• Anonym (Oroli­g mor)
    Äldre 29 Apr 10:02
    59682 visningar
    168 svar
    168
    59682

    14 åring som har sex

    Jag har en 14 årig tjej som har sex med sin pojkvän.
     
    Har pratat med henne om detta för länge sen om vad vi tycker som föräldrar och att det faktiskt är olagligt.
    Hon var då helt inne på vår linje och förstod hur vi tänkte. Sa även till henne att när det är dags så får hon gärna prata med mig . Vi kan prata om allt hon och jag och jag brukar inte brusa upp och bli arg om det är något negativt.

    Nu har vi iallafall fått reda på detta och blev väldigt besviken att hon inte brydde sig om vad vi tycker.

    Har funderingar om att polisanmäla honom.


    Vad tycker ni?


     

  • Svar på tråden 14 åring som har sex
  • Reglem­entet
    Äldre 30 Apr 10:06
    #81

    Ha, mammas blöjor. Det kläckte min man ur sig när dottern tog bindorna och skulle undersöka. Så nu är det mammas blöjor, som dottern hjälpsamt vill ge mig, även när jag inte har mens.

  • Äldre 30 Apr 10:18
    #82
    rednose skrev 2010-04-29 22:20:48 följande:
    exakt, vad är din poäng? 
    Du menra att folk hoppar på ts.. Och menar att det inte kan vara så svårt att förstå. Och jag kan inte förstå reaktionen att polisanmäla pojkvännen. Och det är de som folk har reagerat mot, inte hoppat på ts.
  • Diorlo­ver
    Äldre 30 Apr 11:17
    #83

    14 år och ha sex, ja det är väl vanligaste debut åldern för tjejer. killar tidigare? om jag minns rätt. det viktiga är en öppen dialog om sex och allt omkring och att hon känenr sig trygg att komma till dig om något skulle vara fel. har hon haft oskyddat sex skulle jag rekommendera en tripp till gynekologen/ ungdoms mottagningen eller va det heter. preventivmedel både för henne och killen. vet hennes pojkväns föräldrar om att de har sex?

    många ungdomar tror tyvärr livet är en porrfilm har jag märkt och många tjejer gör sånt de egentlgien inte vill. handlar mest om killens njutning.. sånt måste man med snacka om..

    jag hade ett jätte bra förhållande med min mamma när det gällde sex. vi kunde prata om alt hon prata mkt om kvinnans könsorgan med och om orgamser osv. det va inget vi fick lära oss i skolan där handla det mest om killen. vilket år så tröttsamt att höra.

  • Isanje
    Äldre 30 Apr 11:20
    #84
    Anonym (Orolig mor) skrev 2010-04-29 10:02:07 följande:
     Nu har vi iallafall fått reda på detta och blev väldigt besviken att hon inte brydde sig om vad vi tycker. Har funderingar om att polisanmäla honom. Vad tycker ni?  
    Så som straff för att hon inte lyssnar på er så ska ni anmäla killen? TS jag vill gärna höra hur du tänkte här?
  • Äldre 30 Apr 11:27
    #85

    Tycker att du låter som en klok förälder. Jag skulle inte heller vilja att min 14-åring hade sex, jag hade det själv så pass tidigt och även om kroppen rent fysiskt är redo för det, så är man inte redo känslomässigt så tidigt. Särskilt i tonåren sprutar ju hormonerna åt alla håll och sex får ju knappast hormonerna att lugna ner sig...

    Nej, jag säger som någon tidigare - prata om den känslomässiga biten som sex för med sig. Kanske kan ni inte få henne att tänka om, men ge henne i alla fall den kunskap som ni vuxna har ang. känslor ifråga om sex...

  • Isanje
    Äldre 30 Apr 11:28
    #86
    Lilla Morran skrev 2010-04-30 11:27:08 följande:
    Tycker att du låter som en klok förälder. Jag skulle inte heller vilja att min 14-åring hade sex, jag hade det själv så pass tidigt och även om kroppen rent fysiskt är redo för det, så är man inte redo känslomässigt så tidigt. Särskilt i tonåren sprutar ju hormonerna åt alla håll och sex får ju knappast hormonerna att lugna ner sig... Nej, jag säger som någon tidigare - prata om den känslomässiga biten som sex för med sig. Kanske kan ni inte få henne att tänka om, men ge henne i alla fall den kunskap som ni vuxna har ang. känslor ifråga om sex...
    Tycker du att det är klokt att anmäla denne killen också?
  • Diorlo­ver
    Äldre 30 Apr 11:28
    #87

    ju mer ni tvingar henne ifrån sexet ju mer har hon bakom ryggen på er. brukar vara så. sex är naturligt och i den ålder testar man och experimenterar.

  • Anonym
    Äldre 30 Apr 11:43
    #88

    Jag tycker mest att det är väldigt obehagligt att du vill vara engagerad i din dotters sexliv!

  • rednos­e
    Äldre 30 Apr 12:54
    #89
    Hannah76 skrev 2010-04-30 10:18:17 följande:
    Du menra att folk hoppar på ts.. Och menar att det inte kan vara så svårt att förstå. Och jag kan inte förstå reaktionen att polisanmäla pojkvännen. Och det är de som folk har reagerat mot, inte hoppat på ts.
    säger man saker som: vad är du för förälder" mm så är det visst det påhopp.
    Folk på FL är så jäkla kvicka att döma utan att tänka sig in i en situation.
  • tretti­oplus
    Äldre 30 Apr 13:11
    #90

    Om hon vill ha sex med sin pojkvän så är det upp till henne.
    Det är inte så att det är skadligt på något sätt om man skyddar sig och alla parterna är överrens,
    Sex är kul.

Svar på tråden 14 åring som har sex