• helene­306
    Äldre 7 Jun 18:54
    44609 visningar
    87 svar
    87
    44609

    Önskar sig pengar i bröllopspresent.. hur ge bort, eller köpa något?

    Det finns många fina färdiga buketter man kan köpa i blomaffärer och sen snitsar de till sedlar och fäster i buketten. Enkelt.

    Vi önskade oss också pengar eftersom vi har allt vi behöver och vi skrev ett kontonummer i inbjudan så fick folk sätta in om de så ville utan att skriva namn. Vi skrev på inbjudan att vi önskar inga gåvor men skulle de vilja ge något önskade vi det isf i ekonomisk gåva.


    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene­306
    Äldre 7 Jun 19:20
    #27
    Anonym skrev 2010-06-07 19:09:41 följande:
    Fy vad oromantiskt att ange ett kontonummer i inbjudan! Ursäkta mig, men jag tycker att det är både osmakligt och respektlöst. När man ber om pengar, så är det på sätt och vis samma sak som att be folk om att finansiera ens bröllop. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att man egentligen inte har råd med bröllopet. Om man som du skriver har allt, så kan man isf be folk skänka pengarna till välgörenhet istället. Rätt många tycker faktiskt att det är jättekul att hitta en personlig present, men det nöjet tas ju ifrån dem när brudparet vill ha pengar!
    ok, vi skickade en infogrej några veckor senare, inte i inbjudan. Låt vara oromantiskt, det skiter jag i men varför ska vi få gåvor med saker vi aldrig använder, som hamnar i ett skåp längst in för att vi inte har användning av det?? Sånt får man ändå vid jul och vid födelsedagar t. ex. Blommorna vi fick njöt vi av tills de vissnade, fotona kompisarna fixat och ramat in från möhippa har sin hedersplats och visst fick vi pengar, inga jättesummor och vi betalade vårt bröllop själva. De pengar vi fick la vi på en bra sak.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene­306
    Äldre 7 Jun 19:41
    #30
    Anonym skrev 2010-06-07 19:32:21 följande:
    Jo, det får ju stå för er. Men, man kan väl inte veta i förväg att man får gåvor som man inte kommer att använda? Jag brukar köpa något, som man själv kanske inte går och köper, t ex någon designgrej (behöver inte kosta 1000-lappar). Om det finns en önskelista, så håller jag mig till den förstås.
    Ja, det får stå för oss. Vi hade inget att önska oss och få saker som inte fyller någon funktion för oss är så onödigt. Det skulle i så fall lämnas tillbaka eller bli oanvänt. Vi vet att vi skulle få onödiga saker eftersom vi känner våra familjer och vänner. Till födelsedag/jul kan jag t. ex. önska mig vissa saker och ändå få annat som jag inte vill ha. Eller som nu när vi fått barn och får kläder. Jag har sagt att jag vill ha bodys om det ska köpas något i klädväg. Vad får vi? Tröjor, som jag får byta sen. Så ja, vi vet och vi har en hel del onödigt som jag skänkt vidare till bättre behövande.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
  • helene­306
    Äldre 8 Jun 09:15
    #59
    Anonym skrev 2010-06-07 21:55:41 följande:
    Det har inte varit min avsikt att låta så hård. Jag ber om ursäkt för det! Ni skänkte iaf pengarna till välgörenhet.
    Anonym (HL) skrev 2010-06-07 21:33:55 följande:
    Att gömma sig bakom ett anonymt nick gör att man törs skriva saker man annars kanske inte skriver under sitt nick, för skulle du våga stå för vad du skriver så skulle du skriva det i ditt nick eller hur?
    Du behöver inte be om ursäkt! Jag har nog låtit hård i mina svar också. Det är ett öppet forum och åsikter går isär, så är det med allt.
    (¯`°?.¸ ღ F+H=D&A ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Önskar sig pengar i bröllopspresent.. hur ge bort, eller köpa något?