• Anonym (Kaffedraken)

    Hur stor är chansen att bli gravid vid 39?

    Hej hej!!!

    Läste på någon sådan "barnsajt" att chansen för en som är närmare 40år att bli gravid endast är 5% per ägglossning....det är ju ingenting.
    Någon som är 39 och blivit gravid på naturlig väg?
    Vi har ett barn på 4 år :)
    kram
    M

  • Svar på tråden Hur stor är chansen att bli gravid vid 39?
  • Anonym (Kaffedraken)

    Titta aldrig på statistiken! Jag vägrade göra det utan litade på min individuella förmåga - jag är ingen statistik utan min egen kropp och mina egna möjligheter. Har varit gravid 4 gånger, mellan 37 och 40 och har ett barn och ett på gång.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Det är enligt alla fetiitetsexperter en oerhörd skillnad på 37 -39 och senare 40 el 42.
    Det händer MYCKET ed fertiliteten  dessa åldrar.
    Gå in på olika sidor på nätet och läs själva.
    Det är vad jag har gjort.

    Självklart är fertiliteten individuell,men det utesluter ju inte att man kan ingå i statistik för det.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag är inte 29 men min kompis mamma ville skaffa ett ill barn med sin nya man när hon var 39-40. Dom blev gravida efter 2 månader natuligt! =). Det lev en fin liten tjej=)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag blir snart 40 år. Var gravid 06/07 och 09 (och en gång när jag var betydligt yngre) Jag har blivit gravid med en gång nästan. En mens efter p-pillerstop. (har använt Clearblues ägglossningstest båda gångerna)
    Att det kan ta längre tid att bli gravid med åren skrämmer mig lite då vi vill ha ett barn till men skulle vilja vänta lite men frågan e om man vågar det.

    Lycka till!


    Felix-96, Leia-07, Luka-09
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag är 39, och fyller 40 inom ett halvår. Och jag är gravid i v.12. Helt naturligt.
    Jag var ganska inställd på att det inte skulle bli något eftersom jag också hade läst den där deprimerade statistiken.
    Men jag blev gravid på första försöket. Men det blev ett tidigt missfall. Sen blev jag gravid igen, på andra försöket och är nu, som sagt, i v.12. Fortfarande finns ju risken för missfall, och det kan även bli andra problem. Men frågan gällde ju att bli gravid och det har gått lätt (ta i trä) för mig, i alla fall. Sen kanske det kan vara ärftligt också, för både min mamma och syster hade väldigt lätt att bli gravida också.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Som sagt, det är en ren slump.... {#lang_emotions_cool}
    Folk får bli hur sura som helst, {#lang_emotions_innocent} det är upp till dem, men fakta är fakta.
    Dvs det är större risk för att det tar lång tid, för mf och för att det kanske inte går alls....{#lang_emotions_cry} Men det är sällan (men för en del) omöjligt! {#lang_emotions_dreamer}

    Sen om man vill tro att just jag är mer fertil än andra {#lang_emotions_wink} ja, det kan man ju
    aldrig veta... I de flesta fall är det ett lotteri. {#lang_emotions_money_mouth}
    Någon måste ju få vinstlotten också! {#lang_emotions_laughing}
    Men majoriteten får nitar, de allra flesta gångerna. {#lang_emotions_frown}

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag är 39 och gravid med vårt andra barn. Nu i v.14.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag är 41 år och fick min son för tre veckor sedan.. Hade ett ma när jag var 39 oxå.

    Jag har startat en tråd för oss runt 40 som vill ha barn och vi är en hel hög som är gravid och snittet är 42 år.. så ge inte upp


    Fyrklöver i söner 90, 92, 94 och 13 april-10 Mina mirakel
  • Anonym (Kaffedraken)
    singer skrev 2010-04-29 18:20:35 följande:
    Sorry, jag skrev fel ...jag undrade mellan 36 och 39?
    Ja,oddsen har sjunkit rejält bara mellan de åren. Det är därför alla över 35 som försökt minst ett halvår rekommenderas att söka hjälp. Men man kan aldrig säga att det är omöjligt förrän man passerat klimakterium. Vet en som fick sina tre barn vid 41,44 och 47.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag fyller 40 i år och fick en dotter för två veckor sedan. Lite kuriosa är att vi har svårt att bli gravida (oförklarligt barnlösa), men denna gången tog det sig spontant. Har tidigare tre IVF-barn som vi fått när jag var 35,5 resp 37,5 år. 


    Har flera vänner som enkelt blivit gravida efter 37 års ålder, men det är klart att fertiliteten sjunker med åldern och att detta är individuellt. Ni har ju ett barn sedan tidigare så ni vet ju att det funkar, men jag råder er att söka hjälp så snart som möjligt om det dröjer med syskonet. 
    Lycka till!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Gammal tråd detta men jag skriver eftersom den säkert googlas fram en och annan gång.

    Tänkte bidra med lite positiva vibbar här. Jag är 39 år och väntar mitt tredje barn, som blev till naturligt på första försöket efter att spiralen togs ut.

    Mina två andra barn födde jag vid 28 resp. 30 års ålder. Också de blev till på första försöket.

    Inga missfall någonsin.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Min mormor föddes när hennes mamma var 44år, men det är väldigt ovanligt att man får barn natuligt i den åldern. Vill man ha barn numera i den åldern rekommenderas äggdonation. Det ger mycket större chanser.

  • Anonym (Kaffedraken)
    UndrandeSökare skrev 2017-10-09 17:25:53 följande:

    Min mormor föddes när hennes mamma var 44år, men det är väldigt ovanligt att man får barn natuligt i den åldern. Vill man ha barn numera i den åldern rekommenderas äggdonation. Det ger mycket större chanser.


    Min lillebror föddes när min mamma var 45 :)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej!

    Jag blev med barn när jag var 39 år, födde min enda son när jag då var 40 år. Vi höll på i ett år innan vi lyckades. Jag vill tipsa om att SKÖLJA SINA ÄGGLEDARE!!! Efter jag gjorde det så tog det sig med en gång. Vi har sen försökt att få ett barn till med inte lyckats. Vi gjorde flera IVF. Mina ägg var inte bra alls och jag inser att det var ett mirakel att jag blev gravid alls när jag var 39. När jag var 42 gjorde jag även IVF med donerat ägg via Fertinova i Åbo, Finland. De var jättebra på alla sätt, men med de två försök jag gjorde fastnade inte ägget och sen orkade jag inte mer rent mentalt med biverkningar och annat och samtidigt ta hand om en 2-3-åring och jobb. Det är en stor sorg att inte kunna få barn nr 2 med....nu är jag 49 och gläder mig oerhört för den 9-åring vi har ????.

Svar på tråden Hur stor är chansen att bli gravid vid 39?