Inlägg från: HannaVirrpanna |Visa alla inlägg
  • HannaVirrpanna

    Höger- resp vänstervänt fosterläge?

    Min bebis ligger med ryggen mot min högra sida, alltså uppifrån mig sett. Vad är den då? Vänstervriden (som mor o far{#lang_emotions_wink}) eller högervriden? Sägs det att det är lättare eller svårare för bebisen att ta sig ur när det ligger åt höger eller vänster? Nån som vet?


  • HannaVirrpanna
    Augusta08 skrev 2010-04-14 17:26:55 följande:
    Ja om det är vidöppet läge (dvs ansiktet uppåt) blir det svårare. Men kronbjudning är väl det som det "ska" vara helst, dvs att bebisen böjer ner hakan mot bröstet så att toppen av hjässan kommer ut först. Min systers son som kom med vidöppet läge och pannbjudning, dvs huvudet bakåtböjt så att pannan kommer ut först, fastnade helt.. Då blir det ju EXTRA svårt och stort för bebisen att ta sig ut, så det blev akut snitt. Men vidöppen kronbjudning brukar väl funka, risken är att man spricker lite mer än "vanligt" då bara. Så har jag fattat det i alla fall. Och jag hoppas VERKLIGEN inte min lille bebis har tänkt komma ut i vidöppet läge.. ajajaj!
    Aj aj aj aj aj!
    Nu idag kände jag hicka på vänster sida, så han kanske ligger med ryggen åt vänster ändå. Kan dom ändra läge trots att dom fixerat sig?
Svar på tråden Höger- resp vänstervänt fosterläge?