• Anonym (Besviken)

    Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..

    Jag är så himla ledsen och besviken.. Jag fyllde år i lördags och jag fick inget av min man, bara ett grattis. Jag hade gjort tårta så han visste att jag skulle fira min födelsedag och även om man inte vill fira så borde man ge present eller uppvakta sin älskade på dennes födelsedag? Hans bortförklaring va att han inte hann köpa! Han har ju för fan haft ett helt jäkla år på sig. Jag har jag talat om för honom hur jag känner om det här. Han vet hur besviken och ledsen jag är och jag ser på honom att han är ledsen och att  han gjort fel.. 

    Han hade dessutom frågat nån vecka innan vad jag önskade mig och jag svarade tröja, parfym, presentkort.
    Och nu skyllde han på att han inte visste vad han skulle köpa för han vet ju inte om jag skulle gilla tröjjan eller parfymen, då kunde man ju fått presentkort väl?

    I torsdags bad jag han gå på ikea för att köpa hyllplan, samma dag som jag skulle på ica maxi så jag ändrade mig och sa att han skulle komma hem direkt efter jobbet så att vi kunde äta så att jag kunde sticka direkt sedan och handla på maxi. Så han skippade ikea. han sa att han tänkte handla min present i samband med ikeahandlingen.I  fredags när jag skulle iväg till jobbet så frågade jag vad han skulle göra med barnen och han sa att han kanske skulle i väg och handla en present för han hade inte köpt nått. Då svarade jag att han inte behövde köpa nått! Han har haft ett helt år på sig och hade han inte köpt nått så behövde han inte köpa nått dagen innan heller. När han fyllde år så köpte jag hans favorittårta i smyg och fast jag va nästan höggravid så gick jag på stan i flera timmar och flera gånger och letade efter en fin tröjja till han.

    Jag skäms för att säga att jag inte har fått nått alls i födelsedagspresent till dom som frågar vad jag fått, min mamma frågade mig mig direkt om det va nått fel mellan oss och den frågan har jag ställt till mig själv också... jag och min man har pratat om det lite och han tyckte inte att det va nått fel.. men varför uppvaktar man inte sin fru på dennes födelsedag?  Han va iväg samma dag som jag fyllde år och köpte pizza för att jag ville det. Han kunde ha stannat till på ica och köpt blommor, chokladask eller bara en choklad. Bara det hade betytt mycket för mig.. Jag kräver ingen dyr present. Det behöver inte vara ens en present. Han ska ju visa att jag betyder nått för han...

    Och nu i veckan så hade vi skaffat barnvakt så vi kunde gå ut.. nu vet jag inte om jag har lust med det ens.. varför gå ut med nån när han känner att jag inte betyder nått för han?

    Är det nån mer som har varit med om att inte få nån present på födelsedagen? Hur har ni reagerat? och vad skulle ni gjort om ni va i min situation?

    Behövde lite skriva av mej..
    Ledsen och besviken är jag..

  • Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..
  • Tiger Af Lilja

    Min make hade aldrig vågat glömma min födelsedag hehe, ;)
    ej men han är gullig när det gäller sånt, har alltid blivit uppvaktad me presenter och frukost på sängen när jag fyller år, men ibland önskar jag att en frukost på sängen eller em massage eller varför inte en god middag en helt vanlig dag..

  • t0va

    Jag rännde ut på julafton kl. 13:40 och köpte julklapp åt min sambo för några år sedan, det är den bästa present han någonsin fått har han sagt. Jag kan fundera länge på vad jag ska köpa för att sen gå iväg och fixa det dagarna innan. Men så kanske TS man inte får göra, eller han kanske inte hade någon tanke heller på vad som ska inköpas. 

    Att springa iväg stressad och ta första bästa kan jag hålla med om inte känns så genomtänkt men ibland så kan man tänka innan.  

  • Anonym (Knorr)

    Skitdåligt av honom!
    Tala ut om det här, så uppför man sig inte! Snålhet eller dumhet?
    Jag skulle ha vänt upp och ner på himmel och jord och också frågat mig om detta var början på slutet!

    Min man har glömt bröllopsdagar och till och med har han inte köpt någonfödelsedagspresent vissa år på dagen, men det har alltid kommit något fint tillbaka till mig några dagar senare eller så och har han inte hunnit har han alltid kompenserat det med råge ifall jag fått vänta - det är Ok eftersom det är tanken som räknas. Snåla karlar är det absolut värsta jag vet - om de är fattiga gör inget då blir man glad för det man får, men om de har stålar och snålar - det är trist!

  • Waldo
    pysselpussar skrev 2010-07-12 22:10:15 följande:
    Min älskade gubbe kan kallas mycket, ibland är han helt hopplös, romantiker, nja det är han sällan... Det händer att jag får blommor och blir bjuden på middagar utan provocation

    MEN skulle han glömma min födelsedag, ja då skulle helvetet braka lös! Det gör man bara inte!!!!!

    Tur att  min gubbe är världens underbaraste som aldrig glömmer min födelsedag.,.

    TS (och alla andra berörda) om det är viktigt för er att bli uppvaktade måste ni berätta det för era män och få dom att inse att det betyder mycket för Er!!!!

    Kram
    Men han glömmde ju inte födelsedagen.
    Han var på väg och handla en present dagen innan TS fyllde år.
    Men då blev TS sur och sa att han inte skulle köpa något.
    TS blir sur därför att han inte köpte en present ett visst antal dagar innan om jag förstå det hela rätt

    Stackars karl är förmodligen helt förvirrad. Först är det ett evigt tjatande om att han ska uppvakta henne och sedna när han ska åka iväg och fixa med presenter så blir TS sur och säger att han ska skita i det
    Enbart för att han inte gjort det på rätt sätt, på TS sätt
  • Anonym (...)

    Innan jag svarar ska jag läsa i tråden. Tyvärr väntar jag mig många negativa svar för man får ju inte förvänta sig uppvaktning, presenter eller uppmärksamhet från sin partner. Skulle inte förvåna mig om några ljushuvuden sticker in med ord som omogen, barnslig osv. 

  • Lindreas

    Va??? Kom igen! Klart man uppvaktar varandra på födelsedagen, men när min man fyllde år hade jag dåligt med pengar, så jag fick panikköpa hans present innan jag kom hem från jobbet, eftersom jag fick lön samma dag. Jag hade dock tittat ut presenten några dagar innan, så det var inget impulsköp på det sättet. Men herregud, ts, din man var ju på väg ut dagen innan, och vad spelar det för roll?

    Sluta tycka synd om dig själv och säg vad du vill i stället för att spela martyr!

  • Anonym (...)

    ...något mindre taskig attityd än vad jag trodde. 

    TS - jag hade också blivit lite besviken. Ni verkar dock ha haft en kommunikationskrock. Nu vet han hur du känner och troligen lägger han det på minnet till nästa födelsedag. Gå ni på er biokväll och glöm förtreten, så kommer ni få det hur trevligt som helst.  

  • tusselisan

    Jaha du! Hade min man glömt bort min födelsedag vet jag inte vad jag hade gjort??? Det handlar om respekt o framförallt visa att man tycker om varandra, sen behöver det inte vara Pradaväskor varje födelsedag men nåt i alla fall..tycker det är för jäkligt med de som bara struntar i det..och dom som säger att dom inte bryr sig om vilket tror jag ljuger för alla människor blir väl glada över en present och att bli uppmärksammade?!

  • Buppis

    Jag vet hur det känns! Min kille glömde bort min födelsedag helt. Vi åkte och köpte våran bil den dagen som planerat. Och inte för ens vi skrev på ägarbeviset och bilförsäljaren höll i min legitimation och säger "men grattis, de va ingen dålig present" (bilen betalade jag själv) gick det upp för honom,Jag hade då inga tankar på att tala om det för han!. Han skämmdes fruktansvärt och det skulle han ha. Ingen present fick jag har fortfarande inte fått ngn. Istället stack han ut och spela bort våra pengar kom inte hem på 48 timmar (spelandet har han lyckligtvis slutat med) Men jag kände bebisens första spark i magen så jag va lycklig ändå. Sicka svin det finns va varför stannar man tänker ni säkert nu. Jag bryr mig inte om presenter men uppvaktningen som TS skriver. Även fast det inte betyder ngt ett år äldre och? men det är väl en perfekt dag att visa att man tycker om sin partner! Jag tror inte man behöver "göra ngt i en sån här situation. Jag tror deras samvete gör de värsta jobbet annars e de väl ngt fel på dom! Ta det med en nypa salt jag skojade till det och nu väntar jag till nästa år då jag förväntar mig ngt RIKTIGT fintSkrattande Nu fyller han år nästa vecka kanske ska man vara omogen och "glömma" den...


  • pysselpussar
    Waldo skrev 2010-07-12 22:31:12 följande:
    Men han glömmde ju inte födelsedagen.
    Han var på väg och handla en present dagen innan TS fyllde år.
    Men då blev TS sur och sa att han inte skulle köpa något.
    TS blir sur därför att han inte köpte en present ett visst antal dagar innan om jag förstå det hela rätt

    Stackars karl är förmodligen helt förvirrad. Först är det ett evigt tjatande om att han ska uppvakta henne och sedna när han ska åka iväg och fixa med presenter så blir TS sur och säger att han ska skita i det
    Enbart för att han inte gjort det på rätt sätt, på TS sätt
    Har inte läst hela tråden så det är mycket möjligt.
    Ja då är det kanske knappast idé att tjura, men han borde allt köpt nåt iaf... Har en bekant som beter sig på liknande sätt, ska aldrig firas, men sen när kaffet och tårtan står på bordet och paketen ska öppnas, ja då är det helt plötsligt okej.
    Som nån annan skrev, det låter som en kommunikationskrock....
Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..