Inlägg från: Anonym (Anne) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anne)

    Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer

    Hej!
    Vi har bestämt att vi ska försöka få bli familjehem.
    I vår familj är vi en mamma som jobbar 50%, en pappa som jobbar heltid.
    Pappans dotter 20 år som flyttat hemifrån samt 2 söner på 9 resp 12 år.

    För något år sedan gjorde skolan en orosanmälan till soc ang vår 12-åring som mådde dåligt och var arg en period.
    Vi var på ett möte på soc-kontoret som var någon form av bedömning om det behövde göra någon utredning. Vi hörde inget mer av dom efter det. 
    Sonen glad och harmonisk igen och vi har inte rotat vidare i det.

    Nu undrar jag om detta kommer synas i utdraget de gör ur socialregistret och om det isf kommer sätta stopp för våra planer/förhoppningar?
    Bör vi nämna detta direkt när vi träffar "utredaren"?

    Om vi nu kommer så långt att det kan bli aktuellt för oss att få en placering så undrar jag lite hur vi bör tänka med åldern på barnet.
    Vill såklart minimera konkurrens- situationer med våra grabbar samtidigt som det kan ge mycket ju om de är i likande ålder. 
    Lite rädd för om det blir en tonåring som troligt ha ren del i sin ryggsäck då vår stora son snart går in i pubertet osv om det kan påverka negativt, ge onödig oro osv.. 

    Jag känner spontant att det skulle va en tjej/flicka då det blir mer balans eftersom det redan är mest grabbar under detta tak nu.. Samt att jag som mamma känner att jag har mer att erbjuda rent praktiskt och intressemässigt för en tjej

    Men egentligen är jag väl ganska naiv/larvig som sitter å spekulerar å funderar så här.. det mesta kommer nog handla om kemi ändå.. om det blir lyckat eller inte..

Svar på tråden Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer