• Anonym
  Äldre 29 apr 10:02
  54351 visningar
  168 svar
  168
  54351

  14 åring som har sex

  Hur gammal är killen?

  Det är inte olagligt att ha sex innan man är 15, det är olagligt att ha sex med någon som är under 15.

 • Anonym
  Äldre 29 apr 10:06
  #4
  Anonym (Orolig mor) skrev 2010-04-29 10:05:06 följande:
  Dom var/är under 15 år bägge två. Han har nyss fyllt 15.
  Men då är det inte olagligt. Då är det ju bara två ungdomar som har valt att ha sex?
 • Anonym
  Äldre 29 apr 10:06
  #5

  Förstår inte varför du ska polisanmäla en stackars tonårspojke som har sex med sin flickvän? Dom tycker om varandra? Skyddar dom sig, ja då är det väl bra?

 • Anonym
  Äldre 29 apr 10:09
  #9
  Anonym (Orolig mor) skrev 2010-04-29 10:08:05 följande:
  Jag känner mig väldigt kluven. Maken tycker verkligen att vi ska polisanmäla för att markera att det är fel och att det är våldtäkt fast hon var med på det också.
  Men skojar du? Ska ni ljuga för polisen? Ingen har ju gjort något FEL?
 • Anonym
  Äldre 29 apr 10:12
  #12

  Som fd ÄKTA våldtäktsoffer blir jag väldigt förbannad över det här, hur ni ens kan tänka er att LJUGA ihop något så hemskt, som en våldtäkt?

 • Anonym
  Äldre 29 apr 10:16
  #20
  Anonym (Orolig mor) skrev 2010-04-29 10:15:52 följande:
  Jag läste i en annan tråd att om man har sex med en underårig så är räknas det som våldtäkt även om hon är med på det. Så det är inget man ljuger ihop.
  Ja om du är vuxen och har sex med en underårig!
  Här handlar det om två tonåringar som har sex, frivilligt, ge dig nu!
 • Anonym
  Äldre 29 apr 10:21
  #23

  Vad säger man igentligen. Stackars din dotter. Skulle vara kul att veta när du började utforska allt som har med sex att göra. Antar att du var över 18 och gift innan du började då?!  Ringa polisen för vad då? Att din dotter har sex med sin pojkvän och båda två vill. Dom kommer bara att skratta åt dig och din dotter kommer nog aldrig mera vilja prata med dig om hennes liv. Säg i stället att du vet att du kan prata med mig och om du vill ha sex med honom så står jag för både kondomer och p-piller.

 • Anonym
  Äldre 29 apr 10:30
  #27

  Oj vad e det för fel på er som föräldrar?

 • Anonym
  Äldre 29 apr 20:13
  #41
  Anonym (Orolig mor) skrev 2010-04-29 10:08:05 följande:
  Jag känner mig väldigt kluven. Maken tycker verkligen att vi ska polisanmäla för att markera att det är fel och att det är våldtäkt fast hon var med på det också.
  min första pojkvän hade precis fyllt 14 och jag 15 när vi hade sex..
  idag tyckte jag att det är lite äckligt o att man kan vänta likagärna.. men när man är i den åldern så är man oftast nyfiken o kåt, och så länge man skyddar sig.. man tror man är så stor också.. minns jag
 • Anonym
  Äldre 29 apr 20:20
  #44
 • Anonym
  Äldre 30 apr 11:43
  #88

  Jag tycker mest att det är väldigt obehagligt att du vill vara engagerad i din dotters sexliv!

 • Anonym
  Äldre 30 apr 14:21
  JosieJosie skrev 2010-04-30 14:07:07 följande:
  Resonerar du på samma sätt om någon köper ut åt ditt minderåriga barn. Ditt barn ville ju dricka så vem är du att döma då eller? Jag bara undrar eftersom du går så hårt åt TS. Och när är det inte ok?
  Det var väl ändå en dum fråga?
 • Anonym
  Äldre 30 apr 14:23
  Isanje skrev 2010-04-30 14:21:05 följande:
  Varför? För att man brister i omdömet när man dricker alkohol. Riskerna är oändligt mycket större att man gör något fel. Man får för det första inte dricka om man inte är 18 år. Det är olagligt att köpa ut till minderåriga. Denna killen har precis fyllt 15 och det låter som att ts dotter är lika gammal - några månader,så det är bara löjligt. Medan det skiljer 4 år för en 14 åring innan han eller hon får gå ut på krogen,6 år till han eller hon kan köpa på systemet. Sex och alkohol är INTE samma sak. Riskerna är fan så mycket större om min son eller dotter dricker än om de har skyddat sex. Svårt att räkna ut?
 • Anonym
  Äldre 30 apr 19:07

  Men så elakt att polisanmäla din dotters pojkvän.
  Usch om min mamma hade gjort de mot mej.

  Tror du hon kommer börja prata med dej mer då?
  Bland de dummaste jag hört på länge.
  Sålänge hon va med på det vad är problemet?
  Varför ska HAN polisanmälas?

  Nej prata med din dotter som en vuxen människa utan att anmäla hit å dit, hämta broschyrer om könssjukdommar, risken att bli gravid etc, berätta att du självklart hjälper henne att köpa skydd ifall hon inte skulle våga själv.

 • Anonym
  Äldre 30 apr 19:08
  JosieJosie skrev 2010-04-30 19:00:12 följande:
  Ja, faktiskt. Jag håller inte med. Bara för att skadan inte syns på samma sätt innebär det inte att riskerna är mindre eller större. Det finns t ex forskning som påvisar att tidig sexualdebut (före 15-års ålder) gör att många mognar fortare. Men frågan är om det alltid är possitivt. Det finns också foskning som påvisar att främst flickor INTE mår bra av tidig sexualdebut. "-De kände sig sårbara och utnyttjade som tonåringar och sökte kärlek och bekräftelse genom sexualiteten, vilket de inte fick, enligt Chris Magnusson vid Sthlm: s universitet." Så ja, det är lite märkligt om du på alldeles egen hand räknat ut att det är mycket mindre risk med tidig sexualdebut än alkohol då forskare inte ens lyckast fastställa exakt vilka risker tidig sexualdebut innebär. Här refereras till flera av de rapporter som finns att tillgå. jakobyalgin.wordpress.com/2007/04/22/forskare.../ Frågan ÄR nog aningens mer komlex än va du tror. Finns massor av intressant att läsa. Jag har full förståelse för att TS är orolig, speciellt om hon inte tror hennes 14-åring är mogen att hantera en sexuell relation.
  Riskerna med alkohol går ej att jämföra med sex.
 • Anonym
  Äldre 30 apr 20:03
  Familjen Valjus skrev 2010-04-30 19:38:34 följande:
  Vilken tidsålder lever du i? 14 år debuterar väl de flesta i sex, redan när jag var 12 började tjejerna i min klass ligga runt med killarna, det var på 90 talet. Jag själv väntade till 16 för jag ville det skulle vara speciellt.Tycker det är löjligt om du funderar på polisnmälan, vad har du med hennes sexliv att göra?
  Men kom inte o säg att det är det vanligaste att tjejer i 12 års åldern ligger runt??
  Det var inte många i min klass vid 14 års ålder som hade haft sex (iaf inte penetrering)
 • Anonym
  Äldre 30 apr 20:08

  Jag hade visserligen inte sex förns jag var 15,5 men mina föräldrar poängterade bara hur viktigt de va med skydd. Pappa ansåg att mamma skulle se till att jag skaffade p-piller så ifrågasatte han bara några gånger om vi använde kondom.

  Jag skulle bara se till att dom skyddade sig och vara på det klara med att BÅDA vill ha sex och inte bara den ena.

 • Anonym
  Äldre 30 apr 21:16

  Om jag vore du så skulle jag ABSOLUT INTE anmäla killen du förstör hans FRAMTID om det står i hans polisregister att han har VÅLDTAGIT, din dotter är ju med på det FRIVILLIG och jag tror knappast att hennes framtid förstörs för att dom har sex. Köp KONDOMER och hjälp henne att skffa P-PILLER för att inte få könssjukdomar eller att bli gravid.

 • Anonym
  Äldre 30 apr 22:10

  Har bara läst TS men förstår faktiskt inte problemet.
  Så länge ni kan ha en öppen relation och hon känner att hon kan lita på dig så kan du säkert hjälpa till och vara ett stöd och ge råd och få henne att förstå hur viktigt det är med skydd och preventivmedel.

  Att anmäla honom är bland det dummaste jag hört! Dom är ju två om saken sen är ålder många ggr bara en siffra. Hade varit en annan sak om det varit en kille som tvingat henne till sex, men detta är hennes pojkvän!

  Om ni har haft en bra relation och kunnat prata om allt så kan jag garantera att ALLT kommer att förändras om du skulle polisanmäla hennes pojkvän och det kommer inte att förändras till det bättre!

 • Anonym
  Äldre 2 maj 00:11

  Tycker det är fel att anmäla, läget är som det är även om jag också tycker dte är alldeles för tidigt så är det ju nåt dom renad provat och har man provat så vet ju alla att det är ju inget man vill vara utan!!?

  Upplys henne väl bara om sjukdomar, graviditet och om skydd....anmäla? Nej...

Svar på tråden 14 åring som har sex
Logga in
Bli medlem