Forum Regnbågsfamilj - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • NY väntar barn men är inte gravid tråd

  Fre 7 maj 2010 10:09 Läst 2539 gånger Totalt 19 svar
  Sarah8­5
  Visa endast
  Fre 7 maj 2010 10:09

  Hej alla

  Det har funnits en alldeles utmärkt tråd här där blivande mammor som inte är gravida pratat och diskuterat med varandra. Men ursprungsgänget har fått sina bebisar och tråden är tydligen död.

  Så då testar jag på och dra igång en ny tråd, för oss som alltså väntar barn, men inte är gravida. En tråd där vi vars flickvänner/fruar är gravida och gör grovjobbet, kan snacka av oss lite om hur det är att vänta barn, men inte bära barnet. 

  Här kan vi prata av oss om hur man kan stötta sin flickvän/fru bäst. Hur kändes det när första sparken kändes på magen? Vad ska man köpa nu då? och allt annat man kan tänkas fundera på som blivande mamma.

  Några fler som väntar regnbågsbebis där ute?

 • Tegan1­23
  Visa endast
  Sön 9 maj 2010 22:10 #1

  Bra initiativ, jag ska bli mamma i slutet på oktober ifall knodden är punktlig {#lang_emotions_smile}

 • Sarah8­5
  Visa endast
  Mån 10 maj 2010 08:33 #2
  Tegan123 skrev 2010-05-09 22:10:11 följande:
  Bra initiativ, jag ska bli mamma i slutet på oktober ifall knodden är punktlig
  Grattis, vad kul.  Jag hoppas vår knodd med är punktlig. jag har tagit semester runt BF så jag kan vara hemma längre än de tio dagarna man får. Hade varit underbart och få flera veckor hemma med sambon och bebisen.
 • MalinO­o
  Visa endast
  Ons 12 maj 2010 14:40 #3

  Hej! Bra initiativ, ja! Vi väntar en liten knodd i december. Tanken var att jag skulle vara gravid först, men efter 2 inseminationer och 2 operationer så fick jag vila livmodern och tjejen tog över. På första försöket blev det plus! Underbart! Tidigt än... men ändå! :)

 • Sarah8­5
  Visa endast
  Ons 12 maj 2010 17:32 #4
  MalinOo skrev 2010-05-12 14:40:23 följande:
  Hej! Bra initiativ, ja! Vi väntar en liten knodd i december. Tanken var att jag skulle vara gravid först, men efter 2 inseminationer och 2 operationer så fick jag vila livmodern och tjejen tog över. På första försöket blev det plus! Underbart! Tidigt än... men ändå! :)
  Grattis, vad roligt. Då hr ni precis börjat fatta att ni ska ha en liten
 • Tegan1­23
  Visa endast
  Ons 12 maj 2010 18:47 #5

  Tänkte också försöka vara ledig lite mer än de 10 dagarna. Har jag inte räknat fel så har jag en liten semestervecka sparad, kommer ju inte vara så sugen på att jobba efter barnet har kommit...

 • Sarah8­5
  Visa endast
  Ons 12 maj 2010 19:19 #6

  ja man vill ju vara hemma så mkt det går. Vill ju inte få hem sin lilla bebis o sen spinga tbx till jobbet på en gång. Vill vara hemma med älsklingen (Hilli är på FL) och barnet och få lite rutin i vardagen och få familjemysa lite.

  Någon mer som känt sparkar utanpå magen? Det är full rulle i Hillis mage

 • Fre 14 maj 2010 11:02 #7

  Jag har känt sparkar!Fantastiskt! Jag vet ju dessutom hur det känns innefrån

  Vår lilla chip ska komma 1 oktober och jag längtar massor. Synd att det inte kunde varit dags till sommarlove istället!! Jag pluggar och har äntligen bestämt mig fö att int ta en termins ledig nä bebisen föts. (jag ska ju t en termins föräldraledigt sen såkart). Dt käns inte helt bra, vist kan jag vr hemma 10dagar fast då missar jag MASSOR.. jg skulle velat vara hemma minst7 veckor, det var min fru när vår myra föddes. Det var alldeles perfekt oc verklign att rekomendera alla förstagångsföräldrar. Vi var så trötta helatiden och had tid att lära känna barnet och få in rutiner tillsammans. Av alla mina mammakompisar (heteron) så va min partner den enda som viste vad som ska var i skötväskan när vi skulle nånstans!

 • Sarah8­5
  Visa endast
  Fre 14 maj 2010 11:50 #8
  Mirix skrev 2010-05-14 11:02:19 följande:
  Jag har känt sparkar!Fantastiskt! Jag vet ju dessutom hur det känns innefrån Vår lilla chip ska komma 1 oktober och jag längtar massor. Synd att det inte kunde varit dags till sommarlove istället!! Jag pluggar och har äntligen bestämt mig fö att int ta en termins ledig nä bebisen föts. (jag ska ju t en termins föräldraledigt sen såkart). Dt käns inte helt bra, vist kan jag vr hemma 10dagar fast då missar jag MASSOR.. jg skulle velat vara hemma minst7 veckor, det var min fru när vår myra föddes. Det var alldeles perfekt oc verklign att rekomendera alla förstagångsföräldrar. Vi var så trötta helatiden och had tid att lära känna barnet och få in rutiner tillsammans. Av alla mina mammakompisar (heteron) så va min partner den enda som viste vad som ska var i skötväskan när vi skulle nånstans!
  haha...vad roligt med skötväskan. Det är ju svårt och vara ledig när man går i skolan. När jag pluggade och man var sjuk en dag kändes det som man missade hur mycket som helst, så tio dagar är ju en jäkla massa.

  Men det kändes bra att chefen beviljade sen semester, utanför våra semesterperioder. Hade känts tråkigt och ha tre veckor i juni till augusti bara för att reglerna säger så och sen inte kunna vara hemma med den lille när det kommer i slutet av augusti. (ja om den inte tidigare lägger sin entre förstås) men då har man ju ändå sin semester augusti/sept.

  Det känns verkligen skit häftigt när bebisen sparkar. Allt blir så mycket mer på riktigt helt plötsligt. Farmför allt för mig då som inte bär barnet. Det har varit lite svårt att fatta att vi ska ha barn innan. Men ultraljudet och sen de första sparkana gjorde verkligen att man fattade på riktigt.
 • Mån 24 maj 2010 19:43 #9

  Ja det e magiskt med sparkar <3 Jag försökte få min fåordiga fru att beskriva hur det känns för henne. Jag beskrev det som att det känndes som en kattunge var där inne och ville ut.. men det kanske var senare i grav. vi ö i vecka 22 nu, hur är det för er andra?

  Hänt något nytt som ni vill delge? Har era fruar/sambos/flickvänner oxå Familjeliv sida så att ni int känner er bekväma med att skriva vad som helst. Jag bad min fru att inte ha en sida här när jag var prego och tiden efter. Ibland behöver man ju ett forum att "klaga" av sig. Eller någonstans att ventilera orotankar som man inte vil belasta sin partner.
  Numera är mitt prblem att jag knner flera IRL här på FL så jag vill inte säga för mkt... dt är på både gott o ont.  
  Men jag är oxå aktiv i en tråd för mammor i min kommun, och de träffar aldrig min fru så där kan jag säga mer. Men kanppast klaga av mig för sånt som e gravidrelaterat *haha* DÅ få jag banningar!

 • Tegan1­23
  Visa endast
  Mån 24 maj 2010 23:06 #10

  Jag har känt små rörelser å bubbel utanpå magen tror jag. Längtar till de riktiga sparkarna kommer. Min sambo känner bubbel å rörelser lite varje dag nu känns det som.
  Som vi har planerat nu så ska hon vara hemma i början å jag vara hemma minst två veckor(10 föräldradagarna) samt en veckas semester. Sen jobbar jag 75% på schema så jag kommer ju att vara ledig två-tre dagar i stöten...

  Min sambo hänger här på FL också, väldigt mycket hänger hon här till å med. Fast jag har inga problem med att skriva om saker. Tror vi är ganska öppna med det mesta.

 • BillBu­ll
  Visa endast
  Tis 25 maj 2010 18:40 #11

  Hej! Tänkte bara höra med er om en grej som känns lite jobbigt för mig just nu. Sedan en tid tillbaka har jag och min fv planerat barn, i ett och ett halvt år rättare sagt. Nu har vi kommit fram i kön och vi har inseminerat denna vecka. Då kommer min fv bästa vän (som är hetero) på att hon ska försöka bli gravid samma vecka (då hon har ÄL samma vecka som min fv) Nu har det gått ca en halv vecka sedan vi inseminera. De har nu bestämt att de ska träffas för en middag. Detta känns rätt tufft för mig just nu då jag känner mig utanför då de kan sitta och diskutera känslor de går igenom. Det här var ju något jag och min fv skulle gå igenom tillsammans inte hon och hennes bästa vän. Vet inte om det är någon som kan förstå mina känslor? Hur sjutton ska jag lösa detta speciellt om de nu blir gravida till och med samma vecka. :-S

 • Tegan1­23
  Visa endast
  Tis 25 maj 2010 21:12 #12

  Det är ju så svårt att sätta sig in i hur man känner eftersom det är så himla individuellt. Men kan förstå att det kan kännas jobbigt ifall du känner att du blir utanför. Det bästa är väl att vara ärlig med sina känslor så att det inte blir en så stor grej av det. Din partner kommer ju säkert ha behov att prata med andra som är gravida eftersom det händer så mycket med kroppen som man inte vart med om förut.

  Men som sagt, det bästa är nog att prata om det. Lycka till förresten!{#lang_emotions_smile}

 • MalinO­o
  Visa endast
  Mån 7 jun 2010 17:48 #13

  Vi ska få tvillingar!!!! :)

 • Tis 8 jun 2010 12:22 #14

  WOWWOW MalinOo!!  Vad roligt!

 • MalinO­o
  Visa endast
  Tis 8 jun 2010 13:46 #15
  Mirix skrev 2010-06-08 12:22:00 följande:
  WOWWOW MalinOo!!  Vad roligt!
  Taaaaaaaaaack!! Helt galet roligt!!! :)
  Hur går det för er andra? Mår alla bra? :)
 • Tor 22 jul 2010 09:55 #16
  Tegan123 skrev 2010-05-12 18:47:43 följande:
  Tänkte också försöka vara ledig lite mer än de 10 dagarna. Har jag inte räknat fel så har jag en liten semestervecka sparad, kommer ju inte vara så sugen på att jobba efter barnet har kommit...
  Gör ett gästbesök i nya tråden för att säga att jag verkligen rekommenderar att vara hemma mer än de 10 dagarna. Skulle rekommendera alla nya föräldrar det! Jag var hemma i 6 veckor när min dotter föddes. Vi lyckades lösa det så att jag anmälde mig föräldraledig till jobbet och tog fp en månad, och min fru ingenting plus lite sparade pengar.
 • Tor 22 jul 2010 21:02 #17

  Vi gjorde likadant, min fu var hemma 7 veckor. Jag har jäte ångest över det där nu. Jag pluggar och hade nästan bestämt mig för att ta hela terminen ledigt för att kunn var hemma. Det går inte att vara borta så länge, kanske knappt två veckor. Men mina lärare övrtygade mig om att gå kvar men är med på att det inte blir

 • Tis 10 aug 2010 21:04 #18

  Hej!

  Hoppar in här också om det går bra! Väntar barn i februari. Min fru mår illa och tycker att tiden sniglar sig fram, men jag tycker att det går så fort! Kan ju bero på att det är sommar och semester också.

  Angående att vara hemma mer än tio dagar när bebis kommer: det är min stress just nu, trots att det är ett tag kvar... Kommer kanske att kunna vara hemma tre veckor, men mycket mer än så blir det kanske inte före sommaren. Känns trist. Men, men, man får väl skynda sig hem från jobbet och snusa lite bebis, helt enkelt!

  Kul med tvillingar, MalinOo - spännande! Och grattis till er andra blivande mammor också, såklart!

 • MalinO­o
  Visa endast
  Mån 16 aug 2010 13:30 #19

  När man får tvillingar rekommenderas man att bägga är hemma 2-3 månader. Vi ska pröva oss fram. Min (blivande) fru har eget företag, så hon ska tillbaka till jobbet sen och jag ska vara mammaledig med killarna! :)
  Hon börjar bli väldigt stor  nu... Vecka 22. Som en vecka 27 med en bebis typ.

  Kram!!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll