Inlägg från: Lady Dahmer |Visa alla inlägg
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-04-29 18:41:32 följande:
    jag kan ju aldrig bestämma eg, men vill inte å tänker inte köpa dockor om jag får en son. jag tycker det e fint på killar som är lite äldre om dem kanske har något tufft med lite rosa på det stör mig inte, men just leksakerna gör. jag lekte sj med bilar som mkt mkt liten, men de va ju syskonens gamla. sen var det bara barbie som gällde.
    TS -- har du någonsin funderat över lekens funktion?

    lek är inte bara tidsfördriv, utan det är den viktigaste delen i barnets utveckling.

    Det är i leken de utvecklas, lär sig, stimuleras osv. I leken så förbereds de för vuxenlivet. De övar sin motorik, sin sociala förmåga och andra viktiga delar av hjärnans utveckling.

    Dockor är ett bra exempel på detta då det lär ut EMPATI. Barnen lär sig att vara vårdande, omtänksamma, ta hand om osv. Leken med dockor är otroligt givande och lärorik för både flickor och pojkar.

    Sen finns det lekar som är destruktiva. Som stimulerar våldsamhet. Tänk på det.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-04-29 18:47:13 följande:
    jag säger inte dem inte ska. men mina barn vill jag inte se leka med dockor. tycker det är en flick leksak. skulle bli skit sur om någon köpte en docka till min son..
    varför är det en flickleksak? Ska din son inte bli pappa en dag? Behöver inte han även få öva på att ta hand om?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-04-29 18:49:50 följande:
    ja men det e ju vi som kommer handla hans saker och jag skulle aldrig få för mig köpa det till honom. dockor e till flickor anser jag. finns så mkt annat pojkar kan leka med. sen att dem leker med det om de e hos en kompis som har det skulle jag inte dra det ur näven på honom, men jag skulle aldrig köpa det!
    Varför vill du begränsa ditt barn? varför inte ge honom tillgång till alla roller istället för en så han kan utvecklas till sin fulla potential?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-04-29 18:59:15 följande:
    Som sagt vill han leka med dem hos någon annan får han ju det, men köper några dockor till honom kommer inte ske. Visst kanske han ska bli pappa, men hallå inte behöver han förbereda sig inför det som liten :O Har åsikter om mkt som e flick och pojkrelaterat som inte har med just leksaker att göra som folk brukar reagera på, så antar jag har mina åsikter om detta just pga detta. Anser inte jag hindrar min son från att utvecklas om jag inte köper dockor till honom.
    det är just förberedas som liten som man behöver. Har du någonsin frågat dig själv varför kvinnor har en naturligare inställning till föräldraskap och varför kvinnor generellt är mer omvårdande och empatiska? De har fått träna sen de var barn!

    Jag tycker du ska skaffa lite mer kunskap, för du har fel om du tror att ditt synsätt inte är begränsande. läs lite på nätet- läs böcker; t.ex "ge ditt barn 100 möjlligheter istället för två" osv. Det har gjorts massvis med forskning på området.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-04-29 19:15:34 följande:
    kan säkert stämma att det är anledningen till varför vi är omvårdande, men vet pojkflickor som är mer vårdande än flcikor som bara lekt med dockor mm. Jag vet inte vad mina föräldrar tycker om detta just, men jag har skapat mig min egen åsikt om detta å så ser den ut.
    givetvis så hänger det inte bara på dockorna, utan på andra faktorer i barnets fostran.

    men jag råder dig att läsa på lite mer om genus. Jag har skrivit flera inlägg om ämnet i min blogg här: http://ladydahmer.blogg.se/category/feminism.html

    och här är ännu en skitbra sajt: http://www.jamstalldskola.se/arbeta-jamstalldhet/steg2-kompensatorisk-ped.shtml
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-04-30 11:41:33 följande:
    jaha , jo men vad har det med dockor att göra ?
    docklekar förbereder barnen inför just omhändertagande. Precis som alla andra lekar förbereder och utvecklar barnen inför vuxenlivet.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-04-30 11:44:45 följande:
    ja menar även saker som barbie, det skulle jag aldrig köpa till min son. Jag anser att det inte är en pojkleksak och att det gör dem mindre grabbiga så att säga. har försökt undvika skriva det för folk har en tendens att fastna på det då, och jag skrev detta för jag ville veta om det verkligen bara var jag som känner som jag känner med leksaker !
    barbie stimulerar rollekar som även de är viktiga. Barnet använder dockan som ett verktyg att utforska situationer och dilemman i vardagen.

    Nej jag skulle inte köpa en barbie till min son, men gärna en Ken.

    Och "mindre grabbiga"? hur menar du nu?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-04-30 12:52:36 följande:
    jag har enligt min egen uppfattning sett pojkar som lekt med dockor mm blivit pipigare och mammigare. inte lika tuffa och vågar ta för sig av världen.
    hahaha vilket jävla trams! Tror du verkligen att det hänger på dockorna om barn blir pipigare och mammigare?

    Resonerar du lika om en dotter? Vill du att din flicka ska bli grabbigare och tuffare också?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Leksaker