Inlägg från: Strumpan08 |Visa alla inlägg
  • Strumpan08

    Fler med ont i ryggen TIDIGT i graviditeten?

    saltflingan skrev 2010-04-16 22:32:25 följande:
    Jag fick min foglossning konstaterad i v 11 vid min första graviditet, men då hade jag redan haft ont i fler aveckor.Denna gång kände jag av fogarna redan innan jag visste att jag var gravid.Foglossningsbältet funkar inte för mig men jag ska ringa och boka tid och sjukgymnast på måndag.Sen får man helt enkelt lov att vara snäll mot kroppen. Inte stå på ett ben när man klär på sig utan sitta ner, inte dammsuga, inte gå i trappor och om man gör det ändå så tänk på att gå som ett barn, dvs båda fötterna på varje trappsteg (att backa ner är skonsammare för fogarna), inte kratta, inte stå framåtbljd, inte hoppa, inte simma, inte cykla (observera dock att vissa sjukgymnaster tycker att det är bra medan andra avråder från det), inte bära tungt etc.Vattengympa är en jättebra träningsform om man har foglossning. Annars var vetekudden min bäste vän under förra graviditeten och jag gissar att den kommer vara det nu med. Akupunktur hjälper vissa och foglossningsbälte som någon redan har nämt.
    Det här är inget mot dig personligen, utan mer ett trött inlägg från en trött gravidis som redan förra graviditeten fick höra alla de där råden och hade lust att köra ner dem i folks halsar...

    Jag bor högst uppe på en kulle, tre trappor upp, utan hiss, jag har en 16 månaders som ska kånkas på, ett hem att hålla reda på, jag sitter bekvämast med benen i kors och jag gillar att promenera. Jag vill inte höra att jag ska låta bli trappor och sitta rak i ryggen med båda fötterna i golvet, jag vill att någon går in och klistrar ihop mitt bäcken! Eller ger mig massa smärtlindring. Jag är i v. 15, har redan ont, och jag är så less. Det enda positiva är att smärtan vid förlossningen kändes som en droppe i havet jämfört med all foglossningssmärta innan dess. Och så fick man lustgas..... Kanske ska höra om man får hyra in en lustgastub hem? :-P  

    Nej, usch. Trots mitt gnäll ska jag försöka göra allt som går att göras denna gång, för jag kommer inte orka ha så ont som jag hade senast denna gång med jobb och dottern.
    Strumpan ~ 9/12-2008 ~ sandlada.blogg.se
  • Strumpan08
    saltflingan skrev 2010-04-17 10:52:23 följande:
    Haha ja hittar du sånt klister så vill jag också ha!!  Klart man måste göra det som känns rätt för en själv, men det skadar inte att andra får höra det som brukar stämma för dem som lider av foglossning.    Sitta i soffan med korslagda ben var för övrigt det första jag gjorde när jag kom hem från förlossningen...gud vad jag hade saknat det!  Måste säga att klisterkommentaren gjorde min dag!  Trappor kan jag heller inte undvika och min 5-månaders blir nog inte så glad på mig och jag slutar bära på honom.    Man får helt enkelt göra det bästa av situationen och påminna sig om att det går över. 
    Jag funderar på om karlssons klister skulle funka... Måste bara hitta en kirurg som är villig att genom titthålsoperation limma fast fogarna.. Hmmm.
    Strumpan ~ 9/12-2008 ~ sandlada.blogg.se
  • Strumpan08
    t0va skrev 2010-04-17 17:15:28 följande:
    jatack, jag tar en burk jag med... skulle lägga mig inatt men det bara låste sig så sambon fick hjälpa till och den smärtan var inte att leka med. Skrek rakt ut... är lite förvånad över att ingen granne ringde snuten. Hade varit intressant att förklara. "nej han misshandlar mig inte, jag har bara foglossning"
    Det måste jag förresten säga, att jag hade såna problem med att vända mig i sängen mot slutet av förra graviditeten, men det finns hjälp! Antingen kan man använda satinpyjamas + satinlakan så att det blir lite glidigare, eller så får man en glidmadrass (minns inte vad det heter, ser ut som en cylinder av glatt tyg) som man kan lätt rulla över på.
    Strumpan ~ 9/12-2008 ~ sandlada.blogg.se
Svar på tråden Fler med ont i ryggen TIDIGT i graviditeten?