• Cocaro­la
    Äldre 30 Apr 13:18
    17639 visningar
    191 svar
    191
    17639

    Leksaker

    Jag vill gärna peka finger och skrika "troll" då jag har svårt att tro att en kvinna som är ung nog att vara i fertil ålder kan ha så ålderstigna åsikter. Men jag kanske har fel, det kanske finns unga människor som fortfarande uppfostras i denna anda, och som uppenbarligen har för avsikt att fortsätta uppfostra nästa generation på samma sätt? I så fall är det enbart att beklaga, att de dömer sina barn till ett beskuret liv med bara hälften av alla de möjligheter som livet har att erbjuda.

  • Cocaro­la
    Äldre 2 May 12:38
    #90
    adrift skrev 2010-05-01 17:39:50 följande:
    varför är det så svårt att tro ? vi är olika till könen, det finns olika leksaker, vi är olika på många vis och det är inget att dölja.när mina barn växer upp kommer nog världen se ut som den gör idag, samhället är inte jämställt direkt.. vrf dömer jag dem att leva ett beskuret liv ? bara för min son inte får leka med dockor hemma ??
    Det är svårt att tro därför att du är ung, och de flesta yngre (och väldigt många äldre) människor i Sverige är tillräckligt upplysta för att inse att detta är ett förlegat synsätt. Lite som om någon fortfarande skulle hävda att jorden är platt : )

    Det jag menar med ett beskuret liv är att eftersom du planerar att styra undan din son från aktiviteter som du anser vara "tjejiga" så kommer han att få tillgång till hälften så många saker som de barn vars föräldrar har en mer nutida inställning till barnuppfostran. Och då talar jag naturligtvis inte bara om leksaker.

    Inställningen att pojkar inte ska leka med dockor brukar oftast gå hand i hand med uppfattningen att pojkar inte ska gråta, att de ska vara tuffa, att det är naturligt att de slåss och bråkar, att man inte säger att de är söta, gulliga eller fina utan bara att de är starka och coola. Saker som påverkar deras känsloliv på ett negativt sätt.
    Naturligtvist kan småpojkar som inte får leka med dockor ändå bli känsliga, omvårdande vuxna män, men jag har svårt att tro att föräldrar som gör den begränsingen nöjder sig med att stoppa där.
Svar på tråden Leksaker