• Lyckli­gtSlut
    Äldre 26 Jun 00:35
    17109 visningar
    73 svar
    73
    17109

    Hur blev du rik?

    LivL skrev 2010-06-22 14:40:46 följande:
    Det manga inte verkar fatta ar att man inte ar sa jakla ball om man har en sjysst utbildning och tjanar "mycket". En kille jag kanner ar forste styrman och tjanar darefter, men han ar ju bara en helt vanlig grabb som satsade ratt.
    Och kompisar som jobbar pa typ ICA eller Donken tycker det ar sa hiiimla haftigt att han far ut over 20 papp i manaden.

    Men det ar ju sa det ska vara, eller hur? Alla ska ha det sa! Jag fattar inte varfor inte fler studerar nar det ar gratis i Sverige. Manga kamrater har i England tycker det ar vansinnigt att jag ens bor dar nar man kommer fran jattebra Sverige (nja...). Men det ar ju sant, gratis utbildning sa varfor inte? 
    Nå man måste också leva på något när man pluggar och då får man csn att betala av om man inte kan jobba vid sidan om. Som du säger, man ska prioritera RÄTT när det gäller utbildning också. Jag gjorde misstaget att läsa till journalist och har inte lyckats ta mig någonstans med den utbildningen. Har 0 kr i inkomst men 340 000 kvar att betala av till csn (läste annat också före), så väljer man fel som jag så är utbildning att skjuta sig i foten eftersom jag med min höga utbildning inte ens får ett jobb på donken.

    Tro mig! Jag har försökt!

    Sist blev jag bortvald på KY-utbildningarna jag sökte också eftersom jag har för hög utbildning bakom mig och det känns lite skit.

    Så alla i tråden som vill bli rika! Välj RÄTT utbildning! Se till att det finns arbete. Välj inte bara efter intresse. Var inte naiva!
    PMS året runt :(
  • Lyckli­gtSlut
    Äldre 26 Jun 01:57
    #60
    Solrosenz skrev 2010-06-26 01:45:58 följande:

    att vara rik för att ens gubbe tjänar bra eller får ett arv,det kallar jag inte rikedom.'Rikedom ska vara egen arbetad dvs ihopgnetad.


    Nja, jag tycker att man är rik även om man ärvt pengarna. Tycker att det skulle kännas som en lögn om man t ex inte sa att Paris Hilton är rik? Om det är pengar man tänker på. För fattig eller medelklass är hon knappast om man kollar på pengar, som jag förstått.
    PMS året runt :(
  • Lyckli­gtSlut
    Äldre 26 Jun 02:26
    #65
    Solrosenz skrev 2010-06-26 02:01:49 följande:
    vad jag vet har paris hilton tjänat ihop sina pengar,men jag kanske har fel?
    Okej, ja, en viss del av den såklart, kanske inte hon då, men du vet vad jag menar, någon annan som kanske ärvt en miljard eller vunnit den på lotto el dylikt, rik är man väl ändå även om det såklart är mer ärofyllt att ha tjänat ihop den själv och inte ärvt den.

    Men ärva är väl ändå ett kasst råd, liksom att vinna på lotto.
    PMS året runt :(
  • Lyckli­gtSlut
    Äldre 26 Jun 02:27
    #66
    Solrosenz skrev 2010-06-26 02:00:51 följande:
    nja jag säger nog såhär,det är inte roligt att höra bakom ryggen:
    -den bilen kunde hon inte ha köpt om hon inte fått ärva....

    då är det väl roligare att kunna säga att denna bilen har jag sparat ihop till själv!
    Absolut! Men tänkte bara på att ha en viss mängd pengar som i "rik" för inte är man ju fattig på pengar då!
    PMS året runt :(
Svar på tråden Hur blev du rik?