• Strix

    Clearblue graviditetstest med veckoindikator - det visar för lite antal veckor

    TS - hur gick det för dig? Har kikat in till dig och det verkar ha gått bra? Jag är i samma sits. Är säker på att jag idag är 4+2, 3 eller möjligtvis 4 (troligast 3) men indikatorn visar 1-2 veckor. Vid den här tiden visade den 2-3 veckor med sonen. Jag har många missfall bakom mig innan honom och den gamla oron börjar visa sig igen. Kommer du ihåg om du testade med indikator igen och i så fall när och vad visade den?

  • Strix

    Jo, precis. Just därför ska man enligt "normal" hcg-kurva få 1-2 veckor på indikatorn kring BIM och sedan 2-3 veckor fram till vecka 6 och på 5+0, dvs när man går in i vecka 6 ha 3+ på indikatorn. Det kan variera en aning (dvs dagar) mellan olika kvinnor, men har man inte " 2-3 veckor"när man åtminstone går in i vecka 6 verkar det rätt kört. Man får mer exakta mätnningar om man istället tar blodprov, men indikatorerna är rätt bra och åtminstone i Sthlm är det svårt att få igenom blodprov. Någonstans går gränsen för när det troligen är en missed abortion och eftersom jag har haft flera sådana är jag nyfiken på om TS testade vidare efter detta. Naturligtvis kan man ju vänta och ta ett nytt prov, men sekunderna känns som veckor när man väntar på besked om missfall eller ej. Det är för övrigt rätt ovanligt med "låghormonare" som trots låga värden i början föder friska barn.

  • Strix

    Tack snälla för att du svarade TS! Tyvärr är det kört för mig denna gång. Igår (4+5) visade det också 1-2 veckor och idag testade jag med ett annat graviditetstest och fick negativt. Men det kan vara bra till en annan gång att veta. Grattis igen till bebbe!

  • Strix

    1-2v när man är gången 5+5 är tyvärr inte något bra tecken. Men - är du helt säker på när du ägglossade? Ja, det finns vissa variationer i hcg-nivå, men har man för lågt är det ett tecken på att det inte utvecklas som det ska. Jag har hittat ett par stycken som har fått bebbe trots dåliga värden, men då har alltid hcg sedan stigit snabbt. Om du inte börjar blöda kan du be om blodprov hos läkare för att få veta. Lycka till!

  • Strix

    Firefly - huhr gick det? Och till alla som inte läser tråden innan ni svarar. Vi som är eller har varit bekymrade förstår instruktinerna och veckoräkningen. Den visar ändå fel och därför blir man orolig. Visst utrymme finns för skillnader i hcg- nivå,men var gränsen går vet man inte.

Svar på tråden Clearblue graviditetstest med veckoindikator - det visar för lite antal veckor