Inlägg från: Knugen2010 |Visa alla inlägg
  • Knugen2010

    Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?

    Släpp fångarna fria!

  • Knugen2010
    Joual skrev 2010-04-23 14:18:26 följande:
    Det sistnämnda tycker jag är en poäng i sammanhanget, just när det gäller Victoria. Hon måste ju enligt lag fråga både kungen och statsministern om lov innan hon gifter sig. Då bör ju rimligtvis både kungen och Reinfeldt leda henne fram i kyrkan.
    Med tanke på att vår statsminister dessutom gav Viktoria 7,8 hektar mark i Hagaparken med bästa vattenläge så lär han få hedersplatsen vid middagen.
  • Knugen2010
    Dreamis skrev 2010-04-23 14:33:39 följande:
    Jag anser att Viktoria ska få som hon vill ha det på sin stora dag. Jag vet massor av folk som i svenska kyrkan har pappan som går fram med dottern. Jag tror det är mer tradition att man gör det än inte. Vet själv den dag det blir aktuellt för mig att jag vill gärna ha pappa gå fram med mig, under förutsättning att han fortfarande lever, annars får det bli bror eller gudfar eller liknande.
    Varför ska hon för göra som hon vill när det är du och jag som betalar?
  • Knugen2010
    Joual skrev 2010-04-23 16:53:09 följande:
    Det allra bästa vore om kyrkan inte hade vigselrätt. Då slutar frågan om brudöverlämning i samband med kyrkliga vigslar att existera.  Kyrkan är inte en del av staten. Varför ska den lägga sig i myndighetsutövning? Vigslar är juridiskt bindande handlingar som ska utföras av statliga eller kommunala tjänstemän. Vill man sedan ha en välsignelse över sitt äktenskap så ska kyrkan såklart finnas tillhands för detta. 
    Amen
Svar på tråden Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?