• Rx2
    Äldre 14 May 18:37
    1948 visningar
    2 svar
    2
    1948

    Tvåspråkigt

    Finns det fördelar med att sätta sitt barn i en friskola där man undervisar delvis på engelska?

  • Svar på tråden Tvåspråkigt
  • Ramall­ah
    Äldre 18 May 22:48
    #1

    Forskningen visar väl tydligt att tvåspråkighet gynnar barns språkutveckling. Men det handlar vanligen om att de talar bägge språken i hemmiljön. Hur utökad engelska i skolan påverkar är nog mer omtvistat. Vissa menar att det negativa överväger då elevernas svenska får stå tillbaka något, medan andra anser att engelskutvecklingen uppväger detta.

    Vill vi ge våra barn en fördel mot en framtida global arbetsmarknad så är det kanske bra. Men ur den synvinklen kanske det är bättre att leta upp en skola där undervisningen delvis sker på kinesiska.

  • Laire
    Äldre 22 Jul 14:46
    #2

    Då jag läste om tvåspråkighet sa vår föreläsare att risken med t ex engelska skolor är att det blir ett grunt lärande. Visserligen kan de tala engelska men skolämnena i övrigt blir lidande. Detta eftersom ju mer abstrakt och avancerat vi måste tänka ju mer behöver vi vårt (eller våra) förstaspråk. Att lära på ett andraspråk riskerar därför att göra att man inte får en lika djup förståelse som den som skulle ha fått undervisningen på sitt förstaspråk. 


    Många som yttrar sig har ingen egen mening, bara motsatsen till andras.
Svar på tråden Tvåspråkigt