• Ablan

    Leksaker

    Min son leker med tåg, nallar, lego, dockor och lite allt möjligt. Varför skulle man säga nej till att en pojke skulle få ha en docka om han ville det? Det är ju fan skittaskigt.


  • Ablan
    adrift skrev 2010-05-02 11:27:43 följande:
    ja skrev ju vill han leka med dockor på dagis är det en annan sak men JAG tänker inte köpa hem sånna leksaker hem till honom... :S
    Så om din son önskar sig en docka när hanm är fem, hur ska du förklara för honom då att han inte kan få den? "Nej lilla vän, du har en penis"?
  • Ablan
    adrift skrev 2010-05-02 14:44:54 följande:
    Bedan: nej kommer inte köpa en docka.. anser inte jag är en dålig förälder för det. och varför ska folk gå till psykologen för det ? Ablan: nej inte att det e för han har penis direkt.. men visa annat som han leker med annars som han vill ha ist. som folk så fint påpekat här innan så kommer han ju påverkas av vad vi föräldrar tycker så då lär han ju ändå inte vilja ha en docka så.. men nej kommer inte köpa hem det. svarar att det får han leka med hos sina vänner, el dagis el så.  
    Varför är det fel att killar leker med dockor? Vad tror du kan hända? Vad får det för konsekvenser?
  • Ablan
    adrift skrev 2010-05-02 21:00:32 följande:
    Ablan: det är en flickleksak helt enkelt. tycker det bara är så. jag anser ju inget sker med min son bara för jag INTE låter honom leka med dem. konsekvenser enligt MIN mening som jag sett är att dem kan bli gnälliga mm. Min syn på hur jag sett pojkar som lekt med dockor, sen e de inte bara dockornas "fel" utan mkt annat med. men vill inte ha det så. Zekelina: absolut inte va bög hemma eller borta. :S har inget emot dem på det viset men vill inte min son ska bli det. alla vill väl ha barnbarn en dag ?!
    Förlåt men "konsekvenser enligt MIN mening som jag sett är att dem kan bli gnälliga mm" är den bullshiten jag någonsin har hört Blir inte tjejer gnälliga av att leka med dockor då eller? Eller är det mer ok att tjejer är gnälliga?

    Btw så kan homosexuella skaffa barn.
  • Ablan
    adrift skrev 2010-05-02 21:35:10 följande:
    ja det är mer ok men som sagt behöver ju inte bara bero pga dockorna, men tror absolut det påverkar.. ja vet dem kan ju det, men vi är skapta man och kvinna för få barn tillsammans och så tycker ja det ska vara.. MIN ÅSIKT !
    Jo, men är det då inte så att tjejer också borde bli gnälligare av dockor? Är det mer ok att tjejer är gnälliga än att killar är det?

    Att du är homofob får stå för dig, det har du rätt i.
  • Ablan

    Ts allvarligt alltså... Jag tycker att du verkar vara ganska omogen och egotrippad. Barnet du skaffar kommer inte att leva för dig, lika lite som du lever för dina päron, jag tycker väl att en förälder som är normal i huvudet vill se sina barn lyckliga och glada, jag vill att min son ska växa upp och bli lycklig, öppensinnad, vänlig, självständig och att han ska våga vara sig själv, sen om det innebär att han blir hetro, homo, trans, leker med dockor, bilar, klär sig i rosa eller blått, det skiter jag i, så länge han är lycklig. Man skaffar väl inte bar i syfte att avla fram barnbarn.

    Det låter på dig som att du tycker att dina barn ska offra sin lycka på att uppfylla din fantasi om hur livet ska se ut, det är fan inte rätt.


  • Ablan
    adrift skrev 2010-05-03 20:49:18 följande:
    innan var ja ju gammal modig :S jag vill att mitt barn ska vara lyckligast i världen och allt det bästa för han/hon och det vet jag de kommer bli och få genom att dem får den uppfostran jag ger dem. jag har inte skaffat mina barn för få barnbarn ! (menade att ja vill ju ha det, men inte skaffat barn för att få det!) jag har haft en lycklig uppväxt och är lycklig idag och jag är uppväxt som jag är.. så hmm..
    Bara för att en sak gör dig lycklig så kan du inte anta att ditt barn kommer att vilja leva på samma sätt, alla människor är unika och det bör man ju vara medveten om när man uppfostrar sina barn. Föresten så är gammalmodig och omogen två helt olika saker, de är inte motsattser till varandra.
Svar på tråden Leksaker