• tomcar1

    Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer

    Hej !
    Har hittat hit och vi har ännu inte fått någon ny förfrågan {#lang_emotions_frown} om någon barn att vara kontakt/Stödfamilj åt.

  • tomcar1

    Hej !
    Har inte varit här på länge, men nu börjar det hända lite igen. Kommunen har varit här idag och gjort ett uppföljningsbesök och har ev. ett stödfamiljsuppdrag. Jag har mailat lite till och från och nu sist kom vårat mail så lägligt, samtidigt som de fått in detta uppdrag. Ska träffa mamman och handläggare hä'r framöver,s å får vi se om det blir något äntligen, efter 7 år. fast vi hoppas inte för mycket, vi och mamman måste ju känna att det känns bra. Meniallafall något tecken : )
    /Tomcar1

  • tomcar1

    Hej !
    Någon som är stödfamilj till någon med asperger ? Hur är de ? kan ju detta med autism, men asperger är nytt för oss.
    /tomcar1

  • tomcar1

    Skickar ut frågan igen , någon som är stödfamilj/kontaktfamilj åt någon med Asperger eller har egna barn med aspberger ? Vill veta lite hur de barnen är i sättet.
    /tomcar1

  • tomcar1

    Hej !
    Träffade mamman till pojken som vi blivit tillfrågade om att ställa upp som stödfamilj för. Kändes sisådär. Mamman kändes lite krävande och ville ha väldigt ingående svar på en del frågor. Vi ska fundera, så får vi se. Själva uppdraget låter okej.
    /tomcar1

  • tomcar1

    Vi tackade nej till uppdraget av flera anledningar, så nu är vi åter på ruta ett : (
    men vi väntar och ser vad som händer framöver.
    /tomcar1

  • tomcar1

    Hej !
    Nu har vår grannkommun kontaktat oss ang. en liten tjej som behöver få komma från sin familj en helg i månaden. Känns spännNde och jag hoppas att det blir något av denna gången. Vi ska till socialförvaltningen och träffa två kvinnliga handläggare (har träffat dem förut) på fredag. Blir en bit att åka om vi tackar ja, men det får man ta om uppdraget verkar bra : )
    Hur har ni andra det här ? Har inte varit inne på ett tag.
    /tomcar1

  • tomcar1

    Anonym (mamma)....har ni ansökt om utöver att få bli fosterfamilj, eller ringde de bara ändå ?
    Får man fråga varför mamman drog sig ur ang. er som kontaktfamilj ?

    Anonym (undrande)...nej, man kan bo ensam och få vara kontaktfamilj. Du utreds och man tar ställning till om du blir godkänd eller inte. I vissa fall får man helt ställa upp och lämna och hämta barnet själv, då många ensamstående inte har körkort eller bil. Det är olika. Du kan absolut ha barn själv. Allt detta är bara att säga till dem som utreder, så får ju de ta ställning till allt det du har sagt och komma med en beslut.

    /Tomcar1

  • tomcar1

    Besöket i grannkommunen gick bra och uppdraget tycker både min man och jag låter bra. Nästa besök ska mamman vara med, så de kommer att kontakta oss och föreslå lite tider. Tydligen är mamman lite orolig för sin dotter och kan säga nej till att vi bor i Linköping. Dottern kan vara borta , men mamman kan komma och hämta henne. Men vi får hoppas att det går bra.
    /tomcar1

  • tomcar1

    smulpaj...vi blev godkända 2003 som kontaktfamilj och har fått förfrågan 3 gånger sedan dess. Tyvärr har både föräldrar och vi sagt nej. Vi har fått uppdrag som inte känts bra och föräldrar har sagt nej, för de inte tyckt att vi varit bra. Nu har vi alltså ett uppdrag ev. på gång. Vi håller tummarna denna gången. Det går olika fort beroende på vad ni kan tänka er för barn och beroende på hur många som behöver kontaktfamilj. Det är som ett pussel, biten ska passa från båda håll : )

Svar på tråden Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer