• Äldre 6 Apr 23:31
    9972 visningar
    91 svar
    91
    9972

    Hyperemesis del 4

    Här fortsätter vi stackare som är drabbade av Hyperemesis Gravidarum (HG) att klaga vidare och tipsa varandra och dela glädje och sorg.

    Välkomna! :)

  • Svar på tråden Hyperemesis del 4
  • skulle­vakul
    Äldre 6 Apr 23:38
    #1

    Tack Schnappi i magen {#lang_emotions_smile} Nu har jag hittat hit!

  • Äldre 6 Apr 23:49
    #2

    Ingen fara! Jag hade inte ens koll på att den gått ut! :p

    Leva på potatismos förresten, låter ju inte helt fel.. o frysta ärtor!! mums!!
    Fast jag kan nog leva på min fisksoppa med tror jag.. Stackars ungar, de fick mat hos mamma idag... fisksoppa idag igen ville de INTE ha! vi hade det i lördags till lunch, igår till middag och så skulle det varit middag ikväll igen (rester från igår) men båda två vägrade! :p

  • skulle­vakul
    Äldre 7 Apr 00:11
    #3
    060810 skrev 2010-04-06 23:49:44 följande:
    Ingen fara! Jag hade inte ens koll på att den gått ut! :p Leva på potatismos förresten, låter ju inte helt fel.. o frysta ärtor!! mums!! Fast jag kan nog leva på min fisksoppa med tror jag.. Stackars ungar, de fick mat hos mamma idag... fisksoppa idag igen ville de INTE ha! vi hade det i lördags till lunch, igår till middag och så skulle det varit middag ikväll igen (rester från igår) men båda två vägrade! :p
    Sådan var jag oxå förut, men efter HG:n kan jag äta samma mat tre dagar i rad. Smakar ändå inte lika gott som tidigare så varför bry sig.
    Stackars ungar, de är ju fortfarande normala ;)
    Då har ju du iaf till luncher!
    Börjar längta efter Pizza Hut pizza oxå, vill väl äta ostmackan på ett annat sätt. Överlycklig för i dag fick jag i mig fiskburgare på McDonalds o det var oxå ett nytt sätt att äta ostmacka på. Hoppas jag blir sugen på kaviar snart, så jag slipper äta samma jämt.
  • Äldre 7 Apr 14:17
    #4

    skönt att ni kan äta igen, jag med...men små små portioner i taget. Men har börjat få ont i magen varje gång jag äter vet inte varför-

    Har dessutom gått upp ett kilo wiiiiiiiiieeeee, muskler tror jag
    Hoppas ni börja må bättre snart

  • skulle­vakul
    Äldre 7 Apr 20:16
    #5
    MeandHim skrev 2010-04-07 14:17:11 följande:
    skönt att ni kan äta igen, jag med...men små små portioner i taget. Men har börjat få ont i magen varje gång jag äter vet inte varför- Har dessutom gått upp ett kilo wiiiiiiiiieeeee, muskler tror jag Hoppas ni börja må bättre snart
    Oj. Kan det vara trögt för magen? I sådana fall sätter Visiblin lite fart om du inte behöver lavemang.
    Det gjorde lite ont i början när V satte igång för att det var så trögt.
    Annars vet jag inte vad det kan vara.
    Grattis till viktuppgången {#lang_emotions_smile}
  • skulle­vakul
    Äldre 7 Apr 20:46
    #6

    Schnappi i magen, hur går det när du börjat med tabletter igen?


    Jag har tagit en hel del vissa dagar o så backar illamåendet, i dag tog jag rätt många igen. Eller så är det för att jag samtidigt ökar fröskalen.
  • Äldre 7 Apr 21:24
    #7
    skullevakul skrev 2010-04-07 20:16:43 följande:
    Oj. Kan det vara trögt för magen? I sådana fall sätter Visiblin lite fart om du inte behöver lavemang. Det gjorde lite ont i början när V satte igång för att det var så trögt. Annars vet jag inte vad det kan vara. Grattis till viktuppgången 
    E jättetrög i magen, som att skita cement ungefär...
    Tar ni fler tabletter om ni mår mer illa en dag?? jag tar LC 3 ggr/dag måste ta samma tid annars e det kört.

    Tack måste vara muskler hihi. På fredag ska jag göra kubtest (ul) har/ska ni göra det??
  • skulle­vakul
    Äldre 7 Apr 21:55
    #8
    MeandHim skrev 2010-04-07 21:24:08 följande:
    E jättetrög i magen, som att skita cement ungefär... Tar ni fler tabletter om ni mår mer illa en dag?? jag tar LC 3 ggr/dag måste ta samma tid annars e det kört. Tack måste vara muskler hihi. På fredag ska jag göra kubtest (ul) har/ska ni göra det??
    Testa V i äppeljuice!
    Jag tar fler ibland. Enligt FASS tror jag max är 10 st. Om inte L funkar måste jag börja med Zofran. Livrädd att vakna o inte kunna svälja ens så tar en L innan jag somnar o i morse tog jag LC o L rätt tätt.
    Vet inte än med kub.
  • nightn­urse
    Äldre 10 Apr 08:17
    #9

    Fråga ang. Ondansetron/Zofran!

    Hej!
    Jag har en kompis med svår hyperemesis, hon är i v. 15 nu och har legat inne två ggr... nästan en vecka varje gång. LC funkar inte, LC + Primperan funkar inte. Ondansetron funkar bättre... och allra bäst har det varit om hon tar en tabl. (4mg) på morgonen, två tabl. vid 14-tiden (alltså 8mg) och en tabl. till natten. Hennes dr på sjukhuset ordinerade 1 tabl. x 3 men sa att hon kunde ta en extra om hon mådde väldigt illa. När hon har tagit en extra när hon redan mår jätteilla så har det inte hjälpt... men att ta två st. kl. 14 har alltså fungerat... för det är em/kvällarna som är absolut jobbigast för henne. Så hon tar alltså den där "extra" samtidigt som den ordinarie tabl. Någon som gjort likadant? Andra erfarenheter/ordinationer?
    Hoppas ni alla mår bättre snart!

  • skulle­vakul
    Äldre 13 Apr 12:26
    #10
    nightnurse skrev 2010-04-10 08:17:00 följande:
    Fråga ang. Ondansetron/Zofran! Hej! Jag har en kompis med svår hyperemesis, hon är i v. 15 nu och har legat inne två ggr... nästan en vecka varje gång. LC funkar inte, LC + Primperan funkar inte. Ondansetron funkar bättre... och allra bäst har det varit om hon tar en tabl. (4mg) på morgonen, två tabl. vid 14-tiden (alltså 8mg) och en tabl. till natten. Hennes dr på sjukhuset ordinerade 1 tabl. x 3 men sa att hon kunde ta en extra om hon mådde väldigt illa. När hon har tagit en extra när hon redan mår jätteilla så har det inte hjälpt... men att ta två st. kl. 14 har alltså fungerat... för det är em/kvällarna som är absolut jobbigast för henne. Så hon tar alltså den där "extra" samtidigt som den ordinarie tabl. Någon som gjort likadant? Andra erfarenheter/ordinationer? Hoppas ni alla mår bättre snart!
    Kan kombineras med bl a Primperan som ska få igång magen, Zofran lär man bli hård av annars. Annars något laxerande som Visiblin eller Klyx om hon har trög mage.
    Lergigan kan man oxå ta, tycker vanliga ger mer effekt. Kan köra alla tre.
    Någon som hade svår HG i en tråd här på FL tog Lergigan Forte ihop med Primperan o Zofran.
    Intressant med två tabletter kl 14!
    Hoppas hon oxå mår bättre snart!
Svar på tråden Hyperemesis del 4