• Äldre 19 Apr 15:15
    14130 visningar
    94 svar
    94
    14130

    Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!

    Läste en tråd för ett tag sedan där det kom upp att enäggstvillingar ansågs vara mer "riktiga" tvillingar än tvåäggs, vad säger ni om det? Jag kan även dra det ett steg längre; att tvillingar som tillkommer genom IVF inte är lika mycket riktiga tvillingar som de som tillverkas "naturligt". Ska vi behöva bråka om vems tvillingar som är mest "äkta" nu också?

    Nu menar jag inte att jag tycker såhär, utan det var bara en tanke som väcktes när jag läste inlägget. Hur tänker ni andra kring detta?


    Morten & Vidar 091029
  • Svar på tråden Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!
  • Äldre 22 Apr 22:22
    #21

    Se typ diskussionen : Vuxna tvillingar, mindre speciellt?

  • lillam­inismi­lla
    Äldre 23 Apr 17:13
    #22

    Har bara läst TS och säger bara - orka bry sig. Jag har tvåäggstvillingar och om någon anser att de inte är riktiga tvillingar så får de väl tycka det.

  • Äldre 23 Apr 20:47
    #23

    Känner igen TS reflektioner - det är så snacket går i stugorna.

    Självklart är alla som är födda samtidigt ur samma livmoder riktiga tvillingar (eller trillingar etc) - men nog är det nåt speciellt med enäggs allt.

    (har inte enäggs själv)

  • mammam­utillt­re
    Äldre 23 Apr 22:18
    #24

    Jag har tvåäggs tvillingar och för mig är man tvilling då man legat i magen tillsammans och jag tror man kan känna starka band då man varit så nära i 9 månader. Det skiljde 200 gram i vikt för mina tvillingar o de var lika långa sen har de följts åt i utv ganska jämna, nu skiljer det dock några kilo i vikt (de är 3 år).


    Tvillingar är man oavsett sen är det säkert som andra säger att enäggs är lite mer speciellt. Hur det nu kan bli det eftersom jag tyckte det var så speciellt med mina godingar {#lang_emotions_laughing}


    2002 2006 2006 2009
  • Äldre 24 Apr 11:13
    #25

    Jag har också "fusktvillingar", för de kom till via IVF. Hur det nu kan vara fusk?!

  • Äldre 24 Apr 13:58
    #26

    Tror att det är vanligare att enäggs skiljer mer i vikt eftersom de delar moderkaka. Mina vägde 1720g resp. 2080g sedan drog den stora i väg och har vägt 500g mer men nu när de snart är 3år väger båda samma.


    nyponros1 skrev 2010-04-19 21:32:36 följande:
    Hej! jag har själv enäggstvillingar som kom till och föddes naturligt. Jag måste erkänna att jag tror att enäggstvillingar har lite starkare band mellan sig, de följs åt i utvecklingen hela tiden. Vikt och längd är också samma, och har varit sedan de föddes. De tänker lika osv...Tvillingar är ju tvillingar men jag tror ändå att det är något extra med enäggs...
    Mina tvillingar är olika personer dvs olika humör, envishet m.m. det är det de flesta lär sig se skillnad på. Jag klär dem aldrig lika för att de skall behandlas som 2 personer.   
    Jag tror inte att det är större skillnad på enäggs eller tvåäggs i samhörighet, tror att de har ett större syskonband pga de är lika gamla.
    Jag tror ur tvillingars synvinkel så är det bästa nog att vara en av varje kön för då jämnförs man inte av sin omgivning lika mkt{#lang_emotions_wink}.
  • Äldre 24 Apr 15:06
    #27

    Jag fick en av varje och det tycker jag är jätteroligt!
    Men tycker det är "coolt" med enäggs när de är så lika!
    Tänk själv att ha en syster som är jättelik mig?

    Jag tycker tvillingar överhuvudtaget är väldigt speciellt.
    Men, enäggs som är väldigt lika i utseendet är lite mer, ja vad ska man säga? Häftigt? För de kommer alltid synas att de är tvillingar. Mina skulle lika gärna kunna vara syskon när de blir äldre. Alltså, det kommer inte synas att de är tvillingar på samma sätt


  • Äldre 24 Apr 22:37
    #28

    tänkte skriva ett låååååångt inlägg men insåg att det här är absurt så jag säger bara "moaha ha ha ha ha people are strange"


    wilma & ebba 090125
  • Äldre 24 Apr 23:29
    #29
    martenanna skrev 2010-04-24 22:37:38 följande:
    tänkte skriva ett låååååångt inlägg men insåg att det här är absurt så jag säger bara "moaha ha ha ha ha people are strange"
    Det var väl ingen nyhet
    Morten & Vidar 091029
  • Äldre 25 Apr 07:50
    #30

    kom just på en sak som hände en kompis släkting (jag vet vem hon är så det är inte en kompis, kompis historia) Dom hade i alla fall svårt att få barn pga sammanväxta äggledare. Sitt första fick dom via IVF (ett ägg fördes in) och när det var dags för nummer två så gick dom givetvis tillbaka till kliniken för att försöka få till ett syskon. ETT ÄGG lades in även denna gång men ut kom TVÅ barn en POJKE och en FLICKA så dom är ju så klart tvåäggs! Är dom tvillingar då? Om inte är bara en av dom riktig? {#lang_emotions_wink} Moaha ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaa

Svar på tråden Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!