Inlägg från: saltabanditen |Visa alla inlägg
  • saltabanditen

    Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?

    Hs egen skrev 2010-04-23 23:38:45 följande:
    Pga den att feministhysteri som råder i Sverige har gått överstyr så nu får människor som väljer det traditionella stå tillbaka. Är det jämställdhet?
    I Sverige är det ingen tradition och har heller aldrig varit. Så om du hävdar att det är tradition är du nog inte uppväxt här.

    Eftersom detta representerar Sverige bör de företräda Svenska traditioner, alltså att gå gemensamt till altaret och lämna farsgubben som åskådare i bänkraderna.
  • saltabanditen
    rasajj skrev 2010-04-24 00:15:05 följande:
    Svensk vigseltradition ar helt galen.
    Inte alls. "Stockholmsäktenskap" var oerhört vanligt redan under 1800-talet.
    Det var helt enkelt samboskap då paret levde ihop men inte var gifta.
    Ibland gifte de sig efter flera år, ibland aldrig. Det utmärkande om de gifte sig var att brudkronan endast fick användas av de som inte varit gifta eller var sambo eller den som hade barn.

    Vansinne? Nej, men andra traditioner än de som finns i tex USA.
    Ska vi prata om vansinne tycker jag att det är när bruden överlämnas, som är en rest från det patriakala samhället med mannen som obestridligt överhuvud.
  • saltabanditen
    rasajj skrev 2010-04-24 00:35:14 följande:
    Gar man in i byggnaden dar vigseln ska hallas tillsammans med den man ska bilda familj med (vilket vigseln faktiskt handlar om!) sa visar ju det att vigseln ar onodig da man redan har paborjat sin resa tillsammans innan de hunnit fram till altaret. Vilket naturligtvis stammer pa majoriteten av par i Sverige idag, aven Prinsessan och hennes val av livspartner. Hela den iden objekterar jag emot!! Att ens ha en vigsel efter 8 ar av samboskap tycker jag ar en fars. Snacka om respektloshet infor vigselakten! Gar man daremot in med sin fader eller bada foraldrarna (som manga har i USA valjer ) sa visar man att man gar fran fodelsefamljen och mot den nya familjen. Forhoppningsvis gor man det ocksa i borjan av sin relation inte i mitten efter de redan levt ihop och har villa, barn och hund.
    Det låter väldigt klokt att stäva efter något som gällde för 100 år sedan. *ironisk*
    Då var man beroende av familjen, att leva och försörja sig själv var för de flesta inte att tänka på. Alltså var det av nödvändighet man gick från en familj till en annan.

    Jag vet inte hur ni har det där på andra sidan Atlanten, men här hemma i Sverige har vi utvecklats en aning på 100 år, så även de kyrkliga pålagorna och påbuden.
    Tex har vi inte kyrkoplikt längre för ensamstående mödrar men ni kanske har det kvar det också?
    (Det innebar att mödrar som födde oäkta barn fick stå på en skampall i kyrkan till allmän beskådan. Alltså något synnerligen skamfyllt).

    Det jag undrar över varför du anser att det är respektlöst att gifta sig efter ett samboskap. Respektlöst mot gud? Och i så fall, vart får du det ifrån?
  • saltabanditen
    trädis skrev 2010-04-24 22:25:04 följande:
    jag kanske tycker fel. jag är inte särskilt kyrklig av mig. däremot ser jag inget fel i att man låter sin pappa föra in en till altaret. det behöver inte ligga förlegad kvinnosyn bakom en sån ceremoni, det kan bara vara så att paret tycker det är fint.
    Det låter ungefär lika trovärdigt som att man har svastikan för att det är en "fin symbol".
    För de som verkligen inte har koll är det den urspungliga benämningen på nazikorset.
    Om det vore ok att använda det för att det "är fint" lika ok är det med brudöverlämning.
    Och för de som verkligen har noll koll är brudöverlämningen symbolen för kvinnoförtryck.

    Har man så pass lite koll på historien och traditioner som blivande statsöverhuvud så borde man skämmas faktiskt. Rejält och länge.
  • saltabanditen
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-04-25 11:54:35 följande:
    ser många paraleller med kvinnoförtryck som är helt ogrundade utan bara kommer ifrån någons personliga tolkningar, man kanske ska låta folk göra som dom vill (till en viss grad)
    Det handlar inte på något sätt om personliga tolkningar utan om det patriakaliska samhället som har haft en djup tradition i Sverige. Något du hade varit medveten om du haft viss historisk kunskap.
  • saltabanditen
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-04-25 13:29:33 följande:
    skratt.
    Jag träffade alltså rätt, men det är ju å andra sidan oerhört uppenbart. {#lang_emotions_wink}
  • saltabanditen
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-04-25 14:23:47 följande:
    näe jag skrattade mest för att det är roligt med anonyma troll, ännu värre feministtroll som förmodligen är man och utger sig för att vara kvinna, patetiskt :)
    Eh?
    Hur mår du?

    Vart ser du trollen, anonyma och hur avgör du genus?
    Du uppträder nu på ett sådant sätt som lätt kan uppfattas som psykotiskt.

    Vill du bli tagen på allvar så bör du tillföra diskussionen något i sakfrågan isf att kasta omkring dig påståenden gripna ur luften.
  • saltabanditen

    Ulf Harrys Farsa:

    Du är inte bara helt fel ute du uppvisar även en tekniskt okunskap som får dig att framstå i en otroligt dålig dager.

    Kort om IP så har i princip alla privatpersoner i Sverige dynamiska IP vilket innebär att de byts ut med olika mellanrum.
    Min arbetsplats med flera tusen medarbetare har däremot statiskt IP, det ändras inte och yttermera så delar vi på ett fåtal IP.

    Chansen att det är flera som loggar in med samma IP är därför stor, både via arbetsplatsen och via min ISP.
    Att du antyder att jag har fler inlogg är något som hör hemma på skolgården i mellanstadiet, dessutom är den helt felaktig.

    Däremot har du rätt i att jag inte fyllt i någon presentation om mig själv. Inte för att du har med det att göra, men jag tycker sådant är pisstrist. Jag är här för att diskutera inte sälja mig själv. Presenterat mig har jag gjort i de trådarna jag medverkar i och det räcker gott. Vem vet en vacker dag kanske jag pillar dit ett foto, men det blir när jag behagar inte för att du vill.

    Av någon anledning verkar du ha ett horn till mig eller någon du tror är jag, varför har jag ingen aning om. Men det är sjystas mot TS och alla andra att du tar det med mig på lämpligt sätt istället för att kidnappa trådar med personliga vendettor.

    Härmed avslutar jag diskussionen med dig av rent privat karaktär. Om du vill fortsätta får du ta det via messen eller starta en egen tråd som handlar om vad du tror och inbillar dig.

  • saltabanditen
    Miss Obsessive skrev 2010-04-25 18:08:27 följande:
    Jag förstår inte problemet? Om Victoria vill att hennes pappa lämnar över det och det betyder något för henne, varför ska någon lägga sig i och ha åsikter om det? Det är HENNES bröllop, inte folkets. Få människor skulle låta sig bli överkörda av andras åsikter på an av de viktigaste och största dagarna i livet, så det här är så sjukt löjligt..  
    Jag anser inte att det är hennes eget bröllop av två anledningar.
    1. Vi skattebetalare finansierar detta.
    2. Hon gifter sig i sitt ämbete, symbol för Sverige.
    Därför är det fullt rimligt att hon inte själv kan styra bröllopet utan även här ta hänsyn till den Svenska traditionen.

    Om hon vill ha ett eget bröllop att styra över får hon abdikera och betala för det ur egen ficka.
  • saltabanditen
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-04-29 17:41:50 följande:
    Jag gifte mig i kyrkan om min svärfar lämnade sin dotter till mig, gick kanon... så ATT det MÅSTE vara på ett viss sätt är skitsnack.
    Har jag missat något eller är det du som är kronprinsessan?
    Vad gemene man gör eller föredrar är totalt egalt. Inser du inte skillnaden mellan dig och ett statsöverhuvud behöver du nog gå om en kurs i samhällskunskap eller två.
Svar på tråden Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?