• Superbia

    Varför vill inte killar ha barn?

    I tråd efter tråd läser jag om hur killar dels inte vill ha barn från första början, eller att de vill vänta i orimligt många år innan de kanske eventuellt någon gång kan tänka sig att skaffa barn och sen när de väl får barn så är det bara en massa gnäll. Vad är det som gör att killar inte verkar ha något intresse för barn? Vad är det som är så viktigt som de måste ha avklarat innan de kan skaffa barn? Är det bara mina fördomar eller är det faktiskt något fel på dom? Blir väldigt ledsen när jag läser om förtvivlade fruar och flickvänner som kastar bort år efter år på en karl som lovar att det kommer "någon gång", men drar ut på det tills det är för sent. Hur kan man göra så mot någon man påstår sig älska?


    Morten & Vidar 091029
  • Svar på tråden Varför vill inte killar ha barn?
  • Superbia
    Anonym skrev 2010-06-09 11:22:52 följande:
    För att de är smartare? ;)  För att de inte säkra på att de vill öht så de förhalar det?
    Är man smart om man lurar sin partner?
    Morten & Vidar 091029
  • Superbia
    Glasbit skrev 2010-06-09 11:27:56 följande:
    Det är dina fördommar tror jag. 
    Jag hoppas verkligen det!
    Morten & Vidar 091029
  • Anonym (vill inte)

    Hos oss är det jag som inte vill. Hans högsta önskan är att skaffa ett till barn (vi har redan ett) men jag har ingen lust alls. Iaf inte än.
    Det är inget alternativ för oss att gå skilda vägar eftersom vi älskar varandra och vår underbara dotter. men det är jobbigt att se sorgen han bär på och veta att det beror på att jag inte är redo för fler barn :(

  • so much better

    Jag tror att mycket av svaret ligger i själva relationen. För killen är det nog viktigare att allt stämmer till 100% med partnern innan barn kommer på tal. Tanken på att få barn och för evigt vara bunden till en kvinna som man inte är helt säker på att man vill leva resten av sitt liv med kan nog vara väldigt skrämmande. Det där med att män inte vill vara "bundna" tror jag inte stämmer i majoriteten av fallen. De flesta killar vill nog absolut ha barn, men det skall vara med den rätta kvinnan!
    Tjejer har nog inte lika höga krav på att relationen skall vara perfekt, och en helt annan längtan efter barn. Tyvärr är tjejer ibland, enligt min uppfattning, ganska själviska när det gäller barn och tänker mest på sig själva, de ser barnskaffandet som deras "rättighet" i livet. Och de vet att oavsett vad som händer mellan henne och pappan kommer hon och barnet alltid ha varandra.

    Ledsen, men de kvinnor som dras med dessa motsträviga män måste kanske ibland försöka öppna ögonen och realistiskt skärskåda sitt förhållande. Framför allt ta ett ordentligt snack med sin partner. Inte om barn, men om relationen...

  • Anonym (my)

    Här är det tvärtom: mannen som tjatat på barn i flera år och jag som inte kan bestämma mig. Är inte så sugen.

  • Eisa

    Män känner ett större ansvar i att försörja familjen, därav rädslan, tror jag.

  • linjes
    Superbia skrev 2010-06-09 11:25:35 följande:
    Tror du verkligen inte att det är någon skillnad? Visst att det mest är tjejer som hänger här på FL (har jag fått för mig i alla fall), men hur ofta hör man killar gnälla över att deras flickvänner inte vill ha barn? Ja, jag vet att det förekommer, men ska man se till någon sorts statistik skulle jag tro att det överlägset är killar som är vrånga när det kommer till barnfrågan.
    Morten & Vidar 091029

    Jag tror inte killar sitter här på fl och gnäller om det nej....
  • Anonym
    Superbia skrev 2010-06-09 11:26:29 följande:
    Är man smart om man lurar sin partner?
    Nej, det har jag inte sagt. Jag svarade på din rubrik.
Svar på tråden Varför vill inte killar ha barn?