• Äldre 6 Dec 18:22
    181452 visningar
    1043 svar
    1043
    181452

    Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer

    Anonym (Familjehem :)) skrev 2017-12-06 14:31:18 följande:

    Vad gör man på hembesöket? Vad vill dem veta då och går dem runt och tittar i hemmet?:)

    Om vi går vidare till utredning, hur går dem till? Pratar dem bara med oss vuxna, eller barnen med? Har en 4 åring och en 9 åring.

    Hur lång tid tog det för er att bli godkända och vad kan dem ha för anledning att inte få bli familjehem?


    Hej.
    Allt ser lite olika ut från kommun till kommun då alla jobbar lite olika.
    Hade det varit i vår kommun hade första samtalet mest handlat om att göra en första bedömning och lämna information om hur fortsatt utredningen går till samt berätta för er vad det innebär att vara familjehem.
    Utredningen kan ske utifrån olika metoder. Vanligaste är dock att ni djupintervjuas. Är väldigt utförliga intervjuer där man pratar med dig och din partner paralellt samtidigt. Var beredd på en riktigt grillning där allt berörs från uppväxt, familj, jobb och nuvarande förhållande.
    Man kommer säkert någon gång under utredningen att vilja prata med 9åringen. Dock ingen direkt intervju utan mest för att stämma av hur hen ser på ni blir familjehemmet.
    Hur lång tid utredningen tar är väldigt olika. Räkna i alla fall någon månad innan ni får besked (om ni inte selekteras ut på vägen).
    Att inte bli godkänd kan bero på många saker. Vanligaste är dock att man kommer fram till bedömningen att er familj inte är tillräckligt stabil i relationerna för att klara av påfrestningarna som familjehem.

    Lycka till.
Svar på tråden Tråden för familjehem/jourfamiljer/ kontaktfamiljer