saffran78 skrev 2012-11-22 19:56:23 följande:
Starbaby:
Julmat i Norge: Det varierar lite efter var man bor i landet (som i Sverige alltså

).
Vår julmiddag kommer att vara pinnekjött, som är revbensspjäll av fårkött. Man ångkokar så det blir mört och gott.
Men de flesta vanliga julrätterna finns i Norge också, t ex sylta, revbensspjäll, risgrynsgröt... Eller så finns det varianter av svenska rätter. Riskrem t ex är typ ris à la Malta, fast istället för apelsiner i har man en röd sås till (t ex körsbärssås eller hallonsås).
Kafeterian på jobbet hade nybakta lussekatter ett år, och glad i hågen köpte jag en som jag skulle festa på till efterrätt. Men den smakade ju inte saffran!

De måste haft gurkmeja i, för den var gul. Vet inte om det är typiskt norskt eller om det bara var kafeterian som skulle spara pengar...
Aaah, tack, kom på att jag inte hade en aning vad man äter i Norge på julen :)