• Puls

    Hur blev du rik?

    Anonym (snåljåpen) skrev 2010-06-25 00:38:24 följande:
    Eftersom det är lättare att påverka utgifterna än inkomsterna så gör jag följande:

    När "nya" lönen kommer in på kontot varje månad så plockar jag bort varenda överbliven krona från den "gamla" lönen ( jag "nollställer" alltså kontot). 

    Resterna av den gamla lönen ( kan vara allt från 400 till 6000 kronor) sätter jag in på mitt sparkonto som jag inte kan plocka av hur enkelt som helst.

    Kvar på mitt lönekonto, som är kopplat till mitt bankkort (som medvetet inte har någon beviljad kredit) finns alltså de pengar som jag faktiskt kan röra mig med fram till nästa lön. Känner jag direkt att det finns för mycket pengar kvar på kontot när räkningarna är betalade så flyttar jag bort lite till ett annat konto. Köper inget på kredit utan betalar direkt då jag är av den åsikten att om jag inte kan betala direkt ska jag inte heller ha det. Är det något större inköp måste det alltså tänkas igenom ordentligt och sedan måste jag ta ut de stora pengar från sparkontot för att kunna köpa det. Detta, lite krångliga, systemet gör att jag måste "tänka" flera gånger om jag verkligen behöver det där nya och dyra. ( och det gör jag ju för det mesta inte...)
    Oj, trodde vi var ensamma om det systemet.
    Tydligen inte, inget nytt under solen, men visst är det ett bra sätt att spara.
Svar på tråden Hur blev du rik?