• Lady Dahmer

    14 åring som har sex

    jag förstår inte varför det skulle vara fel att två jämngamla har sex? varför är det fel?

    Så länge de vet hur man skyddar sig menar jag. Visst fan är det väl idealiskt om de väntar tills de är vuxna, men va fan - vi är sexuella från dagen vi föds och utforskar vår sexualitet från dagen vi hittar våra genitalier.

    Gläds åt dem istället. Lär era ungar att man har sex för att man VILL. (inte för att den andre vill eller för att alla andra gör det) och utan en massa panikmoral och fördömelser. Ge era ungar en bra grundsjälvkänsla för att garantera att de inte gör nåt mot sin vilja och lär dem att de har rätt att säga nej.

    En massa förbud skapar klyftor. TS - du säger att ni kan prata om allt. Om du reagerar som du gör samt hotar med (och genomför) en anmälan så kommer du förstöra allt. Din dotter kommer lära sig att dölja och ljuga. För sex kommer hon inte sluta ha.

    Sen är det helt vansinnigt att man ens överväger att förstöra pojkens liv.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Taryn skrev 2010-04-29 22:46:42 följande:
    Ska ni anmala for att fa stopp pa sexet? Men da kan de ju motanmala din dotter som har sex med deras mindreariga son? Det komme rinte leda nanstans anda. En undersokning startas som tar valdigt lang tid, tills dess ha rhon hunnit fylla 15 och den laggs ner och din dotter kommer for evigt vara bitter mot dig.Det ar ganska normalt att man borjar ha sex i den aldern, det hade jag, flera av mina jamnariga kompisar ocksa, tror allas foraldrar visste omde t, kanske inte fortjusta men de sa bara, hoppas ni har bra skydd, mina forsldrar foreslog kondom och p-piller. Sag du inte den 14 ariga tjejen har pa FL som just sa att hon ar gravid?Se till att hon far p-piller, men det har hon sakert fatt av  ungdomsmottagningen redan.
    och de kommer inte sluta ha sex. Hon kommer bara börja ljuga om det.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    allakantralla skrev 2010-04-30 09:43:12 följande:
    Vad bra det låter! Själv har  jag dragit på det, tills nu, så nu MÅSTE jag ha ett snack. Min plan var från början att "låta det bli en naturlig del av våra samtal", men jag gjorde visst annat istället... Får försöka nu, när hon redan är 14. Några tips på vägen till en osäker förälder?
    jag vill bara påpeka att sexsnack inte ska vara en engångsföreteelse utan en pågående dialog hela barnets uppväxt.

    Din dotter vet nog det mesta redan, men risken är ju att hon missat en massa grundläggande (som skydd, risker osv)

    själv så snackar jag redan nu om hur kroppen funkar osv med min tvååring. Hon drar och pillar i snippan för glatta livet och det bekräftar jag. (att det är mysigt och att hon har en fantastisk snippa osv)

    Sex har ju inte kommit på tals annat än när man sett nåt par på tv som vänslats lite. (då undrar ju ungen vad som händer och då kan man svara. Inte svårt alls!) men runt treårsåldern brukar ju funderingarna komma och då är det bra om man är rak och ärlig och lägger undan all skam och moral.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Waldo skrev 2010-04-30 09:59:58 följande:
    nu har jag bara haft mens en gång mellan Ninjans födsel och nuvarande graviditet, MEN - jag bytte binda (och menskopp) framför henne. Hon var nyfiken och tittade stort.

    Kusinen hennes som även han är två bast är alltid med sin mamma i badrummet och hjälper till och med mamma att hämta bindor (eller mammas blöjor som han kallar det).

    De är för unga nu för att verkligen fatta vad det är, men det kommer ju vara något naturligt i deras uppväxt: mamma/kvinnor blöder varje månad och det kallas för mens. Sen kommer samtalen komma naturligt när ungarna vill veta mer.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    JosieJosie skrev 2010-04-30 13:49:54 följande:
    När är ett barn för ungt för att ha sex? Jag bara undrar utifrån hur vissa resonerar här. Personligen anser jag inte ens att 15-åringar ska ha sex ens men nu "får" dom ju det. Men va fasen, om en förälder inte ska bry sig när en 14-åring har aktivt sexliv, när ska dom då bry sig?"Sex är kul" skrev nån. Jävligt osmakligt i sammanhanget tycker jag.
    trams.

    Ska vi börja bråka med ungarna på dagis när de "leker doktor" också? 
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    JosieJosie skrev 2010-04-30 14:07:07 följande:
    Resonerar du på samma sätt om någon köper ut åt ditt minderåriga barn. Ditt barn ville ju dricka så vem är du att döma då eller? Jag bara undrar eftersom du går så hårt åt TS. Och när är det inte ok?
    det förutsätter att en vuxen blandar sig in i min dotters ungdomsliv för att det ska bli tal om att köpa ut. Jag skulle blir skogstokig om en vuxen man blandade sig in i hennes sexliv också. DÅ kan vi snacka om polisanmälningar och ilska.

    Skulle hon dock - som alla andra normala fjortonåringar - blir bjuden på sprit av en jämnårig som snott ur morsans skåp så skulle jag inte börja vråla om polisanmälningar eller ens bråka med min dotter.

    Givetvis är det ideala att de väntar, precis som med sex, tills de är vuxna - men det gör de inte. Och hot, skam, skuld, bråk leder inte till att ett beteende slutar. Det leder till att det ljugs om. Jag vill kunna ha en öppen kommunikation med mitt barn.

    Nej, fostra ungarna med självkänsla och ansvarskänsla så ska ni se att det ordnar sig - även när de gör sånt du inte vill.

    hela den här diskussionen handlar om sexualmoral. Flickor får inte vara kåta. De som är det är horor. Flickor ska hållas rena. osv. Jävla trams!
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    JosieJosie skrev 2010-04-30 18:32:22 följande:
    Ja...trams var det. Ditt inlägg. 14-åringar generellt är inte alls vad du beskriver det som. Även 14-åringar är individer vettu. Och det är du som gör det till en genusfråga. Vem här har påstått att det skulle vara mer ok för killar än tjejer att ha sex hur unga de än är?
    samhället dikterar vad som är ok för flickor resp. pojkar.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    JosieJosie skrev 2010-04-30 18:33:02 följande:
    Que? Vad har leka doktor att göra med sex?
    eh. det ÄR sex. På barnets nivå. "leka doktor"? Ok - låt mig vara tydlig; Leka sex. Pussas och ta på varandra. Kramas och undersöka varandras könsorgan. Sånt som små barn gör.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    JosieJosie skrev 2010-04-30 19:00:12 följande:
    Ja, faktiskt. Jag håller inte med. Bara för att skadan inte syns på samma sätt innebär det inte att riskerna är mindre eller större. Det finns t ex forskning som påvisar att tidig sexualdebut (före 15-års ålder) gör att många mognar fortare. Men frågan är om det alltid är possitivt. Det finns också foskning som påvisar att främst flickor INTE mår bra av tidig sexualdebut."-De kände sig sårbara och utnyttjade som tonåringar och sökte kärlek och bekräftelse genom sexualiteten, vilket de inte fick, enligt Chris Magnusson vid Sthlm: s universitet."Så ja, det är lite märkligt om du på alldeles egen hand räknat ut att det är mycket mindre risk med tidig sexualdebut än alkohol då forskare inte ens lyckast fastställa exakt vilka risker tidig sexualdebut innebär.Här refereras till flera av de rapporter som finns att tillgå. jakobyalgin.wordpress.com/2007/04/22/forskare.../Frågan ÄR nog aningens mer komlex än va du tror. Finns massor av intressant att läsa.Jag har full förståelse för att TS är orolig, speciellt om hon inte tror hennes 14-åring är mogen att hantera en sexuell relation.
    problemet här är ju inte sexdebuten i sig utan samhällets förväntningar och brist på självkänsla. Än en gång; sexualmoral som påverkar flickorna negativt.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden 14 åring som har sex