserades med autism vid tre års ålder vilket bokstavligen kastade mig in ett enormt letade efter information. Jag var tvungen att finna information eftersom jag inte kunde finna något inom mitt eget yrke. Jag återgick till universitetet och gick igenom en utbildning inom näringsfysiologi och därefter doktorerade jag inom näringsfysiologi. Som ett resultat av mina kunskaper blev min son helt frisk; han har inte autism längre. Han lever ett normalt liv. Jag har en klinik i Cambridge i England där jag har fullt upp med barn och vuxna med inlärningsbesvär, neurologiska sjukdomar, psykiatriska sjukdomar samt med barn och vuxna som har immunförsvarssjukdomar och matsmältningsbesvär."
    Läs mer....

  • abuelita

    Dr. Greene's Blog , July 24, 2013
    .


    The most important 90 seconds in EVERY pregnancy



    .

    "If the cord is clamped too soon, before it stops pumping, your child misses out on 60% of its red blood cells, additional iron, stem cells, white blood cells and much more. These are the ingredients that support your bundle of joy developing healthy bodily functions, intelligence, resistance to infection – the list goes on.
    .


    Even more incredible is how remarkably simple it is to prevent the loss of this biological gold mine for your new baby. Watch the video below, where I talk about exactly how our generation can tackle this problem – starting today.
    .
    .......  
    If you know someone who is pregnant, please share this message with them. It will make a world of difference in the life of their young ones."


    Läs mer....och se videon (1:49 min.)


     

  • abuelita

    The Conversation, 26 July 2013
    .


    Are we cutting umbilical cords too soon after birth?
    .


    "We’ve long known that immediate umbilical cord clamping and cutting could be harmful.
    Charles Darwin’s grandfather Erasmus Darwin – a well-known doctor – summarised the risks back in 1801:
    .


    `Very injurious to the child is the tying of the navel string too soon. It should be left till all pulsation in the cord ceases. Otherwise the child is much weaker than it ought to be, a portion of the blood being left in the placenta, which ought to have been in the child.´


    When the first commercial cord clamp device was released in the 1890s, instructions published in The Lancet medical journal said it should not be used until the cord stops pulsating, meaning blood flow has ceased.
    .
    However, as intervention in birth climbed in the 1950s and 60s, concerns about the amount of pain-relieving drugs and anaesthetic reaching the baby from the mother’s blood increasingly led to immediate clamping and cutting of the cord.
     .
    After 50 years of ignoring earlier advice, we are seriously examining the implications of what may have been one of humanity’s largest uncontrolled experiments."
    Läs mer.... 

     

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över