Forum Pappagrupp - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Min tjej är gravid och blivit ett monster!!!!

  Fre 2 jul 2010 03:03 Läst 130353 gånger Totalt 119 svar
  endagi­morgon
  Visa endast
  Fre 2 jul 2010 03:03

  Hej! Jag undrar om de är någon mer blivande pappa som har samma problem! Vi väntar mitt första barn :) hennes tredje :( Men hon har ju fan blivit ett monster :( humöret vänder fortare än va ja hinner blinka! Vad jag än säger är fel! Finna de någon mer som lever i detta just nu?? Jag älskar henne överallt annat o tänker självklart inte lämna henne! Men de börjar bli lite jobbigt! Och vi är bara i v 11. Mvh Pappan

 • Tis 20 mar 2012 22:05 #71
  rockmassive skrev 2011-12-07 17:23:52 följande:
  hej, min flickvän är i vecka 17 och hon är ett Monster med stort M!

  skönt att läsa det är mer än jag som har det jobbigt,
  men jag och min tjej har ej varit tillsammans så länge innan hon blev gravid så klarar man av denna period lär man klara alla hinder.

  det är ofta man känner att man vill ge upp, jag vet inte vad ja ska göra ibland.!
  jag förstår min tjej att det är jobbigt och man mår dåligt hela tiden, och i hennes fall så mår hon extremt dåligt och gjort det sen vecka 3-4 typ. så jag är införstådd med att hon inte orkar göra något.
  jag gör i stort sett ALLT i hemmet, jag diskar, lagar mat, vill hon ha nått så hämtar jag det, craving så sticker ja å handlar det, har inga problem att göra allt detta men får knappt ett tack för allt jag gör. ingen uppskattning alls.
  vet inte vad ja ska göra för det är inte kul att göra allt detta när de känns som hon bara tar mig förgivet.
  har självklart försökt prata med henne om detta. men det brukar sluta med hon blir arg på mig och skäller o skriker på mig å det slutar med att jag ber om ursäkt. tar ju väldigt mycket onödig skit ifrån henne.
  hur gör ni andra blivande pappor? tips från gravida? kmr aldrig lämna henne men man orkar ju inte hur mycket som helst. Min talan i förhållandet åkte ju med soporna ut och den har inte kommit tillbaka.
  Allt hade nog varit lättare om hon verkligen hade visat sina känslor för mig för det gör hon inte,
  hon säger ju att hon tkr om mig lite då o då. men inte verkligen att det är mig hon vill ha ett liv med, får nästan tvinga ut sånt ur henne, när ja ifrågasätter henne om detta så får man en utskällning och då förklarar hon att hade hon inte tyckt om mig så hade vi inte skaffat barnet och det är ju sant iofs, men jag känner ju att jag vill ändå få nått tillbaka efter allt jag ger hela tiden. gaah va mycket man skrev nu men det var skönt att få det ur sig även om man kanske inte får något svar. tack för mig :)
  Du är underbar tycker din tjej men är tyvärr så fokuserad på sin egen kropp och bebis att det är svårt att tänka på mycket mer än det! Är gravid för 6e gången och har alltid varit "snäll" tycker jag, inga direkta humörsvängningar men just denna grav är jag hemsk!!!! Jag spyr galla över maken, fräser elakheter och känner att jag vill strypa han ibland :) Jag 'r trött som en gnu och när jag är trött blir jag hemskt elak. Vet inte om han förstår det men å andra sidan när man mår som man gör när man är trött och gravid så skiter man i hur andra mår, man blir ganska ego. Håll ut och kämpa på :) Du får stå ut med att ge och ge och inte få så mycket i nuläget...det är ju så det blir med ett litet barn..man ger och ger och ger, visst får man mycket tillbaka från barnen men ändå, man måste finnas där för det lilla livet. 24-7 liksom i många år...så se det som en liten träning :) Med barn i familjen orkar och hinner man inte alltid vosa varandra den uppskattning man förtjänar eller behöver utan får nöja sig med de få gånger man får det :)och leva länge på det :)
 • Lör 31 mar 2012 22:28 #72

  Jag känner igen det du skriver TS, jag har tyvärr varit likadan mot min pojkvän.  Men glad att han klarar av att hantera det. Som jag sagt till min sambo, nonchalera det värsta och ta inte åt dig.

 • Lör 21 apr 2012 13:40 #73

  Vad du än gör så säg inte att din sambo är LAT under graviditeten.. Jag hade lätta graviditeter med båda mina barn så min sambo hade det ganska lätt om vi ska vara ärliga. Jag hade inte mkt till hormoner och var som mig själv i det mesta.. Dock var jag supertrött när jag väntade sonen och orkade inte hitta på någotting alls.. Minns hur förbannad jag blev varenda gång jag fick höra att jag var LAT.. Kan tillägga att då jag är konflikträdd så sa jag inte så mkt utan nonchallerade mest men tankarna fanns i huvudet att flytta ;-P.. Nu så här efteråt när sambons kompisar oxå fått barn och han sett hur deras sambosar betett så har han sagt till mig att jag var faktiskt väldigt enkel som gravid :-P.

  Sen så har jag sett hur jävliga vi tjejer kan vara som gravida då pappas sambo betedde sig rent ut sagt för jävligt när hon var gravid och jag hade nog aldrig kunnat bete mig så efter att ha sett det innan :-P..  

 • Mån 30 apr 2012 05:13 #74

  Hej där! Min flickvän är i 18+3 och ja, nog har det känts att knappt få en kram.
  Jag tror det handlar mycket om att mannen är stark i sig själv och tålig. Framförallt införstådd i vad det innebär att vara gravid. Det är ju den blivande mamman som har det jobbigast.

  Om det är något som är jobbigt för min del så är det ju väntan fram tills barnet kommer.

  Slutligen: Jag tror att är man trygg i sin relation i övrigt så blir resten mycket lättare :)

  //Miguel

 • Tis 10 jul 2012 08:52 #75
  PetraHelena skrev 2010-07-02 08:34:54 följande:
  Heerregud,. stackars alla män därhemma.. tycker inte det spelar någon roll hur mycket "horrissar" man än har, det är ingen som HELST URSÄKT för att bete sej som ett svin!
  Jag har kommit på mej själv med att snäsa av min sambo några gånger men har alltid gottgjort honom och sagt förlåt, städat, fixat lite romantik eller köpt blommor för att visa hur mycket jag uppskattar att han står ut med mej!

  Nog har jag extrema hormoner jag med, kan börja störttjura för absolut ingenting, flera gånger om dagen och tappar humöret så lätt, men för fan, ta er i kragen och uppskatta era män!!!
   Motionera eller något och få tid att andas istället för att ge er på dom som står brevid er i alla förändringar, det är förändringar för dom OCKSÅ och accepterar vi att dom skäller på oss eller beter sej annorlunda?
  Nej, för det är bara oss oss oss det handlar om eller??

  Herregud män, jag känner sympati för er och är det något jag hatar så är det gravida kvinnor som glömmer bort att man är två, detta är mitt första barn så ingen erfarenhet bara lite god uppfostran och lite normalt folkvett så ska väl inte någon behöva bli eller betraktas som ett monster? Med eller utom hormonsvägningar!!!!
  Som tur är så är jag likadan som alltid, har aldrig haft problem med humöret under mina graviditeter. men man kan faktistk inte hjälpa det, är inte så att alla gravida som har humörsvängningar väljer att bli monster?? finns dom som gör det , men dom flesta ångrar det och försöker gottgöra det, baraför att de blivit så när man har blivit gravid betyder det väl inte att man inte uppskattar sin man eller?? hade det funnits en avstängningsknapp till alla jobbiga hormoner osv så hade nog varenda gravid kvinna använt den knappen.
 • Tis 10 jul 2012 08:57 #76
  PetraHelena skrev 2010-07-02 21:50:51 följande:
  tycker fortförande synd om alla män som får stå ut med sina "monster" till kvinnor. Blir dom monster så är det helt enkelt INTE okej, anser jag!
  Att ha ett humör som går upp och ner är en sak, att inte kunna behärska sej eller tygla sej är en annan sak, DÅLIG uppfostran!
  Dålig uppfostran för att ens kropp reagerar starkare på alla hormoner än många andra kvinnors??? så ifall du har/får en dotter som blir ett monster när hon är gravid för att hennes kropp är känsligare mot hormonerna så ska du ta 3 steg fram o säga att du uppfostrat din dotter dåligt???

  har inget med uppfostran att göra.
 • Tis 10 jul 2012 09:02 #77
  PetraHelena skrev 2010-07-04 13:41:03 följande:
  kan man inte kontrollera sej eller har man taskig impulskontroll? Vadfan äre med er? "relulterade i att han fick en vetekudde i huvudet?"

  tycker det verkar som om ni "skyller" på graviditeten! bra och dåliga dagar kan alla ha, även han, accepterar ni det då?
  troligtvist får han en vetekudde i huvudet isånafall!!! Om han skulle bete sej så!
  Skärpning damer, tycker det är pinsamt att dras över eran kam!
  alla tjejer är inte såna som bara accepterar att det är dom som får ha dåliga dagar,, är ju du som drar alla över samma kam!!!, min sambo kan ha dåliga dagar jag kan ha dåliga dagar ogravid också, TÄNKA SIG!!!... men inte fan kastar jag något i huvudet såfort han har dåliga dagar eller?? jag köpte elektriska trummor till honom för att han sedan han var 6 år alltid spelat och speciellt när han haft dåliga dagar och han har alltid bott i hus o vi bor i lägenhet så hans riktiga trummor kunde inte följa med... finns dom som försöker hjälpa o inte bli arg för att killen också har känslor.
 • Tis 10 jul 2012 09:03 #78

  Oavsett varför man beter sig dåligt så är det aldrig ok. varesig det är hormoner, trötthet eller annat.

  Berätta för henne hur hon uppför sig, och säg att hon får se till att skaffa verktyg för att hantera det. Finns inte någon anledning till att du ska ta skit för att ni väntar barn.

  Det är som att ursäkta dåligt beteende från en tonåring bara för att den är tonåring.

 • Tis 10 jul 2012 09:04 #79

  Hihi. Ja det kan vara riktigt jobbigt det där... Humor är självklart lösningen. Vissa dagar är jag bara upponer, gravid i v 16... Men då brukar vi skratta åt att jag är ett monster. Jag kan vara tjurig en hel dag och reta mig på saker med min man, men jag skulle aldrig vara ELAK. tror det är viktigt att båda försöker bjuda till extra. Som gravid får man tygla sin irritation lite och som partner får man ha tålamod mer än vanligt... Men man måste kunna garva åt det. Dock vet få män hur den där hormonilskan verkligen känns. Det är verkligen asjobbigt att vara arg och sur och ledsen! Men sluta för helvete inte kramas! Och ta inte allt så allvarligt!

 • Tis 10 jul 2012 09:05 #80
  youandmeandthebaby skrev 2011-02-17 22:09:44 följande:
  personligen förstår jag inte varför man som kvinna vänder sitt humör så..det finns ingen anledning. vi e gravida i vecka 36 och detta är inget som är nåt "normalt" i vårt förhållnade.

  skärp er kvinnor!!!! finns ingen som helst anledning till att vara elak mot sina nära o kära!!!
  är ju fortfarande inget man väljer eller kan hjälpa att det händer.
  som sagt har jag aldrig haft problem med sånt men vet dom som har.
  har en tjejkompis som började på psykiskt dåligt för att hon fick så dåligt samvete hur hon var mot sin kille
  även om hon försökte knipa käft.
  hon fick gå till en psykolog tillsammans med killen.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll