Jag längtar till jul!!!
Åhh jag längtar också till jul! Jag har köpt allt till årets julkort så snart ska jag börja pyssla. Jag har dock satt 1 novermber som gräns eftersom jag MÅSTE lyssna på julmusik när jag pysslar.
Åhh jag längtar också till jul! Jag har köpt allt till årets julkort så snart ska jag börja pyssla. Jag har dock satt 1 novermber som gräns eftersom jag MÅSTE lyssna på julmusik när jag pysslar.
Någon som vet om Jysk börjat med julprylar?
Ja det var verkligen en fin syn inatt när jag besökte Loo, fint med all snö och att det snöade.
Hos oss är ljusslingan tänd för vi bor på landet och det är otroligt mörkt annars.
Förutom det åker inga saker hemma upp förrän till första advent och gärna på advent. Ibland ställer jag fram under lördagen men på söndagen tänds allt.
Ta upp sillen ur lagen. Tvätta, och riv skalet av apelsinen. Pressa apelsinen och blanda saften med övriga ingredienser.
Smula jästen. Rör i porter, julmust, soja och sirap. Rör till jästen har löst sig. Blanda i rågsikt och salt. Rör till en jämn deg. Rör i russinen. Täck bunken med plastfolie. Ställ att jäsa över natten.
Mjöla jäsformarna med grovt rågmjöl, häll ut överblivet mjöl på bakbordet. Ta ut degen på bakbordet och forma till en klump. Dela upp i två delar och vik och forma varje del några gånger och lägg sen i jäsformen. Strö överblivet mjöl över. Sätt ugnen på 300g. Låt jäsa under bakduk i 1h
Vänd ena jäsformen upp och ner på en bakspade och skussa in brödet i ugnen. Sänk till 250 grader och grädda i 20min. Sänk värmen till 225 grader. Kolla temperaturen, för varje grad kvar till 90 grader låt brödet vara inne i två minuter till. Upprepa proceduren med bröd nummer två.