• Isanje

    14 åring som har sex

    Istället för att ringa polisen,hur vore det om du och din dotter diskuterade preventivmedel?

    Om min son hade haft sex med sin flickvän som 14åring och sen fyllt 15 och blivit polisanmäld för detså hade jag blvit totalt jävla vansinnig kan jag tala om. Tänk om det var er dotter som fyllt 15 före killen och blivit polisanmäld,hur hade du reagerat då TS?

  • Isanje
    Jag kom inte på något bättre skrev 2010-04-29 20:43:14 följande:
     Först av allt så måste jag säga, låt bli hennes sexliv, och anmäl absolut inte killen, eller jo, om han är typ 30, men annars inte. Jag kan förstå er, att ni itne vill att hon ska ha det, och att hon är ung, men det är väl bättre nu, än att hon förlorade den när hon var 11-12 som många av mina vänner gjorde? Måste nu fråga, hur gammal är killen i fråga, för ifall han är under 15 så är det ju inte olagligt.
    Han har fyllt 15.
  • Isanje

    Och det är egentligen rätt sjukt att man kan dömas för våldtäkt om båda har varit med på det. Borde dömmas för något annat egentligen. Även åtalspunkten borde inte ens vara våldtäkt.

  • Isanje
    Anonym (Orolig mor) skrev 2010-04-29 10:02:07 följande:
     Nu har vi iallafall fått reda på detta och blev väldigt besviken att hon inte brydde sig om vad vi tycker. Har funderingar om att polisanmäla honom. Vad tycker ni?  
    Så som straff för att hon inte lyssnar på er så ska ni anmäla killen? TS jag vill gärna höra hur du tänkte här?
  • Isanje
    Lilla Morran skrev 2010-04-30 11:27:08 följande:
    Tycker att du låter som en klok förälder. Jag skulle inte heller vilja att min 14-åring hade sex, jag hade det själv så pass tidigt och även om kroppen rent fysiskt är redo för det, så är man inte redo känslomässigt så tidigt. Särskilt i tonåren sprutar ju hormonerna åt alla håll och sex får ju knappast hormonerna att lugna ner sig... Nej, jag säger som någon tidigare - prata om den känslomässiga biten som sex för med sig. Kanske kan ni inte få henne att tänka om, men ge henne i alla fall den kunskap som ni vuxna har ang. känslor ifråga om sex...
    Tycker du att det är klokt att anmäla denne killen också?
  • Isanje
    rednose skrev 2010-04-30 12:54:10 följande:
    Är det ett påhopp? Jag undrar vad det är för förälder som anmäler killen för att deras dotter inte lyssnar på vad de säger. Jag undrar också vad det är för kvinna,medmänniska  som vill anmäla en 15 åring för våldtäkt när det är på lika villkor.
  • Isanje
    JosieJosie skrev 2010-04-30 14:07:07 följande:
    Resonerar du på samma sätt om någon köper ut åt ditt minderåriga barn. Ditt barn ville ju dricka så vem är du att döma då eller? Jag bara undrar eftersom du går så hårt åt TS. Och när är det inte ok?
    Du menar alltså att sex och alkohol är samma sak nu?

    Ja jag tycker att det är urbota korkat att fundera på att anmäla sin dotters pojkvän som är nyligen fyllda 15 för våldtäkt ja.
  • Isanje
    Anonym (Orolig mor) skrev 2010-04-29 10:05:06 följande:
    Dom var/är under 15 år bägge två. Han har nyss fyllt 15.
  • Isanje
    JosieJosie skrev 2010-04-30 14:15:34 följande:
    Så då är ditt svar med andra ord nej, du tycker inet det är samma sak om någon köper ut alkohol till ditt barn, även om båda "är med på det". Frågan är då varför? Litar du inet på ditt barns omdöme? Men då det gäller sex så gör du det? Eller? och fortfarande undrar jag efters om du verkar tycka detta är en så enkel fråga, när är det inte ok enligt dig? När det är en viss ålderskilnad? När de är 10 år? 12? 13? Eller är det just 14? För att dte är så nära till "laglig" ålder? Jag bara undrar hur man resonerar när man som sagt verkar anse att detta är en enkel fråga och TS är dum som inte verkar se hur lätt det är.
    Varför? För att man brister i omdömet när man dricker alkohol. Riskerna är oändligt mycket större att man gör något fel. Man får för det första inte dricka om man inte är 18 år. Det är olagligt att köpa ut till minderåriga. Denna killen har precis fyllt 15 och det låter som att ts dotter är lika gammal - några månader,så det är bara löjligt. Medan det skiljer 4 år för en 14 åring innan han eller hon får gå ut på krogen,6 år till han eller hon kan köpa på systemet. Sex och alkohol är INTE samma sak. Riskerna är fan så mycket större om min son eller dotter dricker än om de har skyddat sex. Svårt att räkna ut?
  • Isanje
    JosieJosie skrev 2010-04-30 18:35:36 följande:
    Sex för någon som inte är mogen nog att ha det kan bevisligen vara skadligt. Precis som alkoholkonsumtion för någon som inte är mogen att hanetra det. Jag gillar att dricka ett glas vin ibland. Jag gillar också att ha sex. Det innebär inte att jag borde elle rens gjorde det när jag var 14.
    Alla är ju inte som du eller hur?
  • Isanje
    JosieJosie skrev 2010-04-30 18:43:25 följande:
    Nej precis! Och det är därför jag vill påtala att det inte är en så lätt fråga som bl a du försöker få det till. Att alla 14-åringar ska ha sina föräldrars stöd i att ha sex. För jag tror inte alls att alla 14-åringar är mogna för att hantera sex som visst kan vara en possitiv sak men dessutom kan bli fruktansvärt negativt. Och det har mycket med mognad att göra, inte bara självkänsla.
    Jag har inte sagt att de inte behöver ha stöttning i sitt sexliv,för det behöver man. Stöttning och hjälp och råd. Hjälp och råd ang preventivmedel. De ska även veta att de ska inte ha sex eller känna sig tvingade till att ha de. Men att gå och anmäla killen,hell no! Men vill ungdomar ha sex,så kommer de ha sex.
  • Isanje
    JosieJosie skrev 2010-04-30 19:00:12 följande:
    Ja, faktiskt. Jag håller inte med. Bara för att skadan inte syns på samma sätt innebär det inte att riskerna är mindre eller större. Det finns t ex forskning som påvisar att tidig sexualdebut (före 15-års ålder) gör att många mognar fortare. Men frågan är om det alltid är possitivt. Det finns också foskning som påvisar att främst flickor INTE mår bra av tidig sexualdebut. "-De kände sig sårbara och utnyttjade som tonåringar och sökte kärlek och bekräftelse genom sexualiteten, vilket de inte fick, enligt Chris Magnusson vid Sthlm: s universitet." Så ja, det är lite märkligt om du på alldeles egen hand räknat ut att det är mycket mindre risk med tidig sexualdebut än alkohol då forskare inte ens lyckast fastställa exakt vilka risker tidig sexualdebut innebär. Här refereras till flera av de rapporter som finns att tillgå. jakobyalgin.wordpress.com/2007/04/22/forskare.../ Frågan ÄR nog aningens mer komlex än va du tror. Finns massor av intressant att läsa. Jag har full förståelse för att TS är orolig, speciellt om hon inte tror hennes 14-åring är mogen att hantera en sexuell relation.
    Men om hon tror att hennes dotter inte är mogen nog för sex så får hon ju PRATA med henne. Vad mer ska man göra? Man kan inte göra mer än prata,prata,prata vill dottern ändå ha sex så kommer hon ha det oavsätt vad mamman säger. Det TS kan göra är PRATA och hjälpa henne med skydd så hon slipper bli gravid iaf.

    Alkohol kan man göra fan så mkt mer. Skita i att köpa ut,se till att inga andra föräldrar bjuder dottern på sprit osv. Den som köper ut alkohol till minderåriga bryter mot lagen och riskerar mycket med än vad sex gör.

    Våld,våldtäkter,fylleköra på moppen,you name it. Alkoholförgiftning osv.
  • Isanje
    Killarnas morsa skrev 2010-04-30 20:57:12 följande:
    TS, jag vill passa på att lyfta frågan "från andra sidan". Min äldste son har nyss fyllt 15 år och träffat en tjej som inte fyllt 15 än. Hennes föräldrar säger nej till sex, de vill inte att ungdomarna ska sova tillsammans trots att de bor 7 mil ifrån varann med urusla kommunikationer. Vi tycker att det är bättre att prata med dem och vi kommer inte att kunna stoppa dem, oavsett. Jag undrar vart den rådgivande delen i föräldraskapet tagit vägen? Är det vårt ansvar att bara godkänna alt ge förbud? I vårt fall är det föräldrar som bara säger Nej! utan att diskutera det med ungdomarna. Vi har pratat med sonen om detta mycket och vet precis hur han ser på det. Han är dökär i tjejen i fråga och vill verkligen henne väl! Han är glad att han väntat och att det sannolikt kommer att bli aktuellt med flickvännen snart. Han har många kloka funderingar kring sex, ev sjukdomar, graviditeter och annat. Om man bryr sig om att prata med båda parter i förhållandet så förstår man hur det är. De är upp över öronen kära! Det konstigaste i vårt fall är, trots att tjejens föräldrar säger absolut nej till att sova hos varann så får vi både hämta henne och köra hem henne. 28 mil per dag!! Om det är så viktigt för dem så borde väl de se till att hon kommer hem?
    Haha silka föräldrar tjejen har. Vad är det som säger att man inte kan ha sex på dagen
  • Isanje
    rednose skrev 2010-05-01 00:03:27 följande:
    Nej det är svårt att få könssjukdomar av alkohol tex...
    Ja den risken finns ju alltid. Därför är det viktigt att prata om preventivmedel.
  • Isanje
    rednose skrev 2010-05-01 00:05:09 följande:
    Det finns inget som säger att man är redo bara för att man väntar,eller ens att debuten blir bra.

    Herregud det verkar ju som TS dotter haft en lyckad debut iaf,det är då inte alla som haft det.
Svar på tråden 14 åring som har sex