Inlägg från: FruSen |Visa alla inlägg
  • FruSen

    Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?

    Utan att läst läst vare sig tråden, TS länkar eller trådstarten särskilt noga röstar jag
    NEJ, därför att: Brudöverlämning öht är så löjligt och fånigt så jag kräks över hela skiten! Varför vill man inte gå med sin blivande make??! Jag förstår det bara inte?!

  • FruSen
    stor grön drake skrev 2010-04-23 18:55:59 följande:
    Ja, därför att hon vill det. Tyvärr var min pappa död när jag gifte mig, men han hade gärna fått överlämna mig precis som han för snart 14 år sedan överlämnade min syster. Jag vet vad det symboliserar ur jämställdhets synpunkt, men jag ser det mer som att man går från en trygghet i livet till en annan. Och som brud kan det vara väldigt skönt att ha någon att gå brevid och söka stöd i. Jag kände mig nervös och otrygg fast vi bara hade 50 gäster, kan förstå att någon som gifter sig inför världens blickar vill ha lite trygghet med.
    Men det jag inte förstår med ett sånt resonemang är ju då - varför är det tryggare att gå med fadern vid sin sida än mannen man ska gifta sig med?? Om amn känner sig tryggare med fadern än sin blivande make är det ju nått som är helt galet fel tänker jag...?
  • FruSen

    Jag fattar bara inte varför man inte vill gå bredvid sin blivande make?!
    "Tryggheten" var det nån som sa - herrejävlar säger jag! Jag skulle ta mig en allvarlig funderare då på vad jag är i för relation i så fall när jag inte känner mig trygg nog att gå till altaret med min blivande make utan väljer att gå med min pappa istället!!

  • FruSen
    JuliaåRonjasmammis skrev 2010-04-26 11:39:57 följande:
    Ganska skrämmande att så många är okunniga om ritualerna i Svenska Kyrkan, men ändå ser det som en självklarhet att gifta sig där! När jag arbetade en sommar på turistbyrå norr om Sthlm var det ett brudpar som ville ha tips på en fin kyrka att vigas i. Däremot var deras "krav" att vigseln skulle vara borgerlig! Man kan bara ta sig för pannan och sucka.
    Haha, snacka om "dagens pucko" !!!
Svar på tråden Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?