• Äldre 6 Apr 10:54
    4604 visningar
    12 svar
    12
    4604

    Spruträdd dotter

    Vi har nu hunnit vara hemma i ca 2 månader och på torsdag ska vi till BVC för att ta några kompleterande vaccinationssprutor som dottern inte fått i Indien. Efter allt för många sjukhusbesök i Indien har hon utvecklat en stor misstänksamhet/rädsla till läkare och sprutor. Hon är nu 4 år och jag skulle behöva råd från er andra som varit med om liknande.

    Tycker ni att vi ska berätta för dottern att vi ska till doktorn och att hon ska ta sprutor (hon kommer att fråga vad vi ska göra där så fort hon får veta att vi ska till doktorn) eller ska vi bara åka dit utan att säga något så hon inte vet något förrän vi kommer dit?

    Själv tycker jag det känns bäst att berätta i förväg vart vi ska och vad vi ska göra där, men jag är osäker på om hon då bara kommer att bygga upp rädslan hela vägen dit eller om det är bättre att hon är väl förberedd. Vad säger ni andra?

  • Svar på tråden Spruträdd dotter
  • Äldre 7 Apr 18:34
    #10

    Tack för alla svar.

    Jag ringde BVC i morse och förklarade situationen så vi åkte dit idag och fick en dos med EMLA med oss hem. Tyvärr så kan vi bara ge det till den ena sprutan. TBC-sprutan funkar det tydligen inget bra till eftersom men tas precis under huden. Men hon slipper ju förhoppningsvis känna av sprutan i benet i alla fall.

    Doktorsset har vi redan sedan länge, annars var det ett väldigt bra tips.

    Det känns skönt att ni håller med mig om att det är bättre att berätta i förväg. Eftersom hon inte vet vad i morgon betyder så kommer jag inte berätta om sprutorna förrän i morgonbitti.

    Tack för era tips och råd!

Svar på tråden Spruträdd dotter