• Anonym
    Äldre 8 Jun 09:43
    44449 visningar
    87 svar
    87
    44449

    Önskar sig pengar i bröllopspresent.. hur ge bort, eller köpa något?

    Anonym skrev 2010-06-07 22:28:54 följande:
    Nej, kanske inte. Men, det var inte det som var min poäng utan att det går om man vill. Folk hävdade att det är helt anonymt, vilket inte är sant. Men, skit samma!

    Det finns tydligen ingen måtta på vad folk kan hitta på att göra! Fattar inte varför man gör något sådant. Måste ha varit skittråkigt att lyssna på. Vem bryr sig vad de har fått och av vem?!
    Jo det är klart. Det var jag som skrev att det var anonymt, men du har ju rätt. Inget är anonymt om man verkligen vill veta =)
  • Anonym
    Äldre 8 Jun 13:16
    #63

    Jag tycker att man kan ge pengar till ett brudpar och sen tycker jag dessutom att man öppnar presenter man fått när gästerna är samlade och tackar var och en i samband med det! Våra gäster förväntade sig faktisk det - frågade flera gånger när ska ni öppna presenterna?
    Och de bröllop jag varit på de sista 20 åren har man gjort så - både när yngre och äldre har gift sig.
    Vi gifte oss för 3 år sedan - bjöd vänner och släkt till midsommarfest och i inbjudan skrev vi att vi passade på att gifta oss vid denna fest. Ingen speciell " önskelista" skrevs för vi är i den ålder då vi har "allt".
    Vi fick både pengar - ganska mycket - och presenter typ vasar, glas.
    Vad vi köpte för pengarna? En liten hundvalp - vår lille bebis! ( detta hade vi dock bestämt innan och köpt ändå- men det är kul att vänner och släkt har en liten del i våran hund).

  • Anonym
    Äldre 8 Jun 16:01
    #63

    Vi har vid några tillfället växlat sedlar till den valutan dit de ska resa och sen rullat sedlarna till strutar och satt i en bukett blommor! Lättare att växla för "mindre värde", syns inte så tydligt som när man ger svenska sedlar.

  • Anonym
    Äldre 8 Jun 16:22
    #64

    vi gjorde det så att vi köpte nen liten sparkgris med spara eller ngt såt stod det på den kostade vella ca 70-100kr sen så växlade vi ett par hundralappar till guldtior och la i =) på så sätt så såg ju ingen hur mkt det va å det var lite fiffigt tyckte vi iaf=)

  • Anonym
    Äldre 8 Jun 21:09
    #70
    Anonym (smäller av!) skrev 2010-06-08 21:05:25 följande:
    För det första är det ohyfs att önska sig pengar öht. Att dessutom sätta ut ett konto skriker bara BETALA BETALA BETALA!!! En gåva är frivilligt, ska inte kännas som ett tvång.
    Nej det är det det är tvärtom väldigt brukligt nu för tiden då många gifter sig först när de redan har bildat hem och familj. Däremot kan man endast önska inte kräva men det är ofint tycker jag att ge bort en brödrost när bröllopsparet önskar sig en upplevelse.
  • Anonym
    Äldre 8 Jun 22:14
    #73
    Anonym (smäller av!) skrev 2010-06-08 21:53:50 följande:
    Önskelistor är lika jävliga de. Att öht diktera upp specifikt vad man vill ha är bara ofint. Det blir som beställningslistor. Heja friheten! Brukligt sa du? Möjligen vanligt, men inte brukligt. Knappast ngt Magdalena Ribbing förespråkar!
    Det tror jag inte Magdalena Ribbing anser. Visst hör det till god uppfostran att ta med sig en present när man är bjuden att fira en bemärkelsedag? Fast som väluppfostrad låtsat man ju inte om fadäsen att komma utan present till ett bröllopp.Och att ha önskelistor på tex. NK eller någon annan affär är kutym. Så här svarade tex. Magdalena en fråga;

    Anders: Ska på ett bröllop där brudparet inte vill ha presenter, men om man ändå vill ge något så kan man sätta in en slant på deras konto som hjälp till bröllopsresan. Jag har ingen aning vad som är rimligt. Tycker det är svårt att ge pengar då jag varken vill framstå som snål eller att det blir obekvämt för att jag gett för mycket. Vad är rimligt?
    Magdalena Ribbing: Utan brudparets önskan skulle du sannolikt ha köpt en bröllopspresent - om du hade tänkt dig att lägga en hundralapp, eller två, på den presenten så sätt in den summan på reskontot.
  • Anonym
    Äldre 8 Jun 22:25
    #76
    Anonym (smäller av!) skrev 2010-06-08 22:19:21 följande:
    Känner igen den frågan, läser bloggen på DN. Vet dock att hon i tidigare svar sagt att hon ändå är emot detta nya sätt att uppvakta BRUDPAR.
    Vad förespråkar du isdället? Att man kommer tomhänt till brölloppet? Att alla gör sitt eget race och ger en blomkruka från Ica Maxi till brudparet?

    Det handlar om att uttrycka sig lite fint och att självklart tacka för alla presenter även för blomkrukan för 49:50.
  • Anonym
    Äldre 9 Jun 14:22
    #78
    Anonym skrev 2010-06-08 21:09:20 följande:
    Nej det är det det är tvärtom väldigt brukligt nu för tiden då många gifter sig först när de redan har bildat hem och familj. Däremot kan man endast önska inte kräva men det är ofint tycker jag att ge bort en brödrost när bröllopsparet önskar sig en upplevelse.
    Om det är brukligt att önska sig pengar nu för tiden, så kan jag inte tolka det på annat sätt än att klasskillnaderna har ökat. Tror knappast att tiderna har förändrats så mycket att överklassen har börjat att önska sig pengar och deras giftasvanor tror jag inte är mer annorlunda än de så kallade lägre ståndens. Det är bara en dålig ursäkt för en pengainsamling.

    Om nu etikettsreglerna håller på att försvinna, så kan man snart klä sig som man vill också när man går på bröllop. Varför inte ta på sig sin bröllopsklänning nästa gång.. Glad
  • Anonym
    Äldre 9 Jun 17:07
    #80
    Anonym (smäller av!) skrev 2010-06-09 16:58:59 följande:
    Klart man inte kommer tomhänt! Vad är det för fel på en fin blomkruka? Klart att gästerna kan köra sitt race och ge vad de vill. Bröllopspresenter MÅSTE dessutom inte kosta en viss summa bara för att det är ett bröllop! Man ger den gåva som passar sin ekonomi. Vill man ge en fin kruka (vad nu det än blir för present) känns det säkert bättre att göra så än att ge 159, 50 i tior...
    Nej men vad pinsamt att tacka ja till ett bröllopp med middag och dans och dyka upp med en smörkniv. Snålt...
  • Anonym
    Äldre 9 Jun 17:25
    #82
    Anonym (smäller av!) skrev 2010-06-09 17:21:36 följande:
    Så din present ser du alltså som en betalning för en fest?? I så fall har du missförstått.
    Det hör väl till normalt socialt beteende att man ger en present anpassad efter tillfället och hur nära man känner den som firas. Du har nog missförstått om du tror att man inte behöver ha med sig en passande present när man är bjuden på ett stort firande. min egen åsikt är att allting har blivit för stort det är inte med bröllopp med kuvertavgift som kostar 500-1000 kr och bröllopp för vanliga löntagare ska kosta 50 000-100 000.
  • Anonym
    Äldre 9 Jun 17:47
    #84
    Anonym (smäller av!) skrev 2010-06-09 17:43:36 följande:
    Jag har aldrig sagt att man inte ska ta med en present det är normalt hyfs att göra det. Däremot avses inte att presentens värde ska motsvara festens dignitet. Vi ger samma summa oavsett om det är rterätters bröllopsmiddag på slott eller ett lugnt bröllop i trädgården.
    Det skulle inte jag göra är man hembjuden på middag kan man ha sig en bukett blommor enligt Ribbing behöver man inte ha med sig någonting om man bjuder igen, till bröllopp tycker jag det är alldelles för futtigt  att ge något för 50 kr och ger ett snålt intryck.
  • Anonym
    Äldre 9 Jun 18:09
    #86
    Anonym (smäller av!) skrev 2010-06-09 18:05:14 följande:
    Och hur vet mottagarna presentens värde...?
    Vad tror man om sina vänner? Det är klart att vuxna, normalbegåvade kan uppskatta ett ungefärligt värde Har du trott motsatsen ända fram till nu?

    Det är som snåljåpen i solsidan som tror att salta pinnar kostar lika mycket som groggen.
Svar på tråden Önskar sig pengar i bröllopspresent.. hur ge bort, eller köpa något?