• Miss Cee

    misshandlar han mig psykiskt?

    Det är sent och jag beklagar att du bara hinner få ett kort svar av mig, men jag kände att jag inte kunde lämna utan att kommentera...

    JA han misshandlar dig psykiskt/utnyttjar dig/spelar på dina känslor och manipulerar dig hårt. Ingen tvekan om saken.

    Det är jätteenkelt att SÄGA att man älskar någon, i slutäden är det bara ord. Men hans handlingar visar att du enbart är någon han nyttjar för sina egna syften.
    * Han blåser dig på pengar och låter dig stå för ekonomin.
    * Han respekterar inte när du vill att ni ska ta det lugnt och satsa på ER, utan vänder det till att det är din idé och att han gör det för DIN skull.
    * Han behandlar dig som skit.

    Ärligt talat, vad HAR du honom till?! Vad kan ha rimligtvis tillföra ditt liv??
    Mer än en tom plånbok, en söndertrasad självkänsla?

    Om det enda du kan komma på är att han är gullig ibland och då och då slänger till dig ett "Jag älskar dig" så är det dags att dra. Herregud JAG kan mejla dig en gång om dagen och säga att jag älskar dig, du kommer att få ut ungefär lika mycket av det ;)

    LÄgg benen på ryggen och spring fö rlivet. Han vill bara ha någon som betalar minst halva hyran, gör allt jobb och som kan manipuleras till vilka sexäventyr som helst.

    Vad får DU???

  • Miss Cee

    Men snälla du, han blåser ju dig på pengar!!! Du måste ta tag i det här omgående, för inom ett år kommer han att se till att du sitter med en skuld hos kronofogden, och han kommer att ha gått vidare till en ny tjej som han kan behandla hur som helst. Men du kommer troligen att bo ihop med honom och sköta markservicen och hans barn...

    Förstår du inte att det finns en ANLEDNING till att han inte får stå som firmatecknare, eller att han kan ha sakerna i sitt eget namn!!! Han har misskött företag/sin ekonomi innan och nu gör han det igen, men den här gången är det DU som åker på det.

    Ska du leva i ett förhållande bestående enbart av kränkningar för att NÅGON ANNAN VILL!! Hans döttrar HAR två föräldrar, det är INTE ditt jobb att ta hand om dem. Du bör rädda dig själv och din son undan den här mannen medan det finns något kvar att rädda!!

    Det KOMMER inte att bli bättre. Han ljuger och säger det du vill höra. Du är en 10 år yngre brud som han kan dupera till vad som helst och han utnyttjar dig.

  • Miss Cee
    Anonym skrev 2010-03-30 17:13:51 följande:
    försöker suga in alla era ord.. men så jävla svårt! känns som att jag inte kan lämna honom... tänker på detta konstant, hela tiden... blir stressad av att jag sitter fast i detta, med firman, o att vi ju ska flytta ihop, löften inför hans barn osv. mådde jävligt dåligt imorse när hans äldsta dotter sa till mig att väcka hennes pappa, för det är ju min älskling! ville kräkas! sen hur han kommer o kramar mig, kysser mig (ja för en gångs skull gör han det, men då gör han det för att han vill ha sex), avvisade o nekade honom, kände bara att jag inte alls ville göra nått, han drar fram kuken o viftar lite med den o jag rådissar honom, o sa att jag lika gärna kan dissa honom för han dissade mig för någon dag sen när jag ville.. slutade ändå med att vi hade sex, jag ville ha det då också! men kändes ändå som att det bara är då som han rör mig, kramar mig, kysser mig! jag känner mig helt enkelt låst! vi var på stan en sväng nu, o jag kan inte köpa nånting till min son, jag har inga pengar, allt går till husräkningar (som mitt ex ska betala på meninte gör), o till o betala firmans räkningar för att jag inte ska hamna hos inkasso där.. o han går o köper en ny kjol till sin dotter! börjar verkligen tro att han inte har så mycket pengar kvar heller, o firmans räkningar måste betalas, o är jag som åker dit på det om dom inte betalas nu! dessutom driver han på att vi måste föröksa lägga pengar på reklam snart, men jag ser bara att jag inte har dom pengarna på långa vägar! lätt för honom o säga så när han inte vrkar lägga in dom pengarna han sagt att han ska lägga in i firman..o jag har ingenting o leva på denna månad heller! vill så gärna köpa nått nytt till min son, någon leksak eller vad som helst, men har inga pengar... o att minkille köper mat osv får jag panik av, jag vill inte leva på honom, o sen att alla pengar han ska lägga i firman går till massa annat.. momspengarna har vi fått in för saker vi köpt in, tex bensin, firmamobil/internet osv..
    1. Flytta absolut inte ihop med den här mannen.

    2. berätta det här för en vän eller en släkting som kan hjälpa dig. Du behöver stöd.

    3. Du måste få honom att skriva på ett papper att han är skyldig dig pengar och hur mycket, så att du har någon chans att få igen dem när han sett till att företaget går åt skogen och du hamnar hos fogden. Fattar du inte att det är DINA pengar han leker med!!! Om ett år kan du inte ens köpa en äggklocka på avbetalning för han leker med DINA Pengar och eftersom du står på alla papper så är det riskfritt för honom.

    4. Ta hjälp av någon som kan hjälpa dig att avveckla företaget och lösa skulder etc innan det är försent.

    5. Gör slut och byt lås.
  • Miss Cee
    Ts, din chans att gå är NU.

    Vänta ett år så...

     sitter du i hans hus,
    där du sköter ALL markservice utan så mycket som ett tack

    Han är den enda som tjänar något. Du har inga pengar.

    Han behandlar dig lika illa som nu och värre, och har troligen hunnit daska till din son också. Sonen kommer inte att gilla honom längre, var så säker.

    Företaget har inte skötts och nu är du hos kronofogden och har betalningsanmärkningar för minst 5 år framåt. Det betyder att du inte har en chans att få en egen lägenhet om du äntligen inser att du vill lämna honom.

    Dessutom är chansen skrattretande stor att han redan gått vidare till nästa naiva 20-någonting-åring som tycker att han är charmerande och ställer upp på vad som helst. Han kommer givetvis ha kvar dig som piga, extramamma och städerska i sitt hus. Men jag skulle bli förvånad om han ens bemödar sig med att dölja att han har sex på annat håll.

    ...

    Så kommer din framtid att se ut. Jag behöver inte ens vara synsk för att veta det. Det är uppenbart. Om du inte bryr dig ett skit om dig själv så rädda din son från det här livet.
  • Miss Cee

    TS; en viktig fråga:

    Har du kontakt med några vänner eller din familj??
    Bor de i närheten eller långt bort??

    Du måste börja samla folk runt dig som kan hjälpa dig!!!

  • Miss Cee

    Det är ju rätt tydligt att han "Trappar upp" nu, när han märker att du drar åt ett annat håll.

    Jag tror som andra här inte att han egentligen är svartsjuk. Om han "bara" vore svartsjuk på ett mer normalt sätt så skulle han ändå någonstans också visa att han bryr sig om dig, och att han vet att det inte är sunt att vara svartsjuk. Men han slänger fram svartsjukan som ett sätt att kontrollera sig, han skyller på "svartsjuka" för att få dig att göra som han vill.

    När du visar lite styrka och självkänsla så dyker han upp omgående och "försöker absolut inte övertala dig", men gör sitt bästa för att ge dig dåligt samvete så att du ändå ska göra som han vill. En normal kille hade sagt att det är klart att du ska vara hemma med sjuka sonen, behöver du någon hjälp eller handlat så säg bara till! En normal kille hade INTE åkt dit oanmäld och börjat berätta hur ledsna barnen blev, hur du förstörde påsken osv.

    Sen slänger han inte korkade kommentarer som ska föreställa svartsjuka, för att du ska få dåligt samvete och bli orolig att han är svartsjuk och komma sättandes efter honom för att försäkra att du minsann inte ska träffa någon! Han manipulerar dig igen!!

    Det sista du ska göra i en sådan situation är att förklara dig eller försöka lugna honom ("det förstår du väl att jag aldrig skulle kunna vara otrogen/inte kan ta hit någon när X är sjuk/när skulle jag ha haft tid med det" osv). Han vill inte bli lugnad, han vill att DU ska känna dig tvungen att förklara!

    Ogrundade anklagelser av den typen ska du inte bemöta, alls. Låtasas att du inte hör dem. Ge honom inte makten genom att börja diskutera hans svartsjuka som om det var "På riktigt".

    När han känner att du visar tecken på självständighet så KOMMER han att komma springande med hela sin mindgames-verktygslåda för att mota in dig i ledet igen. Det är då du måste så emot.

    Det är faktiskt jobbigt att vara "galen" och elak hela tiden. När han är snäll är han inte snäll för DIN skull. Han är snäll för att det är ansträngande för honom att hela tiden vara dryg. Eller för att förvirra dig ytterligare. "Men han har ju varit snäll nu, jag kanske bara inbillar mig"

    Kan säga att ett av mina ex försökte slå i mig att han jobbat som hitman i USA när jag försökte lämna honom. Fullständigt vansinniga lögner om att han mördat folk för pengar osv, allt för att jag skulle bli rädd för honom alt rädd för min nya killes skull. Det var ju till hans fördel om jag blev oroad, eller började anpassa mig för att inte göra honom arg... inte för att han eg trodde att han kunde få tillbaka mig, utan bara för att djävlas.

    Dvs han kommer att spela den charmigaste djäveln i världen om du försöker lämna honom.

  • Miss Cee

    Två kommentarer till:

    1. Att starta ett företag med någon man dejtar, innan man ens tycker att man känner varandra tillräckligt väl för att säga "jag älskar dig" är så sjukt att jag finner inga ord. Där om något borde du se att det är dina pengar och inte din kärlek han är ute efter!!

    2. Ring en revisor, antingen om ni har en till företaget redan, eller så kontaktar du din bank för att få hjälp. Du MÅSTE få hjälp att ta dig ur det här och stoppa lavinen innan det är för sent!!! Om du själv inte vet var du ska börja så kan han hjälpa dig, det är de som de är till för :)

  • Miss Cee

    Vet inte om det var den här boken ni menade ovan, men jag läste hennes blogg redan innan hon gav ut den som bok. En kille som är så lik ts man så det är inte klokt, narcissist ut i fingerspetsarna. Hon anpassade hela sitt liv runt honom och till slut var det bara spillror kvar.
    Rekomenderar alla (inte bara ts) att läsa den. Den är rolig och ett knytnävslag i magen på en gång.

    www.bokus.com/b/9789113016795.html

    "Han gör slut just när de - efter mycket planerande och många ansträngningar - flyttat ihop. Det hon trodde var ett seriöst förhållande, var mer ett prövande från hans sida. Det hon tagit för omtänksamhet var bara hans kontrollbehov. Alltför sent förstår hon vartåt det barkar: den man hon var beredd att viga sitt liv åt har redan riktat blicken mot nya äventyr. Och det trots att flyttlådorna ännu inte ens är uppackade.
    Stora delar av romanen var från början publicerade på en blogg. Den fick en enorm läsarrespons och hade tusentals hängivna dagliga läsare.

    Sabina är född 1967 och bor i Malmö. Hon är verksam inom samhälls- och kultursektorn, huvudsakligen som projektledare och utredare. Saker min sambo och jag tyckte olika om är hennes debutroman. "

  • Miss Cee
    Anonym skrev 2010-04-04 23:07:20 följande:
    börjar nog bli lite orolig inför morgondagen, han kommer hit på förmiddagen! börjar redan "stressa upp" mig märker jag.. dessutom är vi barnfria denna vecka (undantag för imorgon då jag ska ha min son), men resten av veckan lär ju bli intressant! är som en helt annan vardag när vi inte har alla barnen.... ska krypa ner i sängen bredvid min son nu och försöka sova! så jag orkar med den kommande veckan! tisdagen lär bli en intressant dag.. någon som vet föresten om man betalar nått för besöken hos kvinnojouren? har ju som inte direkt några pengar, o faktura vill jag nog inte ifall han skulle se den...
    Kvinnojourer jobbar helt ideellt. Du betalar ingenting :)
  • Miss Cee

    Fokusera på att få med dig det som är DITT och det som står på företaget. Det är det viktigaste!!

    Om du har kvar saker som är hans hemma hos dig etc är ett mindre problem. Dem kan du alltid plocka ihop i efterhand, och köra dit när han inte är hemma, han kan hämta dem utanför din låsta dörr, eller du kan lämna dem hos en kompis till honom. Hans prylar kan du re upp EFTER att du dumpat honom.

    Dina egna prylar däremot kan du inte vara 100% på att du får tillbaka om du gör slut först, så därför måste du fixa dem innan du pratar med honom.

    ....

    Bra att du börjat få motivation.

    Det är ett _halvår_ du investerat i det här förhållandet, det är inte en livstid. Du kommer garanterat att hitta bättre män i framtiden, herregud du är inte ens 25 år!

  • Miss Cee

    Väldigt starkt gjort av dig att ringa exet, bra jobbat!!!

    Hejar på din allt jag kan just nu, och hoppas att du håller ångan uppe.
    Ta dig ur det här nu, du är värd så mycket mer :)

    En varning bara... be någon om hjälp att kolla upp så att han inte försöker förfalska din namnteckning eller så, och försöker ta en företagskredit eller liknande i ditt namn nu när han börjar bli desperat. Du har kanske en aning om vart/vilken bank han skulle använda isf?? Och om du skulle hitta något sådant så anmäl till polisen!!

  • Miss Cee

    med tanke på hur mycket han tjänar på ert förhållande (ekonomiskt, gratis hemhjälp etc.) så är det inte konstigt att han lägger lite tid på att smöra dig när han ser sitt lån på 12.000kr stå framför honom och säga att det är slut...

    DU däremot tjänar inte ett skit på att vara ihop med honom. Du får endast skit och en snitslad bana till kronofogden och ett liv i misär.

    Ska du stanna för hans skull?
    Är det var du anser att du är värd vid 23 års ålder???

    Håller med Tess, läs igenom tråden igen.

  • Miss Cee

    För det första:
    det finns ett mycket enkelt sätt att slippa bevaka dina ägodelar när han kommer och att slippa bli manipulerad: DRA UT TELEFONJACKET, SVARA INTE I MOBILEN, LÄS INTE SMS FRÅN HONOM OCH ÖPPNA INTE DÖRREN!!!!

    För det andra:
    HAN KOMMER INTE ATT ÄNDRA SIG. Om han hade velat/kunnat ändra sig, så hade dte varit ett guldläge att göra det efter att han sabbat sitt förra förhållande på PRECIS SAMMA SÄTT!! Hade han haft ambitionen att ändra sig så hade sett sina fel efter att exet gjort slut, och så hade du aldrig någonsin behövt se hans dåliga sidor.

    För det tredje:
    Det är inte HAN du saknar eller sörjer. Det är din bild av hur ert förhållande borde ha varit som du saknar, den bild som du målade upp av att allt nog skulle bli bra om du bara gjorde si eller så, om ni flyttade ihop, om han var snäll hela tiden och inte bara korta stunder etc. För HAN har ju faktiskt aldrig levt upp till den bilden som du nu går och tänker på. Det är ju inte HAN du saknar.

    För du kan inte inbilla mig att du på allvar saknar och överväger att återgå till att få skäll på grund av en påse pommes, eller att du på fullaste allvar tycker att du behöver en man som behandlar dig såhär och snor dina pengar.

    Just nu intalar du dig att de 10% som var bra helt plötsligt ska bli 100% bara han får en chans till och det kommer aldrig att hända. Du sörjer egentligen bara att inget blev som du hoppades och att dina drömmar om ett fint förhållande inte slog in. Men det är DIN DRÖM, och har inget med han att göra. Och du kommer aldrig att få det med honom.

  • Miss Cee

    Grattis. Du har just köpt dig en månads efterhängset ex till, eftersom du ger honom dubbla budskap. Det är knappast HAN som förlorar på att du "gosar" med honom, det är du. Dels gör du det svårare för dig själv och dels så kommer han ta det som att det finns utrymme för diskussion.

    "Vi ska kolla om det går någon buss"...

    Vadå VI???

    Du sköter fortfarande hans liv, hans angelägenheter och ställer upp med din kropp.
    Om en månad så kommer du fortfarande att låta som ALfons Åberg och säga "Jag ska bara...." om allt.

  • Miss Cee

    Bra jobbat ts!!!

    Den här gången är du medveten om vad som garanterat kommer (kärleksförklaringar, psykningar, dåligt samvete etc) så det kommer att vara lättare att stå emot dem!

    Försök att hålla linjen nu, för om du ger honom dubbla budskap och gosar så tror han att ni ät tillbaka på ruta ett igen, det skulle alla tro.

    Håll ut!

  • Miss Cee

    Se till att du sparar ALLA sms och liknande!!! OM han skulle börja beställa saker i ditt namn så har du ju nu världens bästa bevis på det, och kan polisanmäla honom utan problem.

    Så håll hårt i bevisen!!

Svar på tråden misshandlar han mig psykiskt?